دبیر کمیسیون ماده 10 قانون احزاب ضمن اعلام مصوبات سیزدهمین جلسه کمیسیون گفت: کلیه احزاب و تشکلهایی که خود را با قانون احزاب تطبیق داده اند، مکلفند تا نسبت به ارائه گزارش مالی سالانه در مهلت مقرر به دبیرخانه کمیسیون اقدام کنند.
به گزارش مرور نیوز؛ بهرام سرمست ضمن تبریک سالروز تصویب قانون اساسی درخصوص مصوبات سیزدهمین جلسه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفت: در این جلسه ۱۲ دستورکار مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت.
سرمست افزود: درخواست حزب راه ملت برای ارائه مهلت شش ماهه جهت انجام اقدامات تاسیس بررسی شد که ادله این حزب برای تمدید سه ماهه، موضوع تبصره ۲ ماده ۳ قانون احزاب مورد موافقت قرار گرفت.
وی ادامه داد: گزارش برگزاری مجمع عمومی و انتخابات شورای مرکزی و بازرسین حزب همبستگی ایران اسلامی مورد تصویب قرار گرفت و اصلاحات اساسنامه و مرامنامه نیز که اعمال شده بود، تصویب شد. جزئیات این مصوبه به حزب متبوع به صورت کتبی اعلام خواهدشد.
سرمست اشاره کرد: درخواست تاسیس حزب مجمع آرمان خواهان واقع بین استان خراسان رضوی در این جلسه کمیسیون مطرح شد که باتوجه به اسامی پیشنهاد شده، عنوان مجمع اصولگرایان نواندیش خراسان رضوی تصویب و با درخواست تاسیس این مجمع موافقت شد که بایستی اقدامات لازم را ظرف مهلت شش ماهه انجام دهند.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب با اشاره به بررسی پرونده های اقلیتهای دینی در این جلسه کمیسیون اظهار کرد: ترمیم هیئت مدیریه انجمن اجتماعی ارامنه تهران و انتخاب آقای هنری جواکیم مورد تصویب قرار گرفت.
وی افزود: تمدید پروانه انجمن زرتشتیان تفت و حومه، انجمن خیریه درمانی زرتشتیان، کانون دانشجویان زرتشتی، انجمن زرتشتیان تهران، انجمن موبدان و موبدزادگان تهران و انجمن بانوان ارامنه دوستدار کلیسای تهران مورد موافقت قرار گرفت و جزئیات آن به صورت کتبی به آنها اعلام خواهد شد.
سرمست در ادامه خاطرنشان کرد: پیرو اعلام لیست مرحله اول احزابی که خود را با قانون احزاب تطبیق داده بودند؛ لیست مرحله دوم نیز مورد تصویب کمیسیون ماده 10 قرار گرفت و اسامی ۲۰ تشکل به خانه احزاب برای تخصیص یارانه ابلاغ می شود.
وی یادآوری کرد: در مرحله اول ۵۱ حزب معرفی شده بود. مرحله سوم هم متعاقباً اعلام خواهد شد.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب با اشاره به اینکه یکی از وظایف کمیسیون نظارت بر عملکرد مالی احزاب است، تاکید کرد: به استناد مواد ۱۴ و ۱۵ قانون احزاب، کلیه احزاب و تشکلهایی که مشمول این قانون هستند مکلفند تا نسبت به ارائه گزارش مالی سالانه در مهلت مقرر به دبیرخانه کمیسیون اقدام کنند.
سرمست مدیرکل سیاسی وزارت کشور در ادامه در پاسخ به خبرنگاران درخصوص انتقادات مطرح شده درباره عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم در راستای تقویت احزاب کشور گفت: اینکه احزاب ما فصلی و موسمی هستند باید آسیب شناسی شود که این موضوع صرفاً به دولت و وزارت کشور بر نمی گردد و عوامل و زمینه های بسیاری درخصوص عملکرد احزاب دخیل است.
وی با تاکید بر اینکه پاسخگوی عملکرد خود در وزارت کشور هستیم، گفت: در طول ۷ماهه نخست سال ۹۷ نسبت به ۹۶ به لحاظ کمی و کیفی بازده کمیسیون ماده 10، هفت برابر بیشتر شده است. اجرای قانون احزاب را به جد دنبال کردیم و در کنار آن در خصوص تطبیق احزاب با قانون با تساهل و تسامح با احزاب برخورد کردیم.
