برادران با اشاره به تدابیر ویژه بهداشتی برای ایام نوروز تصریح کرد: بیش از ۶۶ هزار خادم و خادمیار برای خدمترسانی در ایام نوروز آماده شدهاند.
به گزارش مرور نیوز، محمدمهدی برادران اظهار کرد: طی یک سال گذشته که کشور با بیماری کووید ۱۹ مواجه بود، آستان قدس رضوی با رعایت کامل تصمیمات ستاد ملی و اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی با هدف حفظ و صیانت از سلامت زائران و مجاوران رضوی الگویی بیبدیل از معنویت و عقلانیت و مدیریت نهاد مذهبی در عرصه اجتماعی را به نمایش گذاشته است.
مدیرعالی حرم مطهر رضوی ادامه داد: اکنون نیز که بنا بر تصمیمات ستاد ملی کرونا مسیرهای سفر به مشهد مسدود نیست و با الطاف الهی و عنایت امام رضا علیه السلام فرصت و نعمت زیارت امام مهربانیها پیش روی عاشقان حضرتش قرار گرفته ما به عنوان خادمان این آستان ملکوتی وظیفه داشته و داریم تمام امکانات و شرایط لازم را برای بهره مندی زائران فراهم آوریم.
وی با تاکید بر اینکه صیانت از سلامت زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام رضا علیه السلام را همچنان به عنوان اولویتی انکار ناپذیر بر خود واجب میدانیم، تصریح کرد: همانطور که تولیت آستان قدس نیز تاکید داشته، مراقبتها و نظارتهای بهداشتی حرم مطهر در ایام نوروز تشدید خواهد شد تا زائران آسوده خاطر بتوانند با دغدغه کمتری، برای زیارت مشرف شوند.
آماده باش ۶۶ هزار خادم و پیش بینی ۲۱ مسیر تشرف
برادران با اشاره به تدابیر ویژه بهداشتی برای ایام نوروز تصریح کرد: بیش از ۶۶ هزار خادم و خادمیار برای خدمترسانی در ایام نوروز آماده شدهاند و با شرکت در دورههای آموزشی، توانمندی لازم برای اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی و نظارت بر آن را کسب کردهاند، همچنین برای رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در حرم مطهر رضوی برنامهریزی مناسبی انجام شده که از جمله مهمترین این برنامهها، پیش بینی ۲۱ مسیر تشرف در چهار جهت ورودی حرم مطهر است که مانع از تجمع و توقف زائران خواهد شد.
مدیر عالی حرم مطهر رضوی ادامه داد: در زمینه تامین ماسک و مواد ضدعفونی کننده نیز هیچ کمبودی وجود ندارد و میزان مورد نیاز از این ملزومات از قبل پیش بینی شده که در ورودیهای حرم مطهر رضوی توزیع خواهد شد، با این حال توصیه اکید میشود زائران برای حفظ سلامت خود از منزل نیز با ماسک خارج شده و به حرم رضوی مشرف شوند.
وی تاکید کرد: تردیدی نیست که بسیاری از دلدادگان امام مهربانیها چه در مشهد و چه در اقصی نقاط کشور و جهان امسال نیز مانند سال گذشته بخاطر محدودیتها و موانعی که شیوع کرونا در کشور به وجود آورده توفیق زیارت مضجع نورانی این امام عزیز را پیدا نخواهند کرد، برای این منظور کلیه برنامههای سال تحویل از شب قبل تا پایان برنامههای رسمی حرم رضوی در روز سال تحویل از شبکههای مختلف رسانه ملی و شبکه های اجتماعی در بستر پیامرسانهای مختلف به طور زنده یا در قالب آیتمهای ارتباطی پخش خواهد شد تا از هر نقطه از ایران و جهان دلهای همه دلدادگان به شبکههای ضریح منور رضوی وصل شود.
برادران ادامه داد: برنامه گلآرایی صحن و سرای بارگاه منور رضوی هم که از ماه رجب آغاز شده با دقت و ظرافت ویژهای برای اعیاد شعبانیه و نوروز آماده شده است، همچنین در حرم مطهر رضوی، صحنها و رواقهای پیرامونی نیز به منظور رعایت فاصلهگذاری اجتماعی بین زائرانی که در لحظه سال تحویل در این صحن و سرا حضور دارند تلویزیونهای پهنپیکر پیشبینی شده تا کلیه برنامهها را پخش کند.
تشدید پروتکل های در روز ۳۰ اسفند
مدیر عالی حرم مطهر رضوی به مراسم سال تحویل نیز اشاره کرد و گفت: در همه برنامههای حرم مطهر رضوی، رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در اولویت قرار دارد و این موضوع در روز شنبه، ۳۰ اسفند و مراسم تحویل سال، به طور خاص و ویژه تری مد نظر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: معاونتهای مختلف حرم مطهر رضوی از جمله معاونت اماکن متبرکه، معاونت خدمات زائران و معاونت تبلیغات اسلامی برنامه ریزیهای لازم برای برگزاری مراسم تحویل سال نو در حرم مطهر رضوی را انجام دادهاند و امیدواریم بتوانیم میزبان شایستهای برای حاضران در این مراسم باشیم.
برادران ادامه داد: ویژه برنامههای فرهنگی تبلیغی این مراسم از ساعت ۵ صبح روز شنبه آغاز می شود و شامل بخش هایی از جمله تلاوت قرآن، مولودی خوانی، سخنرانی مذهبی و قرائت ادعیه خواهد بود، برنامه ویژه سال تحویل نیز از ساعت ۱۰ صبح روز شنبه ۳۰ اسفند در حرم رضوی برگزار خواهد شد . زائران رضوی سال نو را با زمزمه دعای «یا مقلب القلوب و الابصار» تحویل خواهند کرد و پس از آن، شنونده پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب خواهند بود که از تلویزیونهای پهن پیکر مستقر در حرم مطهر رضوی پخش میشود. با توجه به پیش بینیهای هواشناسی مبنی بر احتمال بارندگی و نامناسب بودن وضعیت جوی تمهیدات لازم برای برگزاری این برنامه در رواق امام خمینی (ره) پیشبینی شده است.