معاون سیما با اشاره به تدابیر ویژهای برای ماه مبارک رمضان ، گفت: تولید سریالهای تلویزیون در سال آینده افزایش خواهد یافت و به تولید حدود 70 مجموعه تلویزیون برسد؛ براساس رویکرد جدید صداوسیما، 40 مجموعه ابتدا در فضای مجازی پخش شود.
به گزارش مرور نیوز، سید مرتضی میرباقری معاون سیمای صدا و سیما در یادداشت نوروزی از نقش سیما در سالی که گذشت و گامهای رو به جلوی تلویزیون در سال 1399 سخن گفت. در مشروح این یادداشت آمده است؛
سال 1398 برای همه همکاران ما در رسانه ملی یکی از مقاطع زمانی پر کار و همراه با اتفاقات تلخ و شیرین بود. در این میان، سیما توانست علی رغم فشارهای مالی و اقتصادی، هم برنامههای تولیدی خود را به حد مطلوب برساند و هم اینکه به اتفاقات مختلفی که در کشور رخ میداد، واکنش به موقع و مناسب نشان دهد. ابتدا باید به برنامههای نوروزی تلویزیون اشاره کنم که موفقیت تازه ای را رقم زدند. طبق نظرسنجی مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما، این برنامه ها توانستند بیش از 80 درصد مردم را به خود جذب کنند.
البته ایام نوروز، متأسفانه برخی از مناطق کشور عزیزمان با سیل مواجه شدند. در این حوادث نیز سیما تلاش کرد که در کنار مردم قرار گیرد و هم به بازتاب دقیق حوادث و اخبار و بسیج امکانات و فرصت های مردمی و حاکمیتی برای حل مسئله بپردازد و هم اینکه درباره چند و چون مسئله، آگاهی رسانی کند. در وانفسای سیل به گونه ای که حتی شبکه های امید و پویا هم برای کودکان و نوجوانان از مناطق سیلزده برنامه تولید و پخش کردند که اتفاق ویژهای بود.
در ماه مبارک رمضان نیز به واسطه پخش برنامه های متنوع، سیما جشنوارهای برنامههای معنوی و سرگرم کننده را برای روزه داران عزیز فراهم کرد. به همین دلیل هم مانند ایام نوروز، استقبال بیش از 80 درصدی از برنامه های مناسبتی سیما حفظ شد.
در فصل تابستان همچنین ستاد طرح جامع تابستانی سیما تشکیل شد. این ستاد به خاطر غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان و دانشجویان شکل گرفت و با همفکری و تلاش اعضای ستاد تلاش شد تا در تمام طول تعطیلات، مخاطب جوان و نوجوان هم به سرگرمی لازم دست پیدا کند و هم اینکه این سرگرمی توأم با آموزه ها و یادگیری مهارتهای فرهنگی و اجتماعی باشد. به این ترتیب، سیما توانست خلأهای موجود در حوزه اوقات فراغت را جبران کند و البته ماموریت این ستادها با اتمام تابستان پایان نیافت وهمچنان پویا هستند.
با آغاز ماه محرم و سوگواری ملت ایران برای سرور و سالار شهیدان، سیما نیز تبدیل به یک خیمه عزاداری در تمام ساعات شبانه روز شد. در روزها و شبهای دهه اول محرم، سیما علاوه بر پخش مجموعهای نمایشی مرتبط با مفاهیم عاشورایی، تصاویر مختلف و متنوعی را هم از هیئتهای بزرگ و مهم از سرتاسر کشور پخش میکرد.
در ایام برگزاری پیادهروی اربعین نیز سیما به مهمترین ستاد اطلاع رسانی درباره این گردهمایی بزرگ جهانی تبدیل شد. شبکههای مختلف سیما با بسیج همه امکانات و نیروی انسانی خود و همچنین ایجاد استودیوهای پخش زنده تلویزیونی در شهرهای مختلف زیارتی در عراق و در مسیر راهپیمایی، نقش بسزایی در انعکاس این رویداد عظیم داشت.
