رئیس جمهور با بیان اینکه ظرفیت روابط دو کشور بسیار بیش از سطح کنونی است، بر ضرورت تلاش دو کشور برای اجرایی کردن هرچه سریعتر توافقات فیمابین از جمله در موضوع لایروبی اروند رود تاکید کرد.
به گزارش مرور نیوز، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور عصر روز گذشته به وقت نیویورک و در دیدار برهم صالح در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار کرد: عراق کشور دوست، برادر و همسایه ماست و در پی دیدارهای اخیر رهبران دو کشور، گسترش روابط شتاب خوبی گرفته است که امیدواریم این روند ادامه یابد.
او با بیان اینکه ظرفیت روابط دو کشور بسیار بیش از سطح کنونی است، بر ضرورت تلاش دو کشور برای اجرایی کردن هرچه سریعتر توافقات فیمابین از جمله در موضوع لایروبی اروند رود تاکید و تسریع در اجرای این توافق را به نفع هر دو ملت ایران و عراق و مردم ساکن حاشیه این رودخانه مهم دانست.
رئیسجمهور با اشاره به همکاری خوب دولت عراق در پذیرایی از زائران ایرانی و با اشاره به نزدیک بودن اربعین حسینی، حل مشکلات بانکی بین ایران و عراق را هم برای توسعه روابط اقتصادی و هم تسهیل مسافرت زائران مفید دانست و از دولت عراق خواست تا بویژه قبل از فرارسیدن اربعین تسهیلات بیشتری در این رابطه فراهم نمایند.
روحانی همچنین خواستار رفع هر گونه موانع اداری بر سر اجرای تصمیمات سران ایران و عراق در بخشهای مختلف از جمله راهاندازی راهآهن شلمچه به بصره، ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک مرزی، گسترش همکاریهای در بخش انرژی بویژه نفت و برق و رفع مشکلات همکاری بانکی ایران و عراق شد.
رئیس جمهور عراق نیز با اشاره به اراده کشورش برای توسعه روابط همهجانبه با ایران گفت: پیوندهای تاریخی و فرهنگی مهمترین پشتوانه گسترش روابط دو کشور است و من در سخنرانی امروزم در مجمع عمومی سازمان ملل بر این موضوع تاکید نمودم.
برهم صالح همچنین با بیان این که نهایت تلاش خود را میکند تا قبل از اربعین امسال، مشکل بانکی زائران ایرانی برای دسترسی به دینار عراقی حل شود، پیش بینی کرد که اربعین امسال باشکوهترین اربعین سالهای اخیر باشد.
وی برای حل موانع اداری بین دو کشور پیشنهاد تشکیل کمیتههای دائمی بین دو کشور به منظور پیگیری مصوبات سران دو کشور را داد.
برهم صالح در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اوضاع منطقه و به ویژه یمن، از ابتکار ائتلاف صلح هرمز یا امید دکتر روحانی استقبال کرد و تحقق آن را کمک بزرگی به بازگردادن ثبات به منطقه دانست.