کشورهای تونس، اتریش(دو گروه)، فرانسه، ایتالیا، بلژیک، آذربایجان و ترکمنستان امسال در جشنواره موسیقی فجر حضور خواهند داشت.
به گزارش مرور نیوز، هشت گروه موسیقی از کشورهای تونس، اتریش(دو گروه)، فرانسه، ایتالیا، بلژیک، آذربایجان و ترکمنستان در این دوره جشنواره موسیقی فجر حضور خواهند داشت.
این در حالی است که در اجرای ارکستر سمفونیک صدا و سیما در نخستین روز جشنواره در تالار وحدت نوازنده روسی ارکستر را همراهی می کند.
ظافر یوسف نوازنده عود، خواننده و آهنگساز تونسی، «دوئت آکاردئون و ساکسیفون «پیرانی/ پاریزین» از فرانسه، فلوریان نواک با رسیتال پیانو از کشور بلژیک، لوکا آکینو با تریو جز از ایتالیا ، «جَز بنفش» از اتریش، «دوئت زهی آونر» از اتریش، ضابط نبی زاده از آذربایجان و پلوان حمیداف از ترکمنستان در بخش بین الملل سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر اجرا می کنند. ضمن اینکه گراف مورژا، نوازنده ویولن از روسیه سولیست ارکستر سمفونیک صدا و سیما در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر است.
بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته تریو جز ایتالیا(لوکا آکینو) شنبه ۲۶ بهمن ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت، رسیتال پیانو فلوریان نواک و دوئت آکاردئون ساکسیفون «پیرانی/ پاریزین» از فرانسه روز سه شنبه ۲۹ بهمن ساعت ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در تالار وحدت، پلوان حمیداف از ترکمنستان روز شنبه ۲۶ بهمن ساعت ۱۸:۳۰ در تالار رودکی، دوئت زهی «آونر» از اتریش روز شنبه ۲۶ بهمن ساعت ۲۱:۳۰ در فرهنگسرای نیاوران، ضابط نبی زاده از آذربایجان و جز بنفش اتریش یکشنبه ۲۷ بهمن ماه ساعت های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در فرهنگسرای نیاوران و ظافر یوسف از تونس چهارشنبه ۳۰ بهمن ساعت ۲۱:۳۰ در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران اجرا می کنند.
ستاد برگزاری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر گروه ها و هنرمندان شرکت کننده در بخش بین الملل جشنواره را چنین معرفی کرده است:
* ظافر یوسف و حضور یک نوازنده طراز اول جهانی در فجر ۳۵
ظافر یوسف استاد نوازنده ساز عود، خواننده و آهنگساز تونسی، متولد ۱۹ نوامبر ۱۹۶۷ است. این هنرمند در سن ۶ سالگی پژواک و طنین صدای خود را کشف کرد و چند سال بعد به عنوان خواننده به گروه موسیقی محلی آواز پیوست و سپس شروع به نواختن عود در مرکز جوانان شهر زادگاهش طبلبه کرد و برای ارکستر انتخاب شد.
این هنرمند در تونس، به هنرستان موسیقی پیوست و پس از مدتی برای تحصیل در رشته موسیقی شناسی به اتریش نقل مکان کرد اما دریافت که دیگر علاقه ای به آموزش آکادمیک ندارد. وی سرانجام با گرهارد ریتر نوازنده اتریشی پرکاشن آشنا شد و اولین گروه موسیقی خود را با نام «Zeryab » تاسیس کرد. در سال ۱۹۹۶ ، تجربیات متعدد وی در وین به انتشار نخستین آلبومش با نام «مسافر» انجامید.