سرمست اشاره کرد: از جمله مهمترین اقدامات وزارت کشور در حوزه تحزب، ابلاغ منشور گفتگوی سیاسی بود. این منشور در 10 ماده به تمام استانداران ابلاغ شده است و آنها را ملزم به ارائه گزارش سه ماهه در این زمینه کرده است تا استانداران و فرمانداران با جامعه مدنی کشور تعاملی سازنده داشته باشند.
وی اضافه کرد: سامانه پایش مدیریت سیاسی استانها براساس ۲۵شاخص طراحی و عملیاتی شد که چند شاخص آن مربوط به نحوه عملکرد استانداران در تعامل با احزاب است. اقدامات استانها به عدد و رقم روزانه گزارش گیری می شود و مدیران کل سیاسی موظف شده اند که به صورت روزانه تمام اقدامات و عملکردهای کیفی استانداران و فرمانداران در باب توسعه سیاسی و بسط نشاط سیاسی و اجتماعی بررسی نمایند. این موضوع برای اولین بار در وزارت کشور اتفاق می افتد.
سرمست با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم وزارت کشور در دولت روحانی، تقویت خانه احزاب ایران بود، افزود: خانه احزاب در این دولت احیا شد و جلسات آن به طور منظم برگزار می شود. در کنار آن نه تنها در نشست های فصلی خانه احزاب شرکت می کنیم بلکه همایشهای علمی در حوزه تحزب برگزار کردیم و با احزاب فعال و صاحب نظر جلساتی برگزار می شود. در اعتراضات دی ماه سال گذشته نیز با احزاب و تشکل ها دو نشست ارزشمند داشتیم. برای اولین بار بود که حوزه سیاسی به جای اتکای صرف به کمک گرفتن از ارگان های سیاسی و امنیتی، با احزاب و تشکل ها تبادل نظر کرده و به مشارکت دعوت کرد که خروجی آن منشور گفتگوی سیاسی بود. حتی برخی از این نشست ها در حضور وزیرکشور برگزار شد.
سرمست ادامه داد : اختصاص یارانه احزاب از دیگر مواردی بود که در این دولت پیگیری و واریزشد و حتی برای تقویت تحزب این یارانه در اختیار خانه احزاب قرار گرفت تا خود به احزاب واجد شرایط تخصیص دهند.
وی درباره یارانه احزاب گفت: سال گذشته ۴ میلیارد برای یارانه احزاب درخواست شده بود که دولت در آخرین روزهای سال مالی ۹۶ ، دومیلیارد تخصیص داد. برای سال ۹۷ نیز مبلغ ۵ میلیارد و برای سال ۹۸ ، ۱۰ میلیارد تومان یارانه درخواست کردیم. اما چه مبلغی مورد موافقت قرار گیرد و تخصیص داده شود، معلوم نیست. البته ما پیگیریمی کنیم که تخصیص اعتبار یارانه حداکثری باشد.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص ادعای مطرح شده درباره نامه وزارت کشور به شورای تأمین استانها برای جلوگیری از برگزاری سخنرانی برخی افراد در دانشگاهها، گفت: وزارت کشور کمیسیون دانشجویی دارد که معمولاً وارد مصادیق نمی شود و صرفاً سیاستهای کلی در این حوزه را ابلاغ می کند. البته صدور مجوز مراسم دانشجویی در دانشگاهها توسط هیئت نظارت بر دانشگاهها صورت می گیرد و سیاست کمیسیون پیگیری اجرای مراسم دارای مجوز و قانونی است.
وی خاطرنشان کرد: کمیسیون دانشجویی بر دو موضوع تاکید دارد. اول، نظارت قانونمند بر مراسم و دوم، اگر مجوزی داده شد، مراسم به خوبی و در کمال آرامش و امنیت برگزار شود. در واقع ایجاد فضای گفتگو و آزاداندیشی و برقراری فرصت عادلانه برای بیان نظرات گروههای مختلف، در کنار رعایت مقررات از اصول و خط مشی کمیسیون دانشجویی است.