به گزارش مرور نیوز، مراسم افتتاحیه دومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی با حضور حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان، امیرحسین شفیعی دبیر جشنواره و مدیران استان کرمان امروز ۱۰ دی ماه در کنار مزار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.
حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در آیین افتتاحیه این جشنواره که در کنار مزار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شده بود گفت: اگر بدانیم شهادت هنر مردان خداست، هیچکس بهتر از هنرمند نمیتواند ثابت کند که شهادت هنر این مردان است.
وی ادامه داد: خوشحالم که سال گذشته هنوز در چهلم سردار سلیمانی تمام نشده بود که جامعه هنری و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس برگزاری جشنواره تئاتر سردار آسمانی را آغاز کرد و امسال هم این اتفاق همزمان با سالروز شهادت سردار شروع شده است.
مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با اظهار امیدواری از اینکه سال آینده برشی از حضور این شهید را به تصویر کشیده شود، تاکید کرد: ما به عنوان انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس وظیفه داریم از حوزه نمایشنامه های فاخر و متونی که درباره سردار سلیمانی نوشته میشود، حمایت کنیم. وقتی مردم برای ادای دین در تجمعات هستند قطعا سردار سلیمانی بر دل ها حکمرانی میکند.
وی بیان کرد: هر جا خاطره ای تعریف میشود از احترام به خانواده شهدا، ارادت به ساحت حضرت زهرا (س) و مردم سخن به میان میآید بنابراین باید سالها نمایشنامه نوشته شود تا گوشه ای از این شهید را به تصویر بکشیم.
وی در پایان سخنانش از امیر حسین شفیعی دبیر جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی و مدیر کل اداره جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی به عنوان دو ستون جشنواره یاد کرد.
در ادامه محمد علیزاده مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، در بخش دیگری از این مراسم گفت: جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی در نخستین دوره با محدودیت خاصی سال گذشته برگزار شد و بعد دومین دوره با همراهی حمید نیلی مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس اردیبهشت امسال کار خود را به شکل رسمی آغاز کرد. با برنامه ریزی های انجام شده و رعایت پروتکلهای بهداشتی امروز شاهد افتتاحیه دومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی و بخش تئاتر خیابانی آن و فردا ۱۱ دی ماه افتتاحیه بخش صحنهای آن هستیم.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: این جشنواره به مناسبت یاد و سردار سلیمانی و با هدف زنده نگاه داشتن مکتب وی برگزار شده و من امیدوارم آثاری که به مرحله نهایی راه یافتهاند در کرمان و شهرهای دیگر اجرا شوند و این رویداد بزرگ مستمر و اثربخش در راستای مکتب سردار سلیمانی باشد.
وی در پایان سخنانش از بنیاد روایت فتح، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری، فرمانداران شهرهای سیرجان و رفسنجان، سپاه ثارالله تشکر کرد و پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را قرائت کرد.
در بخش پایانی این مراسم نمایش سرباز به کارگردانی پژمان شاهوردی در کنار مزار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به اجرا در آمد.
*یادداشتی به قلم سیدمجتبی حسینی درباره سردار
امروز همچنین سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در یادداشتی درباره این همایش نوشت: به حسرتنوشتن از مردی که متولد سادگی و فروتنی بود؛ چنان دشوار است که باید ستایش و سرودنش را به «هنر» پناه برد و مگر جز این است که هنر در همهحال، خالق اَبَرانسانهای آزادهای بوده است که پای بر زمین نجابت و سر در آسمان شرافت داشتهاند و بیاندک چشمداشتی، جان به خاک میهن بخشیدهاند وُ به کیمیای بندگی، نگاهبان دین و پاسدار دنیا بودهاند. «قاسم سلیمانی» اسطورهمردی برخاسته از مدرسهی مقاومت وُ مکتب رادمردی است که در مدرسه «جنگ»، رویینهتن از کیمیای خداجویی و نوشداروی مردمدوستی گردید.
سربازی مخلص که به مرام مراد خویش، جهان را محضر خدا میدانست و به شنیدن هر «هل مِن ناصِرا یَنصُرُنی»، لبیکگویان بود. کارنامهی کرامت او اکنون که به مظلومیت، شهیدِ بیدارگری و بیدادستیزی است، میراث مانایی برای هنرمندان است تا به اقبال نام و نشان بینظیرش، او را چنان که بود وُ نمینمود، بیافرینند و همصدای با پروردگار «فتبارکالله احسنالخالقین»گو باشند.
جشنوارهی تئاتر «سردار آسمانی» ادای دینی است به شیرآهنکوهمردی که بر دژخیم جهل و خشم سایه افکنده بود و در مرزهای وطن؛ «مالک اشتر» و فراتر از مرزهای میهن خویش، «حارسُالحَرَم» نام داشت. نیکیاد او بر صحنههای مقدّس تئاتر، مسئولیتِ عظیم هنرمندانی است که معاصرت با آن «بهحقیقتانسان» را درک کردهاند وُ میکوشند که آرمان وُ آرزوی آن شهید سعید را به اعجاز هنر جاودانه کنند. سزاوار است که به دستمریزاد هنرمندان و صاحبخردان این رویداد، در شرح شریفِ سردار آسمانی همصدا باشیم که:
گریزد از صف ما هر که مرد غوغا نیست کسی که کشته نشد از قبیلهی ما نیست...