عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقرار میکنیم ناکارآمدی و فساد در برخی لایهها وجود دارد اما ما افکار مردم را ده برابر واقعیات تحریک کردیم به گونهای که الان مردم تصور میکنند افراد جامعه، دودستهاند؛ یا غارتگر و یا غارتزده!
به گزارش مرور نیوز، محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح امروز(دوشنبه ۱۹ شهریور) در همایش جمهوری اسلامی؛ سرمایهها و چالشها که از سوی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور گفت: برخیها مشکلات اخیر را مسئله، چالش، ابربحران و عناوینی از این قبیل میدانند. زمانی که صدام به ایران حمله کرد و وعده تصرف ایران را داد، عدهای مسئولین دلسوز به امام گفتند وضعیت فوقالعاده اعلام شود اما امام فرمودند دیوانهای سنگی انداخته و رفته است و باید دفع بشود بنابراین وضع عادی است.
وی با بیان اینکه این نوع نگاه، بیانگر وجودِ یک سینه فراخ است، خاطرنشان کرد: در دورانی هم یک آقایی وقتی کارنامه ارائه میکرد، میگفت ما در کشور هر ۹ روز یک بحران داشتیم. بحران را هم در این میدانست که سخنرانی فلان فرد را برهم زدهاند یا وقتی فلانی رفت ماشینش را پارک کند، نگذاشتند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: نوع نگاه افراد به این مسائل بستگی به فراخی سینه دارد که البته این، با بیخیالی فرق دارد.
باهنر به انجام یک تحقیق میدانی در پی ناآرامیهای دیماه ۹۶ اشاره کرد و گفت: از دی ۹۵ تا دی ۹۶، متأسفانه برخی از رسانههایی که از خزانه تغذیه میشدند و برخی از رسانههای دیگر، در همکاری اعلام نشدهای در پی اثبات ناکارآمدی نظام، شیوع فساد و بالا بردن مطالبات مردمی بودند.
وی افزود: اگرچه اقرار میکنیم ناکارآمدی و فساد در برخی لایهها وجود دارد اما ما افکار مردم را ده برابر واقعیات تحریک کردیم به گونهای که الان مردم تصور میکنند افراد جامعه، دودستهاند؛ یا غارتگر و یا غارتزده!
باهنر با بیان اینکه امروز جنگی تمام عیار علیه کشور در جریان است، خاطرنشان کرد: پنتاگن و وزارت دفاع به خزانهداری منتقل شده و وزارتخارجه هم به کمک آمده و در راستای آن، یک جنگ رسانهای سنگین شروع شده است برای اینکه این را در افکار عمومی جا بیاندازند که چالشها قابل حل نیست.
وی ادامه داد: در زمان دور دوم دولت هاشمی بر اساس سیاست تعدیل ایشان، رکورد تورم به ۴۹ درصد رسید که هنوز کسی آن را رکورد را نزده است. البته ما در مجلس سیاست تعدیل را تعدیل کردیم و کار به گلایه مرحوم هاشمی در خطبهها کشید و گفتند نمیگذارند ما کار کنیم.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری ادامه داد: دور اول خاتمی بیشتر به توسعه سیاسی سپری شد و در دور دوم، مقداری کارها جان گرفت و مقداری جلوی تورم گرفته شد.
باهنر با بیان اینکه در دور دوم احمدینژاد و روحانی با افزایش نرخ تورم روبهرو بودهایم، تصریح کرد: گویا در اقتصاد ایران، ژن تحریک تورم وجود دارد.
وی افزود: البته قصد مبرا کردن دولتها یا مجالس را ندارم.
باهنر با بیان اینکه متاسفانه دولتهای ما، منفصل از هم عمل میکنند، افزود: هرکدام از دولتها، سیاستهای راهبردی و آرزوهای کاملا متفاوت از همدیگر را دارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ترکیدگی تورم، ربطی به چپ و راست و اصلاحطلب و اصولگرا و انقلابی و غیرانقلابی ندارد، اظهار داشت: هر کدام از این گرایشها که سر کار آمدهاند، وضعیت ما اینطور بوده است.
باهنر درباره ریشه نابسامانیهای اخیر اقتصادی گفت: حدود صدهزار سرمایهای که بین ۱۰ تا ۵۰۰ الی ۶۰۰ میلیون بوده است آزاد شد، چرا که تعدادی از موسسات مالی ورشکسته شدند و سرمایه سپردهگذاران آزاد شد. آیا دولت نمیدانست که سونامی این سرمایههای آزادشده در راه است؟
وی افزود: هماکنون روزانه هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه میشود.
باهنر با بیان اینکه ما افراد دارای تریبون نباید به دلیل رقابتهای سیاسی همدیگر را متهم کنیم، تصریح کرد: تدبیر رهبری در ایجاد کارگروه مشترک سران قوا برای این بود که قوا همدیگر را خراطی نکنند.
وی لزوم همدلی و وحدت را در شرایط موجود مورد تأکید قرار داد و گفت: هرگاه همدلی بوده است، مملکت را با بحرانها اداره کردهایم و مواقعی را تجربه کردهایم که به اندازه یکماه گندم نداشتهایم، ولی الان قاطعانه میشود گفت که تا یکسال همه کالاهای اساسی را داریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه می توان در دورهای کوتاه مدت ارزش بازار سرمایه را به ۵۰ میلیارد دلار افزایش داد، تصریح کرد: به شرط اینکه مثل بختک بر روی بنگاههای خصوصی نیفتیم.
باهنر با ابراز نگرانی از افزایش نرخ گفت: البته رکورد نرخ تورم ۴۹ درصدی همچنان باید در دست مرحوم هاشمی بماند و کار به جایی نشکد که دولت روحانی آن را بشکند.
وی بیانات رهبر معظّم انقلاب مبنی بر اینکه نباید نهاد موازی دولت شکل گیرد را مورد اشاره قرار داد و گفت: برخیها اینطور تعبیر کردند که ستاد اجرایی فرمان امام و نهادهایی از این قبیل، منظور است، در حالی که اینطور نیست و این سخن، در واکنش به پیشنهاداتی بود که مبنی بر ایجاد برخی شوراها برای حل مشکلات ارائه میشد.
باهنر تصریح کرد: دولتمردان اگر مستقیم یا غیر مستقیم به دنبال راه حل سیاسی برای مشکلات هستند، بدانند که راه را اشتباه میروند؛ راحل مشکلات، اقتصادی است و چرخهای اقتصاد را باید روغنکاری کرد.
وی با بیان اینکه از نظر توانمندیهای سوقالجیشی و موقعیت جغرافیایی و نیروی انسانی میتوانیم از این چالش که از چالشهای سابق کوچکتر است عبور کنیم، تصریح کرد: این موجی که در ارتباط با مشکلات ایجاد شده است، خواب دشمنان ما را تعبیر نخواهد کرد.