رئیسجمهور گفت: قوا اگرچه مستقل از یکدیگر هستند و قوه قضاییه هم یکی از امتیازاتش استقلال است، اما هر سه قوه سه شاخه در یک درخت اند.
به گزارش مرور نیوز، رئیسجمهور صبح امروز سهشنبه 5 تیر با حضور در همایش سراسری قوه قضاییه به ایراد سخنرانی پرداخت.
رئیس جمهور اظهار داشت: به اعتقاد من هرچه قوه قضاییه و مسئولین نظام به شیوه و سیره شهید آیتالله بهشتی نزدیکتر شوند، بیتردید بر مقبولیت نظام و قوه قضاییه افزوده خواهد شد.
وی افزود: شهید بهشتی مرد حکمت و مرد صبر و استقامت و مدیری بسیار لایق بود. در هر جمعی حضور پیدا میکرد، به عنوان محور آن جمع محسوب میشد. کسی بود که شیوه آموزش را در حوزه علمیه قم از سال ۳۹ و ۴۰ بنیانگذاری کرد. او شخصیتی بود که شیوه آموزش و محیط جدیدی برای نوجوانان و جوانان کشور تحت عنوان دبیرستان دین و دانش ایجاد کرد.
روحانی تاکید کرد: ما همیشه او را به عنوان پل فقه، سیاست، اخلاق و حکمرانی، به عنوان شخصیتی که مدیرانی بسیار ارزشمند در حوزه و دانشگاه تربیت کرد، میدیدیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز بیشتر از آنکه بخواهیم راجع به اصول ۶۲، ۱۱۳ یا ۱۵۶ قانون اساسی حرف بزنیم، باید بر اصل ۵۷ تاکید کنیم، گفت: قوا اگرچه مستقل از یکدیگر هستند و قوه قضاییه هم یکی از امتیازاتش استقلال است، اما هر سه قوه سه شاخه در یک درخت اند. ما سه درخت به نام قوای مجریه، مقننه و قضاییه نداریم. ما سه نوع حاکمیت در کشور نداریم. در کشور ما با وجود بدخواهانی که پس از پیروزی انقلاب داشتیم، که رو در روی ملت ما قرار گرفتند، امروز همدلی، وحدت و همنوایی ما باید بیشتر از همیشه باشد.
انقلاب اسلامی ما پیروزی یک جناح، حزب و قشری خاص از جامعه نبود
وی افزود: در پیروزی انقلاب اسلامی همه ملت ایران در برابر استبداد و استعمار قیام کردند. انقلاب اسلامی ما پیروزی یک جناح، حزب و قشری خاص از جامعه نبود بلکه پیروزی استقلال و آزادی و حکومت مورد قبول مردم ما یعنی جمهوری اسلامی بود. پس از این پیروزی، بلافاصله دشمنان ما توطئه های فراوانی در سراسر کشور ایجاد کردند تا نظام ما مستقر نشود.
روحانی گفت: به محض اینکه جنگ پایان یافت و سازندگی در کشور آغاز شد، دشمنان توطئه های جدیدی را علیه کشورمان آغاز کردند. تحریم نفتی دوران کلینتون در دورانی بود که سازندگی در کشور می خواست به ثمر بنشیند. به محض اینکه از این توطئه ها توانستیم عبور کنیم، توطئه دیگری علیه ما آغاز شد.
رئیس جمهور با اشاره به ماجرای ائتلاف علیه عراق و آزادسازی کویت، اظهار کرد: یکی از توطئهها این بود که ایران وارد این مخمصه و جنگ شود. یادتان نرفته که عدهای بر ما ایراد میگرفتند که چرا «خالدبن ولید» را در عراق تنها می گذارید.
وی تصریح کرد: میگفتند ما باید در خط مقدم جنگ با آمریکا در منطقه باشیم. اگر هوشیاری نظام و اعلام بی طرفی فعال جمهوری اسلامی نبود، ما را وارد یک درگیری جدید دیگر کرده بودند.
جنگ بر افغانستان تحمیل شد
روحانی با اشاره به حادثه ۱۱ سپتامبر گفت: باز هم هوشیاری و آگاهی مردم و نظام ما بود که باعث شد ما از یک توطئه جدید دیگر فاصله بگیریم. جنگ بر افغانستان تحمیل شد؛ بعد گفتند نوبت چه کسی است؟ تا هفته های آخر میان حمله به ایران و عراق اختلاف بود و در نهایت به عراق حمله کردند.
رئیسجمهور تاکید کرد: پس از آن، توطئه جدیدی یعنی پرونده هسته ای ایران را به میان کشیدند و اتهامات زیادی علیه فعالیت های صلح آمیز هستهای ما مطرح کردند. در تابستان و پاییز سال ۸۲ تلاش کردند ما را به فصل ۷ بکشانند؛ همه شرایط آماده بود. هوشیاری نظام و مردم این توطئه را خنثی کرد. شما دیدید که در آژانس هسته ای و شورای حکام، آمریکا و دیگران درباره ایران چگونه سخن می گفتند.