در دوران وزارت جنتی سینما و تئاتر ایران از نظر کمی و کیفی با بهبود وضعیت همراه بود، ممیزی کتابها و اعمال محدودیتهای بر صنعت نشر پس از هشت سال سیاست بسته فرهنگی دوران احمدینژاد کاهش یافته بود و تعداد و تنوع کنسرتهای موسیقی نیز افزایش یافته بود. اما تندروها نسبت به برگزاری کنسرتهای موسیقی در مشهد و قم خشمگین شدند.
به گزارش مرور نیوز، علی جنتی با فشار تندروها به دلیل توجهاش به لزوم آزادی فرهنگی بیشتر مواجه شده بود. حسن روحانی رییس جمهوری ایران نیز پس از فشار تندروها، وزیر فرهنگ طرفدار اصلاحات خود را کنار گذاشت و استعفای او را پذیرفت.
این تحلیل روزنامه «فایننشالتایمز» است که با دید چندان خوشبینانهای نسبت به جابجایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیامدهای آن برای دولت نگاه نمیکند.
این روزنامه مینویسد: «بسیاری از هنرمندان برای علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشین اعتبار قائل بودند و میدیدند که او برای آزادیهای فرهنگی ارزش قائل است. به احتمال زیاد پذیرش استعفای او از سوی دولت روحانی طیف قابلتوجهی از طبقه متوسط حامی روحانی را برای انتخابات سال آینده دچار تردید و ناامیدی خواهد کرد. در دوران وزارت جنتی سینما و تئاتر ایران از نظر کمی و کیفی با بهبود وضعیت همراه بود، ممیزی کتابها و اعمال محدودیتهای بر صنعت نشر پس از هشت سال سیاست بسته فرهنگی دوران احمدینژاد کاهش یافته بود و تعداد و تنوع کنسرتهای موسیقی نیز افزایش یافته بود. در این میان باید به افتتاح تعداد قابلتوجهی از گالریهای هنری در کشور در دوران وزارت او نیز اشاره کرد. اما تندروها و محافظهکاران که به شدت از سیاستهای فرهنگی دولت انتقاد کردهاند، نسبت به برگزاری کنسرتهای موسیقی در مشهد و قم خشمگین شدند. تندروها استدلال کردند که کنسرتها باید لغو شوند. تحلیلگران میگویند که تندروها در تلاشاند تا روحانی را پیش از انتخابات ریاستجمهوری در ماه مه آینده تضعیف کنند.»
این روزنامه اشاره میکند که برخی از تحلیلگران معتقدند که روحانی با تغییر وزرای ورزش و فرهنگ و ارشاد به نوعی برای حرکت به سوی توازن قوا به تندروها امتیاز داده است و در اینباره مینویسد: «البته ورزشکاران و معلمان درباره سیاست ضعیف در حوزههای آموزش و ورزش گلایهمند بودهاند و شاید روحانی امیدوار است که حمایت بیشتر آنان را کسب کند.»
«محمد صادق جوادیحصار» از فعالان سیاسی حامی روحانی میگوید: «اگر یک وزیر قوی برای پست وزارت فرهنگ معرفی شود طرفداران رییسجمهوری انرژی بیشتری خواهند گرفت و مصمم به بسیج مردم برای شرکت دوباره در انتخابات خواهد شد.» جوادی حصار اشاره میکند که روحانی و تیمش به این اجماع رسیدهاند که انتخابات آرام و به دور از تنش را برگزار کنند.
این روزنامه در پایان اشاره میکند که جنگ قدرت در تهران پس از حصول برجام تشدید شده است؛ تندروها باور دارند که برجام مزایای اقتصادی برای ایران نداشته است در حالی که دولت روحانی معتقد است که توافق هستهای منجر به بهبود رابطه با غرب و بهبود وضعیت اقتصادی ایران میشود.