با توجه به همزمانی یاد روز حافظ با تاسوعای حسینی مراسم بزرگداشت و سخنرانیهای علمی زودتر برگزار شد و نشستهای علمی یادروز حافظ با موضوع «حافظ و معنویت» با بررسی این مقوله آغاز به کار کرد.
به گزارش مرورنیوز، با توجه به همزمانی یاد روز حافظ با تاسوعای حسینی مراسم بزرگداشت و سخنرانیهای علمی زودتر برگزار شد و به همین مناسبت صبح امروز نشستهای علمی یادروز حافظ با موضوع «حافظ و معنویت» کار خود را آغاز کرد.
به گفته بهزاد مریدی، دبیر ستاد بزرگداشت یاد روز حافظ، امسال موضوع جلوههای معنوی سخن حافظ و شیوههای بهرهمندی حافظ از کلام وحی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته و این برنامه در دو بخش صبح و بعدازظهر برگزار میشود.
در نخستین نشست علمی مسعود حسین چاری با موضوع «برخی از سویههای روانشناختی در معنویت طربناک حافظ»، علیرضا فولادی با موضوع «حافظ چند صدایی و گفتمانهای شیعی و حکمی» و تیمور مالمیر با موضوع «کارکرد بازآفرینی قصه آفرینش در اشعار حافظ» به ایراد سخنرانی پرداختند.
در ادامه این مراسم کتاب سال حافظ توسط مدیر مرکز حافظ شناسی معرفی شد و کاووس حسنلی کتاب «شرح تحقیقی دیوان حافظ »اثر منصور رستگار فسایی را با توجه به ویژگیهای ممتازی که دارد، به عنوان کتاب سال حافظ معرفی کرد.
حسن لی با شرح ویژگیهای «شرح تحقیقی دیوان حافظ» درباره دلایل انتخاب این کتاب به عنوان کتاب سال حافظ گفت: این اثر 6 جلدی علاوه بر پشتوانه و دقت رستگارفسایی در امر حافظ پژوهی به دلیل پرهیز از یکسویه روی و یک جانبه نگری ویژگی خاص و ممتاز دارد.
مدیر مرکز حافظشناسی افزود: در این کتاب هر سروده حافظ در پنج بخش مستقل معرفی و شرح داده شده و اساس کار چاپ شادروان خانلری بوده است.
منصور رستگار فسایی استاد زبان و ادبیات فارسی هر چند که به تخصص در گرایش ادبیات حماسی شهره هست اما در زمینه حافظ پژوهی نیز آثار بسیاری دارند که از جمله آنها میتوان به مجموعه مقالات کنگره بینالمللی حافظ اشاره کرد که در سال 52 در مرکز نشر دانشگاه به چاپ رسیده است.
حافظ و پیدا و پنهان زندگی نیز اثر دیگری از این چهره ماندگار ادبی است و وی دو کتاب «کلمات آتشانگیز» و «شرح مختصر دیوان حافظ» را نیز در دست چاپ دارد.
نشست دوم یادروز حافظ از ساعت 11 آغاز میشود و منصور پایمرد به بررسی تشبیه و تنزیه از نظر ابن عربی و حافظ میپردازد. علاوه بر آن علی اصغر میرباقریفرد روایتی دیگر از نقش عشق در بازسازی جهان معنوی حافظ را بیان و بهادر باقری به تشریح حافظ آغازگر شگرد داستانی کولاژ در تلمیحات قرانی را بررسی میکند.
تاکنون عناوینی چون عصر حافظ، تاثیرپذیری حافظ از منابع دیگر، تاثیرگذاری حافظ بر ادبیات پس از خود، تصحیحات دیوان حافظ، حافظ و قران، ترجمههای شعر حافظ و زیباییشناسی شعر حافظ در سالهای گذشته در همایش علمی یادروز حافظ مورد بررسی قرار گرفته است.