هیچ کس نمی داند در آینده چه اتفاقاتی می افتد/ دستاوردهای خود را در دهه فجر به نمایش می گذاریم

رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: در عصری زندگی می کنیم که آینده ما عدم قطعیت روبرو است و هیچ کس نمی داند در آینده چه اتفاقاتی می افتد. پس برای ساخت آینده باید با علم کار کنیم.

به گزارش مرور نیوز، امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز در مراسم تقدیر از پژوهشگران نمونه دانشگاه دافوس ارتش با بیان اینکه در اسناد بالادستی کشور، به پژوهش اهمیت زیادی داده شده است، اظهار کرد: ارتش هم باید با تمرکز بر پژوهش موجب پیشرفت کشور شود. دانایی یکی از محورهای اصلی پیشرفت هر  کشوری است.

وی اظهار کرد: علم از پژوهش و تحقیق حاصل می شود. اگر علم و دانایی ما افزایش یافت، کشور پیشرفت می کند. بدون پژوهش هیچ کشوری پیشرفت نمی کند و  دارای ثروت و رفاه نمی شود. پایه همه پیشرفت ها، پژوهش و علم است. بدون پژوهش کشور به راکد شدن و عقب ماندگی دچار می شود. پیشرفت بدون تکیه بر علم و پژوهش، پیشرفت پایدار نیست.

امیر سیاری در ادامه با اشاره به اینکه امروز زمان سعی و خطا برای اداره جامعه نیست، افزود: باید کار با تکیه بر پژوهش و دانایی پیش برد. در مدیریت باید از کاربرد سلیقه شخصی اجتناب کرد، چون منابع را هدر می دهد.

معاون هماهنگ‌ کننده ارتش ادامه داد: در عصری زندگی می کنیم که آینده ما عدم قطعیت روبرو است و هیچ کس نمی داند در آینده چه اتفاقاتی می افتد. پس برای ساخت آینده باید با علم کار کنیم. باید با پژوهش، آینده و محیط را خوب بشناسیم. محیط کاملا متغیر است و سرعت انتقال اطلاعات و تغییر فناوری زیاد است. باید هدف گذاری مناسبی برای ساختن آینده داشته باشیم و در مسیر درستی حرکت کنیم.

امیر سیاری با بیان اینکه اگر تولیدکننده علم نباشیم باید از علم دیگران استفاده کنیم، بیان کرد: رهبری اشاره داشته اند که نباید دنبال مهندسی معکوس باشیم بلکه خودمان تولیدکننده سلاح و تجهیزات نظامی باشیم. رهبری فرمودند که از راه های میانبر بروید و به سلاحی دست یابید که دیگران ندارند.

وی ادامه داد: باید نیازهای آینده خود را بشناسیم و نقشه راه داشته باشیم و بر اساس آن حرکت کنیم. بر مبنای نیازهای خود باید مساله تعریف کرده و براساس آن پژوهش کنیم.

امیر سیاری تاکید کرد: نیروهای مسلح نباید از دیگران تبعیت کنند چون همیشه از سایرین عقب هستیم. مهندسی معکوس یعنی عاریه گرفتن علم گذشته و نیروهای مسلح نباید دنبال علم و سلاح عاریه ای باشند. در این شرایط، تامین امنیت کشور هم عاریه ای می شود. برخی کشورهای همسایه ما امنیت عاریه ای دارند. آنها را از ایران ترسانده اند و این همسایگان به سوی امنیت عاریه ای رفته اند. نتیجه این امنیت عاریه ای، غارت منابع این کشورهاست. امنیت عاریه ای هم مثل جزر و مد است، گاهی هست و گاهی نیست.

هیچ کسی در نیروهای مسلح نمی پذیرد دنبال امنیت عاریه ای باشیم

وی با اشاره به اینکه هیچ کسی در نیروهای مسلح نمی پذیرد دنبال امنیت عاریه ای باشیم، خاطرنشان کرد: ما با اتکا به ظرفیت داخلی، نیازهای خود را تامین می کنیم. دشمن گفت که جمهوری اسلامی ایران چهل سالگی خود را نمی بیند، اما ما جشن چهل سالگی را با شکوه بیشتری برگزار می کنیم. با وجود همه تحریم ها، ما دستاوردهای خود را در دهه فجر به نمایش می گذاریم تا ملت ببینند که ما در تامین تجهیزات نظامی خودکفا بوده و بر توان داخلی تکیه می کنیم اما باید از نیروهای مسلح هم حمایت شود.