موسیقی یوسف با انتشار آلبوم «مالک» در سال ۱۹۹۸ به بلوغ رسید که تلفیقی از سازهای ملودیک جاز اروپایی و فرمی خاص از ریتمهای مدیترانه ای بود. ظفر یوسف در سال ۲۰۰۱ آلبوم «صوفی التریک» را ضبط کرد، که اولین محک وی در زمینه موسیقی الکترونیکی بود. او در سال ۲۰۰۳ آلبوم «پیشگویی دیجیتال» را ضبط کرد و همانطور که موسیقی او قدرت بیشتری به دست آورد، در سال ۲۰۰۳ دو بار نامزد جوایز جهانی موسیقی بی بی سی شد. «سایه های الهی» آلبوم بعدی او در سال ۲۰۰۵ بود که نامزدی سوم جایزه موسیقی بی بی سی را در سال ۲۰۰۶ به همراه داشت.
استعداد ظفر یوسف به دنیای موسیقی فیلم هم بسط یافت وی در موسیقی متن فیلم «طلای سیاه» که توسط جیمز هورنر افسانه ای در سال ۲۰۱۱ ساخته شده است ، نوازندگی خارق العاده ای داشت. «مرد عنکبوتی شگفت انگیز» و همچنین همکاری با آلبرتو اگلسیاس در موسیقی فیلم «خدایان و پادشاهان» در سال ۲۰۱۴ دیگر حضورهای او در سینما را رقم می زند.
این هنرمند در سال ۲۰۱۳ آلبوم تحسین شده «مرثیه پرندگان» را منتشر کرد که با ۱۰۰ کنسرت و فروش بیش از ۵۰ هزار نسخه و اجرای چندین ارکستر از جمله ارکستر سمفونیک لندن همراه شد. آلبوم «دیوان زیبا و عجیب» نیز با همکاری بهترین موسیقی دانان صحنه جاز نیویورک در سال ۲۰۱۶ منتشر شد.
ظافر یوسف به عنوان مبتکرترین نوازنده عود و رهبر جنبشی از موسیقی معاصر یاد می شود که موسیقی شرقی و غربی را تلفیق می کند.
* دعوت به شنیدن دوئت آکاردئون و ساکسیفون فرانسوی ها
وینسنت پیرانی در آکاردئون و امیل پاریزین در ساکسوفون سوپرانو، یک دوئت بی نظیر و غیر عادی را تشکیل داده اند. این دو هرمند اشتیاق یکسانی برای عبور از موانع متحیر کننده موسیقی دارند. آنها به یک سبک موسیقی علاقه مند هستند، هر دو عاشق بداهه نوازی هستند و از قید و بند هرگونه محدودیت فنی رها هستند.
این مجموعه از دوئت های هوشمندانه سرشار از نگاهی ظریف به سبک موسیقی جاز فرانسه، به ویژه آثار سیدنی بشی ، استاد بزرگ ساکسفون سوپرانو اهل نیو اورلئان است که در دهه ۱۹۵۰ میلادی به یک ستاره در فرانسه بدل شده بود. ساکسیفونیست امیلی پاریزین یکی از مهمترین شخصیت های معاصر موسیقی جاز در فرانسه است. یک پیشگام در موسیقی جاز که نگاه استوارش کاملاً به آینده است.
وینسنت پیرانی مردی است که زبان آکاردئون را کاملاً احیاء کرده (و همچنان به این کار ادامه می دهد) و به یک هنرمند بزرگ تبدیل شده است که نمایش بی نظیر، نگاه جهانی اش به موسیقی و احساس ترکیب های سازی، وی را قادر می سازد که لمس جادویی ارزشمند و کمیابی را در همه آثار از خود بر جای گذارد.
* فلورین نواک؛ هنرمندی که جوایز جهانی معتبری دارد
فلورین نواک در سال ۱۹۹۰ در بروکسل بدنیا آمد. وی نوازندگی پیانو را از سن ۴ سالگی شروع کرد و در ۱۲ سالگی وارد موسسه موسیقی ملکه الیزابت شد.
وی تحصیلات خود را درمدرسه موسیقی Musikhochschule در کلن دنبال کرد. پس از انتخاب به عنوان«هنرمند نوظهور سال ۲۰۱۵ » از سوی جوایز موسیقی اِکو کلاسیک آلمان، فلورین نواک جایزه دیاپازون طلایی فرانسه ، جایزه بین المللی موسیقی کلاسیک ICMA و جایزه موسیفی اکتاو بلژیک را نیز دریافت کرد، جوایز معتبری که مهر تائیدی بر استعداد این نوازنده استثنایی است.
