طبق آمارهای رسمی تاکنون بیش از دو هزار ناشر داخلی برای حضور در سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ثبتنام کردهاند که از این تعداد هزار و ۲۳۱ ناشر در بخش فیزیکی حضور خواهند داشت.
به گزارش مرور نیوز، سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت ماه به دو صورت مجازی و فیزیکی برگزار میشود.مصلای تهران میزبان این دوره از نمایشگاه کتاب است. در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ناشران داخلی و خارجی حضور خواهند داشت. بیش از دو هزار ناشر داخلی برای حضور در این رویداد ادبی ثبت نام کرده اند.
از این تعداد، هزار و ۲۳۱ ناشر در بخش فیزیکی و ۸۲۱ ناشر صرفاً در بخش مجازی برای ثبتنام اولیه اقدام کردند. ناشران بخش فیزیکی همزمان در بخش مجازی نیز حضور خواهند داشت.
به منظور تحقق عدالت فرهنگی، دسترسی همه مردم کشور به کتاب و رعایت شیوهنامههای بهداشتی ناشی از ویروس کرونا، ناشرانی که در بخش فیزیکی «سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» به صورت حضور مستقل یا ثبتنام موقت اقدام کردهاند، در نمایشگاه مجازی کتاب نیز شرکت داده خواهند شد.
ثبتنام این دسته از ناشران در شکل مجازی به صورت پیشفرض انجام خواهد شد. همچنین ناشرانی که در نمایشگاه فیزیکی، نمایندگی اعطا کردهاند باید در شکل مجازی به صورت جداگانه ثبتنام کنند و ناشرانی که تمایل به شرکت در این دوره از نمایشگاه به صورت فیزیکی ندارند میتوانند صرفاً در شکل مجازی شرکت کنند.
ثبتنام ناشران خارجی برای حضور در «سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» از ١٩ فروردین آغاز شده و تا ٢٥ فروردین ماه ١٤٠١ ادامه خواهد داشت. این دسته از ناشران با توجه به نوع فعالیتشان در یکی از بخشهای آثار لاتین و عربی شرکت میکنند.
سال مبنای عرضه کتابها از ۲۰۱۸ به بعد خواهد بود و فروش مجازی فقط برای شرکتکنندگانی امکانپذیر است که در نمایشگاه حضور دارند و به صورت مستقیم نیز کتابهای خود را عرضه میکنند.
علیرضا مقدسی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با «سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران»، در امور تسهیل ورود کتابهای خارجی به کشور، امکان راهاندازی گمرک موقت در محل برگزاری نمایشگاه، کاهش هزینهها و تعرفههای گمرکی، تسهیل حضور ناشران خارجی، کاهش مراحل اداری در گمرک اعلام آمادگی کرد.