رئیس جمهور گفت: تحریم های آمریکا در واقع علیه حکومت ایران و فناوری هسته‌ای نبوده است بلکه علیه زندگی عادی ملت سلامت بوده است.

به گزارش مرور نیوز، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سال گذشته ۴ هزار مگاوات برق آبی خود را از دست دادیم، اظهار کرد: در شرایطی که برق و آب کم بود مردم در مضیقه قرار گرفتند اما تاکنون ۸ نیروگاه به مدار آمده و بیش از ۱۲۰۰ مگاوات تولید شده است.

وی افزود: ما ۱.۱ میلیارد متر مکعب آب را مهار کردیم و همین مقدار را در سال آینده مهار می‌کنیم. بیش از ۱۵۰۰ روستا را آبرسانی و ۳ هزار روستا را گازرسانی کردیم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر مشکلاتی در سال جاری وجود داشته است دولت اقدامات خود را انجام داده است و اینطور نیست که برخی اتهاماتی می‌زنند که دولت برای این مشکلات برنامه ریزی نمی‌کند.

روحانی تاکید کرد: دشمنان ما با همه توان آمدند تا جلوی پیشرفت کشور و زندگی عادی مردم را بگیرند. آمریکایی‌ها بدون هیچ دلیلی از تعهد خود در برجام خارج شدند و شدیدترین تحریم‌ها را علیه ما آغاز کردند و فکر می‌کنند اگر فشار را بیشتر کنند می‌توانند به ایران بازگردند.

آمریکایی‌ها می‌خواهند مجددا به تهران بازگردند

وی اظهار کرد: هدف آنها این است که به تهران برگردند و بر مردم مسلط شوند اما این هدف امکان پذیر نیست.

رئیس جمهور گفت: بخش حقوقی دولت شامل معاونت حقوقی ریاست جمهوری، وزیر دادگستری و وزیر خارجه مسئول هستند لایحه شکوائیه علیه همه آنهایی که در آمریکا در تبانی و اجرای تحریم دخالت دارند به عنوان جنایت علیه بشریت تهیه کرده و این لایحه را در دادگاه صالحه در خارج از کشور مطرح کنند. اگر دادگاه به نفع ما حکم دهد آن را دنبال خواهیم کرد.

روحانی اظهار داشت: تحریم های آمریکا در واقع علیه حکومت ایران و فناوری هسته‌ای نبوده است بلکه علیه زندگی عادی ملت سلامت بوده است.

روحانی همچنین گفت: نکته دیگر این است که ما نیاز به ابزار جدیدی داشتیم برای اینکه بتوانیم از این مرحله عبور کنیم. من در سخنرانی قبلی خود این موضوع را اعلام کردم و حتی یک بار به صورت خصوصی خدمت مقام معظم رهبری رسیدم که در آن چندین نفر از مسئولان رده بالای نظام هم حضور داشتند. به ایشان گفتم که ما امروز در شرایط جنگ روانی و اقتصادی هستیم، آیا شما قبول دارید در این شرایط هستیم؟ رهبری هم فرمودند بله قبول دارم. در ادامه به ایشان گفتم آیا قبول دارید در چنین شرایطی نیاز است یک نفر مبارزه در این جنگ را اداره کند همانند جنگ تحمیلی؟ در زمان جنگ تحمیلی امام (ره) فرماندهی جنگ را بر عهده داشتند و مقداری از آن را با مقام معظم رهبری و بخش دیگر آن را با آقای هاشمی رفسنجانی اداره می‌کردند و همه کشور از آنها حرف‌شنوی داشتند.

 

رئیس‌جمهور افزود: من به مقام معظم رهبری گفتم شما نیز فرماندهی این جنگ اقتصادی را قبول کنید و دولت با تمام توان کنار شماست تا فرامین شما را اجرا کند. ایشان به بنده گفتند که حرف شما صحیح است ولی فرمانده جنگ اقتصادی باید رئیس جمهور کشور باشد. حال قصد من از بیان این موضوع آن است که می‌خواهم بگویم ما مسیر را از لحاظ ساختاری به پیش رفته ایم. در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه به همراه عده‌ای دیگر تصمیمات کلان را اتخاذ می‌کنند و تصمیمات این جلسه برای همگی لازم الاجراست. همین شورا در موضوع ارز دست ما را باز کرد و توانستیم از آن مشکل عبور کنیم.

وی خاطرنشان کرد: من امروز می‌خواهم به ملت بزرگ ایران بگویم که مطمئن باشند ما لحظه‌ای از توطئه‌های دشمن و مشکلات مردم غفلت نمی‌کنیم و با تمام توان تلاش می‌کنیم تا این مشکلات را حل کنیم. امروز ما برای آنهایی که حقوق ثابت دریافت می‌کنند و طبیعتاً در سختی بیشتری هم هستند در حد توان‌مان افزایش حقوق اعمال کرده ایم. امروز در بخش پزشکی هم تصمیمات لازم را اتخاذ کردیم بنابراین این راه را ادامه می‌دهیم. ما امروز به تمام اقشار کم برخوردار همانند آنهایی که تحت پوشش کمیته امداد هستند در حد توان کمک می‌کنیم. پرداختی ما نسبت به چند سال پیش بیش از چهار برابر شده است ولی در عین حال نیازمندی مردم خیلی بیشتر از آن چیزی است که امروز به آنها می‌پردازیم.

