همیشه طوری رفتار میکرد که گویی اصلاً در جایی کاری نکرده، درحالیکه بسیاری از روندها و گروهها را ایشان پایهگذاری کرد.
به گزارش مرور نیوز، شخصیت شهید سپهبد علی صیاد شیرازی به عنوان یک فرمانده موفق و نمادین در دوران دفاع مقدس، در خور تدوین و الگوبرداری است. دوستانش در این باره، بسیار گفتهاند و گنجینهای پرارج فراهم آوردهاند. امیر سرتیپ رضا خرمطوسی که در زمره آنان به شمار میرود، از او وصفی اینچنین به تاریخ سپرده است:
«به نظر من عظمت شخصیت شهید صیاد شیرازی، شنا کردن بر خلاف جریان آب بود. البته در ارتش انسانهای شریفی، چون ایشان کم نبودند که بهرغم تبلیغات و القائات گسترده رژیم گذشته برای بیدین کردن ارتشیها، همچنان به احکام شرعی پایبند بودند. شهید علم و عمل را به هم گره زده بود. ایشان علاوه بر اینکه به زیور علم آراسته بود، از پیشکسوتان نیز بهطور صحیح و بهجا استفاده میکرد. شهید هرگز متخصصان جا افتاده را رها نکرده و هنر خاصی در تعامل با بزرگان داشت. ایشان ضمن برقراری تعامل ارزنده با کارشناسان و صاحبان دانش، همواره فضایی پرشور و انگیزه ایجاد میکرد.
استادِ تسهیلِ امور دشوار بود. همیشه بیش از دیگران کار میکرد، اما اهل نمایش نبود. برای مقابله با دشمن، هرگز منتظر حکم و تعارفات نبود. در عملیات مرصاد حکم نداشت، اما در صحنه بود و مجاهدت میکرد. اساساً او برای مقابله با منافقان و دشمنان انقلاب اسلامی، منتظر حکم نمیشد و فرصت عمل را از دست نمیداد. امثال ایشان، مردانگی را به ما آموختند. ایشان، مصداق بارز شرف و غیرت ایرانی بود. منادی وحدت بود و شعارش، همواره ارتشی و سپاهی، دو لشکر الهی بود. شهید صیاد شیرازی، انسان خاصی بود. خود من اگر ناچار شوم شب تا صبح نخوابم، اصلاً نمیتوانم کلاسم را اداره کنم، ولی ایشان چه در دوران جنگ تحمیلی و چه پس از آن، بارها و بارها میشد که تا صبح نمیخوابید و بعد هم با کارآیی کامل تدریس میکرد! ایشان به دفاع مقدس خدمت بزرگی کرد و با اجازه حضرت آقا، هیئت معارف جنگ را پایهگذاری کرد. همه ما در جنگ حضور داشتیم، ولی کمتر کسی این رویداد را با همه گستردگیاش میدید.
همیشه طوری رفتار میکرد که گویی اصلاً در جایی کاری نکرده، درحالیکه بسیاری از روندها و گروهها را ایشان پایهگذاری کرد. بعد هم که با هماهنگی با حضرت آقا، شروع کرد به نوشتن عملیاتها. هوش و ذکاوت بالایی داشت و همچنین تخصص بالا.
طراحی و برنامهریزی ایشان، زبانزد عام و خاص بود. شهید صیاد یک مجاهد به تمام معنا و انسانی باصلابت و نفوذناپذیر بود. گاهی صراحت آن بزرگوار، توی ذوق کسانی که ایشان را نمیشناختند، میزد! ذرهای بیعدالتی را تاب نمیآورد و بلافاصله تذکر میداد. به هیچ وجه از امکانات اداره، استفاده شخصی نمیکرد. در اینگونه امور و مخصوصاً مسائل مربوط به بیتالمال، سختگیر و دقیق بود. یک رزمنده حقطلبِ بهتمام معنا بود و با احدی رودربایستی نداشت. یکی از کارهای جالب شهید این بود که هر وقت میخواستند با ایشان مصاحبه کنند، اول دو رکعت نماز میخواند، بعد برای گفتگو میآمد. همه حرفهایش هم برای خدا و به همین دلیل هم دلنشین بود...».