نواک به طور مرتب در جشنواره ها و سالن های ایالات متحده ، چین ، کره جنوبی ، آلمان ، فرانسه ، مکزیک و بلژیک اجرا می کند و در سالن فیلارمونی کلن، کاخ کوچک هنرهای زیبا در بروکسل بلژیک، مرکز هنر شرقی در شانگهای، سالن کنسرت پکن، سالن کاخ الیزه در پاریس، سالن کنسرت شهر دتمولد آلمان و سالن کنسرت ژینگهای در گوانگژو چین به اجرای رسیتال پیانو پرداخته است.
این هنرمند هم اکنون در مدرسه موسیقی کلن Köln Musikhochschule تدریس می کند.
* شنیدن تریوی جَز یک ایتالیایی در تالار وحدت
لوکا آکوینو یکی از با استعدادترین نوازندگان ترومپت ایتالیایی است که به دلیل ابتکارات و صدای منحصر به فرد ترومپت اش معروف است.
وی که در شهر بنونتو در جنوب ایتالیا متولد شده است، از سن ۱۹ سالگی و عمدتا به صورت خودآموز شروع به نواختن ترومپت کرد. در سال ۲۰۰۷ کمپانی یونورسال موزیک اولین آلبوم او را با نام «بالاتر از ابرها» به عنوان سرپرست گروه منتشر کرد و یک سال بعد آلبوم «لوناریو» منتشر شد. د
لوکا آکوینو سال ۲۰۰۹ در حمام ترکی و باستانی اسکوپیه (مقدونیه) آلبوم «عشق» و سپس آلبوم TSC را در کلیسایی در هلند ضبط کرد. در سال ۲۰۱۰ ، او «سولوی ایکاروس»، پروژه ای برای ترومپت انفرادی و الکترونیک را در کلیسایی در زادگاهش بنونتو ساخت. این هنرمند ایتالایی پس از بنیان گذاری جشنواره موسیقی «ریوربری» در ایتالیا، در سال ۲۰۱۲ ، به کوارتت سازهای کوبه ای «مانو کچه» پیوست و دو آلبوم با آنها ضبط کرد.
او همچنین به دلیل پژوهش های موسیقایی در زمینه صدای طبیعی، استفاده از الکترونیک و اشتیاق و علاقه به تجربه موسیقی در مکان های غیرمعمول شناخته شده است، از این رو او را با عنوان «کاوشگر صوتی نوآور» نیز توصیف می کنند.
آخرین پروژه خارق العاده وی در سال ۲۰۱۵ ضبط آلبومی در محوطه باستان شناسی پترا در اردن با همکاری ارکستر ملی اردن بود.
* کنسرت یک هنرمند مردمی از ترکمنستان در رودکی
پلوان حمیداف در سال ۱۹۷۴ به دنیا آمد و در سن پنج سالگی به دوتار و آواز علاقه مند شد. پدرش به همراه اساتید معروف ترکمنستان چون آنا آنامورادوف و جاپار بایرامگولیف او را آموزش دادند.
وی در طول دوران فعالیت هنری موفقیت در چندین مسابقات محلی ، ایالتی و بین المللی ، جشنواره ها و نمایشگاه ها شرکت کرده است.
حمید اف در سال ۲۰۰۷ به عنوان هنرمند ارجمند ترکمنستان و در سال ۲۰۰۹ به عنوان هنرمند مردمی ترکمنستان انتخاب شد و از سال ۲۰۰۷ به عنوان سردبیر یک مرکز فرهنگی فعالیت می کند.
