به گزارش مرور نیوز، این مجموعه با مقالههای «پادشاه ملک سخن، سعدی» کوروش کمالی سروستانی، «نگاهی دیگر به سخنوری سعدی» منصور رستگار فسایی، «طنز و طیبت در سخن سعدی» رضا داوری اردکانی، «روششناسی شعر سعدی» علیرضا فولادی، «شگردهای زبانی در گلستان سعدی» حسن ذوالفقاری، «حکایات کوتاه سعدی در گلستان» مهدی محبی، «قصهپردازی سعدی در بوستان» محمد پارسانسب و «بوستان سعدی و حدیقه سنایی» یدالله جلالی پندری همراه است.
در بخشی از مطلب کوروش کمالی سروستانی که این مجله با مدیرمسئولی و سردبیری او منتشر میشود میخوانیم: پس از برپایی نشستهای ملی و بینالمللی سعدیشناسی از آغاز سال 1376 از سوی مرکز سعدیشناسی تا به کنون و نیز چاپ و انتشار مقالات برآمده از این نشستها در 19 دفتر سعدیشناسی، معاون فرهنگی شهر کتاب، جناب علیاصغر محمدخانی، با همتی فراخ و توانی مثالزدنی، در سال ۱۳۹۲، با همکاری مرکز سعدیشناسی به برگزاری درسگفتارهایی هفتگی سعدیشناسی برآمد و دانشمندان و فرهیختگانی سعدیپژوه به بیان یافتهها و نوگستری داشتههای خود از سعدی و آثار همیشه مانایش برآمدند؛ از مهرورزی و عدالتخواهیاش گفتند؛ از نوعدوستی و صلحجویی، از پارسایی و بیریایی، از توحید و عاشقپیشگی و از خردورزی و حکمتش سخن راندند و اعجاز کلامش را ستودند و شگرفی زیبای شناختی کلامش را به تصویر کشیدند، چرا که به راستی ما هماینک نیز بخشی از تمدن و فرهنگ خویش را وامدار اندیشه اوییم که با جهانبینی ژرف خویش و تکیه بر دیدهها و یا شنیدهها و یافتههایش، فرهنگ این سرزمین را با سهم خود متحول ساخته و تعالی بخشیده است...
از پس آن، شبکه چهار سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز با کوششی درخور به پخش و انتشار این سخنرانیها همت گماشت تا سعدی بیش از پیش در خانهها و ذهنهای مردمان حضوری مدام یابد، و چونان رودی جاری، در ساری زندگانی مردمان تجلی یابد...
این مجموعه برگزیدهای از سخنان اندیشمندانی است که با قدم شوق در توصیف سعدی به سخن نشستهاند. در شماره آتی نیز خواهیم کوشید تا دیگر سخنان را با شما در میان گذاریم.
تا چه قبول افتد و که در نظر آید!
دوفصلنامه ادبی- تخصصی «سعدیشناسی» در 159 صفحه منتشر شده است. اصغر دادبه، ضیاء موحد، علیاصغر محمدخانی، اکبر نحوی و فرح نیازکار مشاوران علمی این نشریه هستند.