وزیر صنعت، معدن و تجارت روز پنج شنبه 25 خردادماه بازدید از چندطرح صنعتی و تولیدی و همچنین افتتاح یک کارخانه در استان تهران را در برنامه کاری خود قرار داد.
به گزارش مرور نیوز در این روز از واحد تولیدی گسترش کاتالیست ایرانیان و شرکت چرم وطن در شهرک های صنعتی سالاریه و چرم شهر ورامین و هم چنین از شرکت های بسته بندی و چاپ پویا و شیرآلات ساختمانی ریابی در منطقه صنعتی خیرآباد جنوبی در شهرستان ورامین بازدید به عمل آمد. همچنین کارخانه صنایع پلی اتیلن محمدیان ورامین نیز به دست وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد. مهندس نعمت زاده در مسیر بازگشت از ورامین به شرکت دیجی کالا رفت و با دست اندرکاران این شرکت فناورانه به گفت و گو نشست.
افتتاح کارخانه صنایع پلی اتیلن محمدیان
نخستین برنامه مهندس نعمت زاده، 8:30 صبح پنج شنبه در شهرک صنعتی سالاریه بود. تیم روابط عمومی به همراه عکاس و خبرنگار روزنامه صمت، پیش از رسیدن وزیر صنعت، معدن و تجارت جهت پوشش هر چه بهتر خبری، در محل برگزاری برنامه حاضر شد. مهندس نعمت زاده مثل همیشه با انرژی و پرتوان خود را به کارخانه رساند.
کارخانه صنایع پلی اتیلن محمدیان نخستین تولید کننده لوله های پلی اتیلن مسلح با قطر سه متر است. لوله های اسپیرال تقویت شده با ورق فولادی، لوله های تکجداره تحت فشار و همچنین لوله دو جداره کاروگیت از مهمترین خطوط تولید این مجتمع هستند.
خطوط تولید لوله های اسپیرال تقویت شده با ورق فولاد این کارخانه شامل سه خط با توانایی تولید لوله هایی از سایز یک هزار تا سه هزار میلی متر، شامل ده سایز با ظرفیت اسمی 750 کیلوگرم در ساعت است. این طرح تولیدی با میزان سرمایه 300 میلیارد ریال و اشتغال 70 نفر آغاز به کار کرد که توانایی اشتغال زایی تا 150 نفر را نیز دارد.
تاکید بر ایجاد فضای لازم برای سرمایه گذاری و افزایش بهره وری با مشارکت بخش خصوصی
وزیر صنعت، معدن و تجارت در سخنان کوتاهی در آیین افتتاحیه این کارخانه بر ایجاد فضای لازم برای سرمایه گذاری و افزایش بهره وری با مشارکت بخش خصوصی به عنوان یکی از مهمترین برنامه های دولت تاکید کرد و افزود: این مجتمع تولیدی نیز در راستای اهداف عمرانی و توسعه ای از اواخر سال گذشته راه اندازی شد که برای اولین بار لوله های پلی اتیلن با لایه گذاری فلزی تولید می کند.
وی با اشاره به اینکه این لوله ها برای انتقال آب فاضلاب شهر تهران بعد از تصفیه خانه به سمت ورامین برای مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند، گفت: قطر داخلی لوله ها سه متر است که با ورق فلزی و مواد پلی اتیلن تولید می شوند. همچنین دو خط تولید لوله های سه متری و چندین خط تولید برای لوله هایی با قطر کمتر برای مصارف انتقال آب و انتقال گاز نیز وجود دارد.
مهندس نعمت زاده واحدهای تولیدی داخل کشور را دارای توانایی تامین مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه دانست و اظهار کرد: این کارخانه فعلا از مواد وارداتی اولیه استفاده می کند ولی با توجه به اینکه یکی از اولویت های مهم دولت، توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی است امیدواریم گرید مورد نیاز توسط واحدهای پتروشیمی داخل تولید شود که واحدهای پتروشیمی جم و مارون باید در این زمینه تلاش کنند.
وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به اینکه لایه گذاری فلزی لوله ها برای نخستین بار در کشور در این کارخانه انجام می شود، گفت: این ویژگی مقاومت بارگذاری و دوام آن را چند برابر می کند و باعث می شود که محصول حداقل برای 50 سال مقاوم و ضد زنگ باقی بماند که در انتقال آب بسیار زیاد مانند رودخانه ها و تصفیه خانه تهران مورد استفاده قرار می گیرد که امیدواریم محصولات تولیدی کارخانه مورد قبول وزارت نیرو برای انتقال آب قرار بگیرد.
