به گزارش مرورنیوز، رضا قدیمی معاون فضای مجازی سازمان صدا و سیما با صدور حکمی، محسن رضایی را به سمت رئیس مرکز تلویزیون تعاملی منصوب کرد.
متن حکم انتصاب رضایی به شرح زیر است:
«جناب آقای دکتر محسن رضایی
نظر به مراتب تعهد، تخصص و سوابق اجرایی و مدیریتی جنابعالی، به موجب این حکم به سمت رئیس مرکز تلویزیون تعاملی منصوب می شوید.
راه اندازی و ارائه خدمات تلویزیون تغاملی سازمان صداوسیما و تسهیل و تسریع ورود اپراتورهای IPTV و OTT غیرسازمانی به عرصه ارائه سرویس خدمات تلویزیون تعاملی، اعمال نظارت حاکمیتی بر اپراتورهای تلویزیون تعاملی همکار سازمان صداوسیما مبتنی بر مجوزهای صادره به آنها و نیز قراردادهای فی مابین، افزایش ضریب نفوذ و گسترش مناطق تحت پوشش سرویسهای تعاملی به کاربران منطقهای بینالمللی با تأکید بر کاربران کشورهای اسلامی بهعنوان بخشی از آرایش جامع رسانهای سازمان صداوسیما، بهرهبرداری از محتوای غنی موجود در آرشیو سازمان و سایر منابع برای تأمین محتوای مناسب در بستر تلویزیون تعاملی، تولید گسترده محتوای کیفی و جذاب با استفاده از ظرفیتهای موجود در کشور، همکاری و استفاده از ظرفیتهای شبکههای رادیویی و تلویزیونی ملی و استانی و بستهبندی مناسب تولیدات آنها برای ارائه جذابتر و هدفمند در بستر تلویزیون در جهت افزایش سواد رسانهای و ترویج فرهنگ مدیریت زمان و محتوای قابل دریافت از فضای مجازی و سرویسهای مرتبط با آن، ساماندهی بازار محتوای صوتی، تصویری و سرویسهای ارزشافزوده قابل یکپارچهسازی با تلویزیون تعاملی به منظور تبادل محتوای قابل ارائه در سرویسهای مذکور از جمله مأموریتها و وظایف شما در این مرکز است.
از خداوند متعال توفیقات روز افزون شما را در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مسئلت دارم.»
سازمان صدا و سیما طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران متولی راه اندازی تلویزیون های تعاملی است. با پیشرفت و رشد روز افزون فناوری های تولید و ارائه تصاویر، نسل آینده تلویزیون به سمت تلویزیون هوشمند (Smart TV) و تلویزیون تعاملی (interactive TV) در حرکت است.
تلویزیون هوشمند یا تعاملی تلویزیونی است که به مخاطب اجازه می دهد با آن ارتباط فعال و دوطرفه برقرار کند. یعنی در این تلویزیون، اطلاعات علاوه بر اینکه از مرکز پخش به بیننده می رسد، از سوی بیننده نیز به مرکز پخش باز می گردد.
ویژگی سیستم های تلویزیون تعاملی آن است که توانایی آن را دارد تا هر دستگاه تلویزیون یا بیننده، محتوای دلخواه بیننده آن را در اختیار بگذارد. با این روش هر تلویزیون خانگی بر اساس سلیقه، علاقه، تخصص و فضای فکری بیننده خود محتوای مخصوص به او را ارائه و قابل دسترس قرار خواهد داد.
«آی پی تی وی» مخفف Internet protocol Television است. سیستم IPTV نوعی سیستم تلویزیون تعاملی است که بر بستر شبکه IP پیاده سازی شده است و برای عملکرد نیاز به اتصال شبکه و اینترنت دارد. دسترسی به خدمات اینترنتی، امکان خرید و فروش اینترنتی، استفاده از برنامههای آرشیوی صدا و سیما، دسترسی به سریالهای مختلف تلویزیونی و اطلاعات اضافی، بازگشت به گذشته، دسترسی به حداقل یک ماه برنامههای پخش شده در هر زمان و برخورداری از صداهای ماندگار در رادیو از ویژگیهای این تلویزیون است.