* مجموعه ای از ریتم های قدرتمند در کنسرت جز بنفش اتریش
کوارتت جز بنفش یک گروه موسیقی جز نوین در شهر وین اتریش است. این گروه از چهار نوازنده جوان تشکیل شده است که علاقه خود را نوای بداهه و خلاق مدرن به اشتراک می گذارند. آنها سعی می کنند از مرزبندی میان ژانرهای موسیقی عبور کنند و تلفیقی ار پراگرسیو راک و جز چیمبر را با مجموعه ای از ریتم های قدرتمند ارائه می دهند.
ترکیب غیر معمول سازها، آهنگ های پیچیده همراه با شور و اشتیاق این گروه، موسیقی جوان، تازه و زنده ای را تضمین می کند.
لئونارد اسکروپا نوازنده ساکسیفون، کلارینت، سینث سایزر، سمپل، آندی تاش نوازنده گیتار، دنیل موسر نوازنده باس کلارینت، کنستانتین کراوتلر نوازنده دارمز، اعضای کوارتت جز بنفش را تشکیل می دهند.
* دوئت زهی آونر اتریش را هم بیشتر بشناسید!
دنیل آونر از یک مادر پیانیست و پدر ویولونیست در وین به دنیا آمد و در یک مدرسه موسیقی عادی کار خود را شروع کرد، سپس در دانشگاه موسیقی وین وارد تحصیلات مقدماتی شد، تا مقطع لیسانس در آنجا ماند و برای تحصیل کارشناسی ارشد به سالزبورگ رفت.
استاد اصلی وی در شهر وین ویولونیست کریستین آلتنبرگر بود که بیشتر آنچه امروز از ویولن می داند را از او فراگرفت. آونر پس از اموزش نزد آلتنبرگر برای حدود ۶ سال تحصیلات خود را در موتسارتیوم دانشگاه سالزبوگ ادامه داد و در آنجا با یک پیانیست به نام رابین گرین آشنا شد که تاثیر فراوانی بر روی او داشت و . این دو مدت کوتاهی بعد اولین کنسرت را با هم در لندن اجرا کردند.
این هنرمند همچنین به همراه همسرش باربارا یک گروه موسیقی دوئت ویولن تأسیس کرد و در سراسر جهان از جمله آفریقای جنوبی ، بلیز ، مکزیک به اجرای برنامه پرداختند. آونر از سال ۲۰۰۹ درتریو موتسارت وین حضور دارد و بیشتر کنسرت های آنها در انگلیس ، هلند و آلمان برگزار می شود.
* هنرنمایی شاگرد استادان موسیقی آذربایجان در نیاوران
ضابط نبی زاده گلخان هم از جمله هنرمندان شرکت کننده در بخش بین الملل جشنواره موسیقی فجر است. او متولد سال ۱۹۶۵ در منطقه شماخی در آذربایجان است. این هنرمند سال ۱۹۹۱ وارد کالج موسیقی Asaf آصف زینالی شد. اولین اساتید او حاجی بابا حسین اُف، جانعلی اکبروف و عالیم قاسیموف بودند.
وی در سال ۱۹۹۶ وارد دانشگاه فرهنگ و هنر جمهوری آذربایجان شد و در سال ۲۰۰۰ از همان دانشگاه فارغ التحصیل شد. ضابط در سال ۱۹۹۷ به عنوان تک نواز در تئاتر اپرا و باله و در سال ۲۰۰۰ با کنسرت سولوی خود در شهر سومقاییت اجرا می کرد. وی از سال ۲۰۰۳ تاکنون به عنوان معلم تخصصی آواز در هنرستان ملی موسیقی آذربایجان فعالیت می کند.
ضابط نبی زاده تقریباً در ۳۰ کشور جهان چون هلند، بریتانیا، بلژیک، فرانسه، ترکیه، ایران، عراق، تایوان، تایلند، ازبکستان، کره شمالی، سوئیس، مراکش، روسیه، گرجستان، اسپانیا، الجزایر و غیره کنسرت برگزار کرده است. او در سال ۲۰۰۴ موفق به دریافت بورسیه حیدر علی اف شد، در ۱۶ سپتامبر ۲۰۰۵ به عنوان هنرمند افتخاری و در سال ۲۰۰۱ به عنوان هنرمند مردمی انتخاب شد.