بازدید از کارخانه گسترش کاتالیست ایرانیان
مهندس نعمت زاده پس از پایان این مراسم خود را به کارخانه گسترش کاتالیست ایرانیان در بخش دیگری از شهرک سالاریه رساند و از این واحد تولیدی نیز بازدید به عمل آورد. گسترش کاتالیست ایرانیان که در ساعت 9:15 صبح مورد بازدید قرار گرفت، تولید کننده کاتالیست مورد نیاز برای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است. این طرح با سرمایه گذاری 30 میلیارد تومان برای 75 نفر ایجاد اشتغال کرده است.
این واحد تولیدی 13 مدل کاتالیست تولید می کند که از سال 94 یک مدل آن با نام پنتو اکسید وانادیوم پروانه بهره برداری گرفت و کار تحقیق و پژوهش بر روی 12 مدل دیگر آن ادامه دارد. پنتو اکسید وانادیوم جهت تولید اسید سولفوریک مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول به صورت انحصاری در کارخانه گسترش کاتالیست ایرانیان تولید می شود.
گفتنی است محصول پنتو اکسید وانادیوم هم اکنون وارد فاز صادرات شده است و تاکنون سه بار متوالی به کشور عراق صادر شد.
بازدید از کارخانه چرم وطن
وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از این بازدید به شهرک صنعتی چرمشهر رفت تا از کارخانه چرم وطن ورامین نیز بازدید کند. برنامه این بازدید در ساعت 10 صبح آغاز شد.
کارخانه چرم وطن تولید کننده چرم های سبک، سنگین در انواع مختلف فانتزی، مبلی، کفشی و لباسی است. این کارخانه در سال 1368 راه اندازی شد و هم اکنون 22 نفر اشتغالزایی دارد. محصولات تولیدی این کارخانه هم اکنون به کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی صادر می شود.
گفتنی است چرم وطن با داشتن آزمایشگاه کنترل کیفیت و واحد تحقیق و توسعه در راستای استاندارد سازی و توجه به حوزه پژوهش گام های اساسی برادشته است. این واحد تولیدی در همین راستا با دانشگاه های مختلف کشور همکاری و تعامل دارد.
بازدید از کارخانه شیرآلات بهداشتی ریابی
مهندس نعمت زاده در جریان سفر یک روزه خود به ورامین، ضمن بازدید از منطقه صنعتی خیرآباد جنوبی این شهرستان از کارخانه شیرآلات بهداشتی ریابی در این منطقه صنعتی نیز بازدید کرد. منطقه صنعتی خیرآباد جنوبی با 500 واحد صنعتی و تولیدی فعال، حدود پنج هزار نفر اشتغالزایی دارد.
کارخانه شیرآلات بهداشتی ریابی انواع قطعات و اتصالات برنجی مخصوص شیرآلات آبی تولید می کند. این کارخانه که هم اکنون برای صادرات محصولات تولیدی خود برنامه ریزی می کند ، 70 نفر اشتغالزایی دارد.
مواد اولیه محصولات کارخانه تولید داخل است و تمامی محصولات در آزمایشگاه کنترل کیفیت کارخانه مورد بررسی کیفی لازم قرار می گیرند.
تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت تبدیل لکه ها به شهرک های صنعتی
وزیر صنعت، معدن و تجارت در سخنان کوتاهی در این واحد تولیدی بر ضرورت تبدیل لکه های صنعتی به نواحی و شهرکهای صنعتی و همچنین ساماندهی واحدهای تولیدی مستقر در اطراف شهرهای بزرگ تاکید کرد.
مهندس محمدرضا نعمت زاده کمبود زیرساخت های لازم را یکی از مشکلات این منطقه صنعتی دانست و اظهار کرد: در دوره ریاست جمهوری مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی چرمشهر را به شهرک صنعتی تبدیل کردیم که امیدواریم در دولت دوازدهم بتوانیم خیرآباد را نیز به شهرک صنعتی تبدیل کنیم.