روحانی همچنین ضمن اشاره به موضوع اشتغال گفت: تمام توان خود را برای ادامه تولید در کشور و در کنار آن ایجاد اشتغال به کار خواهیم بست. در تلاش هستیم تا کالاهای اساسی به آسانی در دسترس مردم قرار گیرد. ما تا به امروز چیزی بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار کالای اساسی در اختیار مردم قرار داده ایم. البته نسبت به شیوه تخصیص کالاهای اساسی به مردم انتقاداتی وجود دارد که در سال آینده ممکن است برخی از آنها را تغییر دهیم. امروزه در تلاش هستیم تا مردم برای تأمین کالاهای اساسی خود در زحمت نباشند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ما کمک‌های خود را در سال آینده همانند امسال ادامه خواهیم داد ولی از تعزیرات و سازمان حمایت خواهش دارم تا بیش از گذشته در صحنه باشند. دولت با سختی ارز را تهیه می‌کند و گوشت می‌خرد و به سختی به کشور می‌رساند تا در اختیار مردم قرار گیرد ولی برخی نمی‌گذارند این کالاها به دست مصرف کننده واقعی برسد، این انصاف نیست. البته قبول دارم که اکثریت واردکنندگان و صادرکنندگان ما انسان‌های خوبی هستند ولی متأسفانه بین آنها کسانی حقوق مردم را رعایت نمی‌کنند و به فکر منافع زودگذر خود هستند.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: در این شرایط ستاد حمایت، تعزیرات و قوه قضائیه همچنان که در این چند ماه کمک کرده‌اند باید در این حوزه بیشتر ما را یاری کنند. امروز ما در شرایطی هستیم که اگر با هم متحد باشیم می‌توانیم از این مشکلات گذر کنیم و دولت تنهایی نمی‌تواند این مشکلات را حل کند.

روحانی خاطرنشان کرد: ان شاءالله با هماهنگی و تلاش بیشتر در سال آینده بتوانیم شرایط بهتری داشته باشیم و دشمن را از مسیر و اقداماتش مأیوس کنیم. در پایان می‌خواهم بگویم مردم در تعطیلات عید و در ایام شادی به سر می‌برند. در این شرایط باید همگی کمک کنیم تا سفرهای سالمی داشته باشیم. همه مامورینی که در سفرهای نوروزی مسئولیت‌های مختلفی دارند برای کمک به مردم ان شاءالله بتوانند بیش از پیش ادای وظیفه کنند. از همه دستگاه‌ها خواستارم که در ایام عید حضور و نظارت شأن را بیشتر کنند.

وی گفت: امروز می‌خواهم از تمام اهالی رسانه خواهش کنم همچنان که در طول سال در کنار مردم بودید، مسائل و مشکلات را بیان کردید و حتی از دولت نقد کردید، همه اینها برای ما می‌تواند مهم و ارزشمند باشد. ما از نقد سالم به خودمان استقبال می‌کنم ولی باید توجه داشته باشید که نباید مردم را مأیوس کنید.

روحانی گفت: نباید شکاف در بین مردم ایجاد شود. نباید مسئولین متهم شوند. من شهادت می‌دهم تمام بخش‌های دستگاه‌های اجرایی در حال تلاش هستند. حال در این مسیر ممکن است اشکالاتی وجود داشته باشد که اصحاب رسانه باید به ما تذکر دهند.

رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: دشمن و توطئه‌گر اصلی را نباید از یاد ببریم. هر چه لعنت دارید بر آن کسی بفرستید که این شرایط را برای کشور به وجود آورد. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها این شرایط را برای ما به وجود آوردند. ارتجاع منطقه باعث ایجاد این شرایط در کشور شده است.

وی افزود: عده‌ای مشکلات مدیریتی را در این موضوعات دخیل می‌دانند که باید بگویم همین مدیریت ما بود که توانستیم چهار فاز مهم پارس جنوبی را افتتاح کنیم. ۱۱ میلیارد دلار پروژه در پارس جنوبی افتتاح شد. چهار استان ما به راه آهن سراسری متصل شد که اینها همگی نشان از مدیریت دارد. دولت امروز وظایف خود را در این حوزه انجام می‌دهد.

روحانی در پایان گفت: ان شاءالله سال آینده سال بسیار مبارکی برای ملت ایران، اصحاب رسانه و همه ما باشد. سال آینده سال مولا امیرالمومنین (ع) است چراکه سال جدید را با ولادت ایشان آغاز می‌کنیم. ان شاءالله سال علی بن ابیطالب برای همه ما مبارک باشد.