سخنگوی دولت عبارت مرگ خاموش را برابر محیط زیست سالم عنوان کرد و گفت: فشار بر آب و خاک و از دست رفتن محیط زیست سالم میتواند آثار غیرقابل جبرانی را به جای بگذارد که من از این پیامدها به عنوان مرگ خاموش یاد میکنم.
به گزارش مرور نیوز، علی ربیعی در نشست سمن، سرمایه اجتماعی و نظام تدبیر آب و انرژی در محل وزارت نیرو اظهار داشت: باید گفتوگوهای اجتماعی را سازمان یافتهتر از گذشته دنبال کنیم و نهادینه شدن این امر و امتداد یافتن آن در درون وزارتخانهها برنامهای است که در ماههای آینده دنبال خواهیم کرد.
ربیعی با قدردانی از برگزاری نشست مشترک با سمنهای محیط زیستی در وزارت نیرو خاطر نشان کرد: از نتایج این جلسه و دستاوردهای آن به منظور برگزاری نشستهای مشترک با سمنها و افزایش سطح گفتوگوهای اجتماعی در وزارتخانههای نفت، صمت، کشور، جهاد کشاورزی و ارتباطات بهره میگیریم.
وی افزود: ارتباطات اجتماعی ریاست جمهوری برگزاری چنین جلساتی را دنبال می کند و سمنهای محیط زیست با حضور فعال خود در گفت وگوهای اجتماعی بین دولت و نهادهای مردم گرا میتوانند مشوق سایر سمنها و نهادهای مردم گرا باشند.
سخنگوی دولت عبارت مرگ خاموش را برابر محیط زیست سالم عنوان کرد و گفت: فشار بر آب و خاک و از دست رفتن محیط زیست سالم میتواند آثار غیرقابل جبرانی را به جای بگذارد که من از این پیامدها به عنوان مرگ خاموش یاد میکنم، چرا که محیط زیست با فقر، معیشت مردم و میزان رضایت و یا نارضایتی مردم ارتباط مستقیم دارد.
علی ربیعی حضور موثر سمنها در جریانات مربوط به آب و محیط زیست و تعامل با دولت در این زمینهها را برای جلوگیری از بروز مشکلات و یافتن راه حل مشکلات احتمالی موجود مفید دانست و افزود: یکی از خطرناکترین رخدادهای اجتماعی، بحث عدم اعتماد است و حضور سمنها که نهادهای مردمگرا و مردممحور هستند، میتواند به افزایش اعتماد به عنوان یک سرمایه اجتماعی منجر شود.
وی با بیان اینکه الگوی ارتباط وزارت نیرو با سمنها باید به سایر وزارتخانهها تسری یابد، افزود: تعاملاتی که در بخش آب و آبفای وزارت نیرو با سمنها شکل گرفته است، سرمایه اجتماعی خوبی را فراهم خواهد کرد که این سرمایه اجتماعی را باید پاس داشت و در جهت تسری آن به سایر وزارتخانه ها تلاش کرد.
سخنگوی دولت مساله محیط زیست را یک مساله پیچیده و چند بعدی دانست و تاکید کرد: یک وزارتخانه و یک نوع نگاه نمیتواند منجر به حل مشکلات زیست محیطی کشور و صیانت از محیط زیست به شکل بهینه شود، بلکه باید تمامی نهادها، وزارتخانهها و سازمانها به این مساله مهم ورود کنند.
وی افزود: وقتی عنوان میشود حدود ۴۷۰ هزار حلقه چاه مجاز و حدود ۳۲۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور داریم که سالی ۱۳ تا ۱۴ هزار حلقه مسدود میشود، یعنی قریب به ۲۰ تا ۲۲ سال زمان میبرد که تمامی چاههای غیرمجاز کشور مسدود شوند؛ اما این مساله علاوه بر ابعاد زیستمحیطی، ابعاد معیشتی نیز دارد و اینجا یکی از مثالهای بارز چند بعدی بودن مسائل زیست محیطی است.
دستیار ارتباطات اجتماعی ریاستجمهوری تصریح کرد: باید تعاملات با سمنها را به گونهای پیش ببریم که دستاوردهای آن به سیاستهای محیط زیستی دولت تبدیل شود.
وی ادامه داد: بیشترین نقدها را در دولت تدبیر و امید شاهد هستیم؛ سمنها نیز باید دولت را نقد کنند و ما از نقد استقبال میکنیم اما از سمنها میخواهیم که به محدودیتها و مشکلات ساختاری دولت هم توجه کنند.
ربیعی با تاکید بر اینکه راه اصلی عبور از مشکلات گفتوگو است، ادامه داد: ارتباط ما با میانجیگرهای اجتماعی کم بوده اما اعتقاد ما بر این است که باید این ارتباط را بیشتر کنیم و از طریق سمنها که یک میانجی گر موثر هستند میتوان شاهد افزایش گفتوگوهای اجتماعی در جهت رفع مشکلات بود و در این گفت وگوها میتوان به درک متقابلی رسید.