در این مراسم هنرمندان، ادیبان و جمعی از هموطنان ترکمن ساکن در مازندران به شعرخوانی، اجرای موسیقی و سخنرانی در باره این شاعر بلند پایه ایران زمین می پردازند.
به گزارش مرور نیوز، حمید رضا عشریه در روز شنبه زمان برگزاری این رویداد فرهنگی را ششم اردیبهشت ماه جاری همزمان با دویست و هشتاد و چهارمین سالگرد تولد این شاعر اعلام کرد.
وی افزود: در این مراسم هنرمندان، ادیبان و جمعی از هموطنان ترکمن ساکن در مازندران به شعرخوانی، اجرای موسیقی و سخنرانی در باره این شاعر بلند پایه ایران زمین می پردازند.
مختومقلی فراغی شاعر اجتماعی، مذهبی و سیاسی و یکی از شخصیت های مهم مردم ترکمن در 28اردیبهشت ماه سال 1112 خورشیدی در روستای حاجیقوشان در شمال شرق گنبد کاووس دیده به جهان گشود.
مختومقلی تحصیلات ابتدایی و زبانهای فارسی و عربی را نزد پدرش دولت محمد آزادی که از شاعران سرشناس قرن دوازدهم ترکمن و گوگلان بود آموخت. وی سپس برای تحصیل به مدرسه شیرغازی در خیوه رفت و پس از آن سفرهای دیگری نیز داشت که از جمله می توان به بخارا ، افغانستان و هندوستان اشاره کرد.
در جوانی عاشق دخترخاله خود منگلی شده بود که نتوانست به او برسد. پس از کشته شدن برادر بزرگترش عبدالله در افغانستان به درخواست احمد شاه درانی (بنیانگذار افغانستان فعلی) به آنجا رفت و با بیوه برادر خود به نام آق قیز ازدواج کرد و حاصل این وصلت 2 فرزند به نامهای بابک و ابراهیم بود که هر دو در کودکی از دنیا رفتند.
بر پایه برخی منابع مختومقلی در سال 1169 خورشیدی در 57سالگی در کنار چشمهٔ اباساری در دامنهٔ کوه سونگی داغ درگذشت و در روستای آق تقه در 40 کیلومتری غرب مراوهتپه (شمال شرق استان گلستان) و در جوار آرامگاه پدرش به خاک سپرده شد.
او در اشعار خود مسائل اجتماعی همچون چندهمسری، سوادآموزی و نقش زنان در جامعه، فقر و اختلاف طبقاتی و معضل مواد مخدر را مورد توجه قرار میدهد.