قرآن کتابت شده توسط مرحوم علی‌عسکر ارسنجانی با همت مرکز طبع و نشر قرآن کریم آماده چاپ و نشر شد.

به گزارش مرور نیوز، مصحف شریف کتابت شده توسط استاد مرحوم علی‌عسکر ارسنجانی (متوفّای 1302ه .ق) یکی از آثار فاخر کتابت قرآن کریم در زمره میراث بزرگ فرهنگ و هنر ایران اسلامی به شمار می‌رود.

اصل این مصحف در گنجینۀ قرآن‌های خطی آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود و کتابت آن در ماه شعبان 1281 هجری قمری به اتمام رسیده است.

این مصحف با هدف معرفی مواریث دینی و فرهنگی ایران و احیاء یکی از نسخه‌های فاخر کتابت قرآن کریم، با همت مجمع جهانی اهل بیت(ع) این نسخه را از گنجینه قرآن آستان قدس رضوی انتخاب و جهت آماده‌سازی برای چاپ و نشر به مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران تحویل شد.

ویژگی‌های مصحف و اقدامات صورت گرفته برای احیای آن به شرح ذیل است؛

این مصحف در 386 صفحه است که هر صفحه آن دارای 17 سطر به خط نسخ ایرانی کتابت شده است.

این قرآن با هدف ارائه به مسلمانان سراسر جهان، کلماتی از آن که در کتابت، مغایر با قواعد رسم‌المصحف بود، استخراج و با استفاده از کلمات مشابه در همین مصحف و با نظارت هنری اساتید خوشنویسی، اصلاحات لازم صورت پذیرفت.

از آنجا که در برخی از کلمات، حروف و علایم، ریختگی، جا افتادگی و تغییر دانگ قلم وجود داشت، همۀ این موارد نیز اصلاح شد.

در قرآن کتابت شده با خط مرحوم ارسنجانی؛ با هدف ارتقای خوانایی اعراب‌های تک تک کلمات حتی‌الامکان در جای مناسب خود تنظیم شد.

گل آیه، سر سوره، عبارات سر صفحه، کادر و صفحات مرصّع قرآن (مربوط به سوره مبارکۀ حمد و آیات اول تا چهارم سوره مبارکۀ بقره) توسط هنرمندان و کارشناسان این فن، طراحی و چینش شد.

علایم و مواضع وقف و ابتدا براساس آخرین پژوهش‌ها و تحقیقات محقّقان و اساتید مرکز درج شده است.

مبانی علمی نگارش و علامت‌گذاری کلمات در قالب مشخصات مصحف، تنظیم و در انتهای آن آمده است.