هفتمین نشست صمیمی خاطره گویی رزمندگان پیشکسوت، هنرمندان و جانبازان قطع ‌نخاع دفاع مقدس ساکن منطقه 6 عصر روز چهارشنبه به میزبانی عظیم بابایی در محل نمازخانه شهید ناظری این شهرداری برگزار شد.

به گزارش مرور نیوز به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 6،  در این نشست دورهمی و صمیمانه  که با حضور سرداران و پیشکسوتان مهندسی جنگ همچون سید مهدی هاشمی، اکبر توکلی، محمد پور رحیم ,سردار محمدتقی عصار، بحرینی، وهمچنین جانبازان  قطع نخاعی هیات گردان شهادت  لشگر27 حضرت رسول ، برگزار شد در خصوص تشکیل تیم های مشاوره ای در حوزه مناسب سازی شهر برای جانبازان  تبادل نظرشد. بر این اساس در اجرای طرح های مناسب سازی معابر در قلب پایتخت به صورت پایلوت تیمی از جانبازان قطع نخاعی نظارت خواهد داشت.

اما  در ابتدای این نشست که که عکاسان و نویسندگان دفاع مقدس همچون اکبر خلیلی، علی فریدونی، بهرام محمدی فر، رضا ایرانمنش و پیشکسوتانی از اطلاعات عملیات  همچون فرج الله مرادیان، علی فرامرزی منطقه حضور داشتند،  عظیم بابائی شهردار منطقه شش پایداری امروز نظام اسلامی ایران را نشأت گرفته از ایثارگری های شهدا و جامعه ایثارگران دانست و گفت: ملت ایران از آغاز پیروزی انقلاب تاکنون همواره در عرصه های مختلف برای حفظ پیروزی، اقتدار و حفظ نظام تلاش کردند و بسیاری از سختی ها را با جان و دل خریدند.

بابائی افزود: در راستای اقتدار، عظمت و پایداری نظام مقدس اسلامی هزینه های زیادی صرف شده و تکریم این سرمایه های بی بدیل امری ضروری است.

دربخشی از این نشست بهرام محمدی‌فرد از عکاسان زمان جنگ تحمیلی به بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس و حادثه طبس پرداخت. وی گفت: با شهید حسن باقری در روزنامه همکاری داشتیم. زمانی‌که حادثه طبس اتفاق افتاد, من و حسن باقری اولین خبرنگارانی بودیم که سر حادثه حاضر شدیم. وقتی که بعد از ظهر این خبر را به ما دادند سردبیر به ما گفت که کماندوهای آمریکایی در صحرای طبس پیاده شدند و به ما گفتند دو سه نیروی نگهبان همراه خود ببرید.

وی افزود: من و حسن باقری رفتیم که در آن زمان «شاغلام» می‌گفتیم, زمانی که قصد عزیمت داشتیم نگهبانان به ما گفتند نیرو نداریم. شهید باقری به اسلحه خانه رفت و سه اسلحه ژ3 برداشت . چون جثه ضعیفی داشت بهش گفتم «شا غلام این اسلحه‌ای را که می‌آوری در مقابله با آن کماندو ها می‌خواهی چکار کنی؟ » حسن  در جواب گفت : «عیبی نداره حالا با خودمان می بریم» .با یک جیپ آهو عازم طبس شدیم و زمانی که رسیدیم شهید منتظر القائم به شهادت رسیده بود. عکس و خبر را تهیه کرده و چون صفحه روزنامه در ساعت 2 نیمه شب بسته می‌شد, سریع برای فرستان خبر به سمت دفتر روزنامه حرکت کردیم. حسن در مسیر گفت «تا اینجا آمدیم زیارت امام رضا(ع) هم برویم.» من گفتم «حسن جان رساندن این عکس و خبر مهم تر از زیارت است» اما هر کاری کردم قبول نکرد و راضی نشد.از این رو من از دستش خیلی ناراحت شدم و بعد از مدت کوتاهی که برای ماموریت به سنندج رفتیم آن جا حسابی این ناراحتی را از دلم در آورد.

همچنین اکبر خلیلی، از نویسندگان دفاع مقدس در سخنانی به بیان خاطره ای از آشنایی با یک جانباز نابینای دفاع مقدس در سفر حج و چگونگی نگارش کتاب قبله هفتاد پرداخت. وی در این اثر داستانی که رهاورد سفر حج وی با جانبازان است، سعی کرده با نگاه متفاوتی مسائل مربوط به جانبازان بپردازد. خلیلی، انگیزه خود را از نوشتن این کتاب، نگاه مقدسی که به جانبازان و ارزش آنها دارد، عنوان کرد.

خلیلی بخش‌هایی از این اثر را در سال 1371 با نام «آفتاب کعبه خوشرنگ» در نشریات به چاپ رسانده که این اثر در سال 92 با ویراستاری از سوی بنیاد ادبیات داستانی منتشر شد.

 همچنین علی فریدونی عکاس بین المللی جنگ به بیان خاطرات خود از بازگشت آزادگان به کشور و چگونگی ثبت این لحظه های تاریخی پرداخت.

کتاب عکس علی فریدونی از مجموعه کم نظیر عکاسی جنگ است که این کتاب توسط  نشر انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس در اردیبهشت ۱۳۹۴ به چاپ رسانده و در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد . این مجموعه  در دوقطع ۲۴×۲۱ و ۱۳×۱۱ سانتیمتر در ۲۴۸ صفحه با ۱۵۶ قطعه عکس از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷ است.

در ادامه این مراسم نیزدیگر جانبازان وپیشکسوتان حاضر نیز  به بیان خاطرات خود از ایام دفاع مقدس پرداختند و در پایان مدیحه سرایی اهل بیت(ع) توسط یکی از جانبازان صورت گرفت.