محمدجواد ظریف در سفر به هند با مقامات بلندپایه این کشور، ازجمله همتای هندی خود دیدار و در نشست ریسینا شرکت خواهد کرد.

به گزارش مرور نیوز، وزیر امور خارجه برای شرکت در نشست سالانه ریسینا عازم هند می شود و دیدارهایی نیز با مقامات عالی این کشور خواهد داشت. ظریف در جریان این سفر با سوشما سواراج وزیر امورخارجه و به‌علاوه وزیر نفت هند دیدار خواهد کرد. همچنین انتظار می‌رود که وی با نارندرا مودی نخست وزیر این کشور دیدار داشته باشد.

نشست ریسینا یک کنفرانس چند جانبه است که توسط اندیشکده بنیاد تحقیقات نظارتی هند برگزار می‌شود به مسائل چالش برانگیز جامعه جهانی می‌پردازد.

به گفته منابع آگاه هندی، در سفر وزیر امور خارجه ایران به هند دو کشور قرار است دستاوردهای سفر پیشین ظریف به دهلی در ماه مه را بررسی کنند که در جریان آن، هند و ایران نه تنها برای گسترش روابط تجاری خود به توافق رسیدند، بلکه اعلام کردند که قصد دارند راهکارهای بیشتری برای ادامه حمایت دولت هند از توافق هسته‌ای با ایران پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها علیه تهران بیابند.

ظریف که به همراه یک هیئت متشکل از تجار و بازرگانان ایرانی به هند سفر خواهد کرد، قرار است روز هشتم ژانویه در یک نشست تجاری به مدیریت کنفدراسیون صنایع هند نیز شرکت کند. مهم‌ترین هدف این نشست یافتن راه حل‌های مناسب برای انجام پرداخت‌ها از طریق ارز ملی هند (روپیه) پس از بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران و به‌علاوه ایجاد یک زمینه مناسب برای شرکت‌های ایرانی به منظور سرمایه گذاری در هند خواهد بود.

ایران در مدت زمان بین آوریل تا ژوئن سال 2018 با عبور از عربستان سعودی به سومین کشور بزرگ تامین کننده نفت هند تبدیل شد. واردات کل هند از ایران در دوره آوریل تا نوامبرل 2018 حدود 11 میلیارد دلار بود که 90 درصد از آن را واردات نفت خام تشکیل می‌دهد.

وزارت دارایی هند روز دوشنبه پول واردات نفت از ایران را که با روپیه پرداخت می‌شود، از مالیات سنگین معاف کرد. این اقدام به پالایشگاه‌های هندی این امکان را می‌دهد که حدود یک و نیم میلیارد بدهی معوقه خود به شرکت ملی نفت ایران را تسویه کنند. این تصمیم دولت هند در حالی انجام شد که رییس شرکت پتروشیمی چنای هند اعلام کرد که ایران قصد دارد 15 میلیارد روپیه  برای توسعه یک پالایشگاه متعلق به این شرکت سرمایه گذاری کند.

این منابع آگاه همچنین گفتند که در طول سفر ظریف به هند درباره افزایش همکاری‌های تهران و دهلی در بندر چابهار نیز گفت‌وگو خواهد شد. این پروژه به تازگی به دلیل سرمایه گذاری هند در آن و همچنین اهمیت این بندر برای رشد و توسعه افغانستان از تحریم‌های آمریکا علیه ایران معاف شد.