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی واحدهای تولید مستقر در اطراف شهر های بزرگ، افزود: لکه های صنعتی باید به نواحی و شهرکهای صنعتی تبدیل شود.
مهندس نعمت زاده توجه به صادرات را از مهمترین رویکردهای واحدهای تولیدی داخل دانست و اظهار کرد: با توسعه بازار محصولات تولیدی، اشتغالزایی نیز رونق خواهد گرفت.
گفتنی است که در جریان سفر به منطقه صنعتی خیرآباد جنوبی، شرکت بسته بندی و چاپ پویا نیز مورد بازدید کوتاهی قرار گرفت. این شرکت در زمینه بسته بندی و چاپ بر روی انواع قوطی های فلزی در حال فعالیت است.
اما بازدید از شرکت فناورانه دیجی کالا آخرین برنامه کاری وزیر صنعت، معدن و تجارت در این سفر یکروزه بود. این شرکت در شهرک دانش تهران قرار دارد و مهندس نعمت زاده در مسیر بازگشت از تهران آن را مورد بازدید قرار داد.
شرکت دیجی کالا در زمینه فروش اینترنتی کالاهای الکترونیکی و دیجیتال در حال فعالیت است. این شرکت به تازگی گروه صنایع دستی را نیز به سبد کالایی خود اضافه کرده است.
از لحاظ تعدادی 50 درصد کالاهای فروخته شده توسط دیجی کالا در سال گذشته ایرانی بودند. همچنین از لحاظ ارزشی در سال گذشته 35 درصد کالاهای این شرکت ساخت داخل بود.
دیجی کالا فضای مجازی خوبی برای تولید کنندگان قطعات الکترونیکی فراهم کرده است و ایجاد روش های مالی جهت حمایت از این تولیدکنندگان را در دستور کار خود دارد. همچنین ارایه روش های لازم جهت پرداخت سرمایه در گردش به شرکت ها جهت افزایش تولید نیز از برنامه های آینده این شرکت خواهد بود.
این شرکت اینترنتی سال گذشته با برگزاری جشنواره پهپاد ها ، در زمینه حمل و نقل کالا توسط انواع ریزپرنده ها گام های ابتدایی را برداشت. دیجی کالا هم اکنون در تمامی مراکز استان ها و پنج نقطه تهران مراکز پستی خود را برای حمل و نقل کالاهایش فعال کرده است.
توصیه وزیر صنعت، معدن و تجارت به دیجی کالا
وزیر صنعت، معدن و تجارت به دست اندرکاران شرکت دیجی کالا توصیه کرد تا علاوه بر ایجاد مراکز لجستیکی برای صادرات کالاهای خود در خارج از کشور، از ظرفیت شبکه ای شرکت های پخش عمده داخل کشور نیز استفاده کنند.
مهندس محمدرضا نعمت زاده با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی برای کسب و کارهای نو، اظهار کرد: ترویج دانش و فناوری، حفظ محیط زیست، کاهش ترافیک و شفاف سازی مالی از مهمترین مزیت های کسب و کارهای فناورانه و نوین است.
وی با اشاره به ظرفیت شرکت های داخلی جهت همکاری با کسب و کارهای نوین، گفت: شرکت دیجی کالا باید از ظرفیت شبکه ای شرکت های عمده پخش کالا در داخل کشور استفاده کند و این شرکت ها در این زمینه می توانند بخشی از انبارهای خود را در اختیار دیجی کالا قرار دهند.
مهندس نعمت زاده بر لزوم ایجاد مراکز لجستیکی توسط دیجی کالا برای صادرات کالاها در خارج از کشور تاکید کرد و افزود: به عنوان نمونه برای صادرات کالا به کشور عمان، مطالعات کارشناسی لازم را انجام دهید چراکه عمان بازاری برای ورود به بازار کشورهای عربی و آفریقایی خواهد بود. همچنین کشورهایی مانند یمن و پاکستان نیز به بازار های خوبی برای دیجی کالا می توانند تبدیل شوند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان از سازمان ها و ارگان های ذیربط مانند شهرداری خواست تا در جهت حمایت همه جانبه از کسب و کارهای نوین و فناورانه گام بردارند.
پس از اتمام برنامه های این سفر یکروزه در ساعت 15 به همراه تیم روابط عمومی یه سمت تهران حرکت کردیم.