اما یکی دیگر از نقاط عطف کارنامه سیما در سال 1398 حماسه بدرقه پیکر شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش بود. در این رستاخیز نیز سیما با استفاده از صدها نفر از نیروهای خودش در بخشهای مختلف و پشتیبانی 10 واحد سیار، توانست سکانس تاریخی و ماندگار بدرقه سردار ملی را به رخ جهانیان بکشد و رکورد پخش زنده 12 ساعته آن تشییع بینظیر در تهران را از خود بجای بگذارد.
با آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی نیز سیما با رویکردی جدید و مطابق با نیازهای روز جامعه و نسل جوان به تبیین واقعیتهای رژیم ستمشاهی و انقلاب اسلامی پرداخت. از جمله برنامههای سیما در این جهت میتوان به مجموعه مستند «در برابر طوفان 3»، «قصه های انقلاب»، «ترانه همیشگی»، «پلاک 57»، «دوران سیاه» و ... اشاره کرد.
یکی دیگر از اتفاقات مهم در سال 1398 که سیما نقش مهمی در شکل گیری مطلوب آن داشت ، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بود. در این موقعیت نیز سیما کوشید تا هم شور و گرمای انتخاباتی ایجاد کند و هم به مردم کمک کرد تا بتوانند جریان ها و نامزدهای رقیب در انتخابات را بهتر بشناسند و از این طریق به انتخاب اصلح و درست نزدیکتر شوند.
در این دوره شبکههای سیما با تولید حدود 2 هزار قسمت برنامه انتخاباتی حدود 600ساعت ویژه برنامه برای آگاهی و بصیرت بخشی در امر انتخابات روی آنتن بردند. با وجود تبلیغات گسترده رسانه های بیگانه برای عدم شرکت مردم در انتخابات اما در نهایت، با تلاش های رسانه ملی و ازجمله سیما، انتخابات به طور مطلوب برگزار شد.
اما کارویژه دیگر سیما در روزهای پایانی سال، مواجهه با ورود ویروس کرونا به کشور بود. در این مقطع نیز، تلویزیون چند کار عمده انجام داد. یکی از این کارها ارائه هشدارهای بهداشتی و پزشکی لازم جهت پیشگیری از ابتلا به این ویروس بود. سیما اصلی ترین منبع کسب اطلاع مردم درباره این بیماری بود. همان طورکه پزشکان و پرستاران دراین ایام با مجاهدتی ویژه برای سلامت جسم مردم تلاش میکنند همکاران ما هم برغم همه سختیها کمر همت بسته اند تا علاوه بر صدها برنامه آگاهی بخش ،آموزشی و پیشگیرانه تخصصی درباره کرونا با برنامههایی مفرح، سلامت روح و نشاط جمعی را نیز فراهم کنند. ضمن اینکه با تعطیلی مدارس برای کنترل شیوع ویروس کرونا، سیما مسئولیت آموزش به فرزندان کشور را نیز به عهده گرفت. طی این روزها، شبکه آموزش با همیاری شبکه چهار سیما، مدرسه تلویزیونی ایران را برای تدریس از راه دور و مجازی دانش آموزان راهاندازی کردند.
درمجموع، سال 1398 یکی از دوره های موفقیت آمیز برای سیما محسوب می شود. برنامه ها و مسابقات استعدادیابی سیما در این مقطع به رشد 200 درصدی رسیدند و توانستند مخاطبان بسیاری را جذب و راضی کنند.از جمله و موفق ترین شان مسابقه عصر جدید بود که پس از موفقیت در فصل اول، فصل دومش نیز روی آنتن رفته است.همچنین تولید و پخش سریال ها به طور منظم و مستمر انجام شد و در حال انجام است.
