روزنامه سیاست روز در یادداشتی با اشاره به قصد شورای نگهبان برای تعریف رجل سیاسی که از شرایط نامزدی ریاست جمهوری است، نوشت: مشکل روسای جمهور سابق نداشتن تعریف روشنی از رجل سیاسی، مطابق با اصل ۱۱۵ قانون اساسی بوده است.
به گزارش مرور نیوز، چراکه اگر شورای محترم نگهبان به وظیفه قانونی در اصل نود هشتم قانون اساسی عمل کرده و مختصات رجل سیاسی بودن را تفسیر کرده بود، آن گاه مشخص میشد که آیا صرفاً از خدمت در پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دولت اصلاحات و یا دو سال خدمت در فرمانداری و استانداری اردبیل و حداکثر به مدت سه سال شهردار تهران بودن برای دولت مهرورزان، رجل سیاسی بودن فهمیده میشود یا خیر؟ بر این باورم، بزرگترین مشکل روسای جمهور سابق که هر دو کل نظام را با چالشهای جدی - یکی داخلی و دیگری خارجی - مواجه ساختند. رجل سیاسی بودن، بود!
حال که سیاستهای کلی انتخابات کشور از طرف مقام معظم رهبری به روسای محترم قوا و رئیس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ گردیده است. مطابق بند ۵-۱۰ این سیاستها تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان خواهد بود. جراید کشور از قول سخنگوی محترم این شورا اعلام کردهاند که: «شورای نگهبان در حال تبیین مفهوم رجل سیاسی است.
بنا شده است که شورای نگهبان در بحث تبیین مفهوم رجل سیاسی از همه اساتید، دانشجویان، فعالان سیاسی و فعالان حوزوی و همچنین همه افرادی که در حوزههای سیاسی و انتخاباتی کارکردهاند نظراتشان را برای شورای نگهبان ارسال کنند که بزودی این مسئله از سوی روابط عمومی اعلام خواهد شد تا همه کسانی که نظری در خصوص اصل۱۱۵ قانون اساسی دارند و یا راهکارهای بهتری برای انتخابات داشته باشند. نظراتشان را به ما اعلام کنند و بزودی فراخوان توسط شورای نگهبان اعلام خواهد شد.»
ایکاش در بین ما روزنامه نگاران و اصحاب رسانه یکی پیدا میشد و به شورای محترم نگهبان با احترامات فائقه، مودبانه بدون لکنت زبان میگفت: آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