معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت: پایبند نبودن به برجام قطعا برای طرف های ناقض آن هزینه جدی خواهد داشت.

به گزارش مرور نیوز به نقل از صداوسیما، سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان در بنیاد صلح ساساکاوا اظهار کرد: پایبند نبودن به برجام قطعا برای طرف های ناقض آن هزینه جدی خواهد داشت و در صورت بروز چنین امری، ایران برای هر احتمالی آمادگی دارد.

وی با تشریح نتایج برجام در دو حوزه هسته ای و رفع تحریم ها، به ویژه پیشرفت اقتصادی ایران در یک سال و نیمی که از اجرای برجام می گذرد تاکید کرد: برجام از جایگاهی قوی در سطح بین الملل برخوردار است و نه تنها توسط قطعنامه 2231 شورای امنیت بلکه توسط مجموعه اتحادیه اروپا و جامعه بین الملل مورد حمایت قرار دارد.

عراقچی بهانه جویی های آمریکا و اعمال بسته تحریمی به خاطر برنامه های موشکی ایران را امری غیرقابل پذیرش دانست و گفت: برنامه موشکی ایران که محصول توانمندی های مردم ایران است، صرفا دفاعی است و جنبه بازدارنده دارد.

وی با اشاره به سوابق روابط ایران و ژاپن گفت: این روابط همواره دوستانه و در جهت منافع دو کشور همراه با درک و احترام متقابل بوده است.

عراقچی گفت: در دوران بعد از تحریم ها، همکاری های اقتصادی ایران و ژاپن روند رو به رشدی را آغاز کرده است و انتظار می رود در آینده با سرعت بیشتری ارتقا و توسعه یابد و قابلیت ها و ظرفیت های دو کشور در مسیر همکاری های سازنده و موثر بیشتری قرار گیرد.

عراقچی همچنین به تبیین اوضاع منطقه خاورمیانه و چالش های آن پرداخت و فقر و نابرابری اقتصادی، رژیم های غیردموکراتیک و سرکوبگر، افراط گرایی و تروریسم و به ویژه بحران مزمن فلسطین و سرکوبگری های رژیم صهیونیستی را از جمله مهم ترین این چالش ها برشمرد.

وی امن ترین کشورهای منطقه است و بر خلاف بسیاری کشورهای دیگر، منشا قدرت و توان آن تنها مردم ایران هستند.

معاون وزیر خارجه کشورمان به برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و مشارکت 73 درصدی افراد واجد شرایط به عنوان یکی از مظاهر قدرت ایران اشاره کرد و آن را موردی منحصر به فرد در بین کشورهای منطقه دانست.

عراقچی افزود: تروریسم تکفیری اکنون بزرگترین چالش منطقه است و خطرات آن نه فقط خاورمیانه بلکه کل جهان را تهدید می کند. مقابله با این تهدید به اجماع جهانی و همکاری همه کشورها نیاز دارد.

وی که برای یک دیدار دوجانبه در توکیو به سر می برد در مدت اقامت خود در ژاپن، دیدارهای متعددی با مقامات سیاسی و اقتصادی ژاپن و نیز شرکت ها و بانک های بزرگ این کشور انجام داد. در این دیدارها راه های گسترش هر چه بیشتر روابط ایران و ژاپن به ویژه همکاری های اقتصادی در شرایط جدید ناشی از برجام و رفع تحریم ها مورد بحث و مذاکره قرار گرفت.