در این سال همچنین صنعت تولید سریالسازی با آغاز تصویربرداری عظیمترین سریال تلویزیونی ایران «سلمان فارسی» دوباره احیا شد. همچنین سریال حضرت موسی نیز به سریال «سلمان» خواهد پیوست و کار تصویربرداری اش آغاز می شود. در سال آینده همچنین بخش های خارجی سریال سلمان تصویربرداری خواهد شد.
مقدمات لازم برای ساخت بیش از ده سریال فاخر نیز فراهم شده است که احتمالا کار تصویربردرای این سریال ها نیز در سال آینده آغاز خواهد شد. قرار داشتن دو سریال الف ویژه در مراحل مختلف تولید، گویای رشد و توسعه چشمگیر صنعت تولید سریال در سیماست.
تشکیل ستاد رسانه ای رونق تولید با دستور ریاست محترم سازمان یکی از دستاوردهای بزرگ سال 1398 رسانه ملی بود که با ایجاد هم افزایی بین دستگاه های مسوول و موثر و نیز مطالبه گری جدی تلاش کرد گام هایی اساسی در تحقق شعار سال بردارد و به لطف خدا توفیقاتی در فعال شدن سامانه مجوزها و شفافیت بدنبال داشت و توانست نقش یک مشاور و همراه را برای صاحبان سرمایه و کسب کار ایفا کند.
در این روزها حتی با وجود شیوع ویروس کرونا و برخی نگرانی ها برای سلامتی عوامل تولید مجموعه های تلویزیونی اما سیما با تدابیر خود، یعنی حضور پزشک و معاینه عوامل تولید و پیش بینی تمهیدات بهداشتی و پزشکی لازم مانع از تعطیلی کارها شده است.
نوروز 1399 با توجه به شرایط خاص پیش آمده جدول پخش متفاوت تری را می طلبد. خوشبختانه تلویزیون با پخش سریال های پایتخت، کامیون، دوپینگ و میان بر رنگ و بوی طنز و مفرحی دارد.بیش از 140 فیلم سینمایی ایران و جهان و پویانمایی هم در جدول پخش شبکه ها جانمایی شده است.علاوه بر مستندهای جذاب علمی و فوتبالی و حیات وحش مسابقات جذاب فراوانی همچون ایران، دستپخت، 4321 ، 5 ستاره ، برخط شو،هوش برتر مخاطبان را با خود همراه خواهد کرد. شبکه نسیم هم با تدارک دورهمی، کودک شو ، شکرستان ،نسیم آوا و ... با توجه به ماموریت خود برنامهریزی ویژهای برای نوروز دارد.
سیما در سال 1398 با وجود همه تهدیدات و فشارهای خارجی برای ایجاد تفرقه و تنش در جامعه ایرانی اما با اقدامات و برنامه های خود قدرت بسیجکنندگی، سازماندهی، و انسجام و وحدت ملی را در دستور کار خود قرار داد.
اما این روند با قدرت بیشتر در سال 99 نیز ادامه خواهد داشت. تولید سریال های سیما در سال آینده افزایش خواهد یافت و حدود 70 مجموعه تلویزیون تولید میشود که بر اساس رویکرد جدید سازمان 40 مجموعه ابتدا در فضای مجازی پخش خواهد شد.
ماه مبارک رمضان نیز نزدیک است و تدابیر لازم برای تولید سریال های رمضانی نیز اندیشیده شده که برخی از این آثار نیز طنز است.
در حوزه برنامه های فکری و ستادی و برنامه ریزی نیز علاوه بر تدوین دقیق برنامه سال1399 سامانه ثبت اطلاعات حوزه سیما در بخش های برآورد، طرح و برنامه، مراحل پیشرفت اجرایی برنامهها، پرداخت اعتبارات پروژهها و نیز سامانه مدیریت کمی و کیفی مجریان و کارشناسان و نیز ساماندهی برنامههای زنده از جمله اقدامات اساسی دیگر است.