کتاب «بادهای افسون» با زیرعنوان «مقدمهای بر شناخت علوم غریبه در ایران» به قلم پرویز براتی در نمایشگاه کتاب امسال عرضه میشود.
به گزارش مرور نیوز در معرفی این کتاب عنوان شده است: نویسنده در این کتاب در ۲۴ فصل با نگاهی توصیفی و در عین حال دیرینهشناسـانه به بررسی ابعاد و وجوه مختلف علوم غریبه در ایران پرداخته و فصلهایی را نیز به جادو، کیمیاگری، طلسمات و شاخههای دیگر علوم غریبه اختصاص داده است. همچنین بخشهایی از کتاب به بررسی جایگاه این علوم در غرب اختصاص دارد. کتابشناسی علوم غریبه در ایران بخش دیگر این کتاب است که به معرفی مهمترین کتابهای این حوزه در چند صد سال گذشته میپردازد. از ویژگیهای کتاب، اختصاص فصلهایی به شخصیتهای مرتبط با علوم غریبه همچون بلیناس حکیم، آصف ابنبرخیا، افلاطون، یونگ، رازی، سهروردی، ابنعربی، شیخ بهایی، مُلّا حسین واعظ کاشفی و دیگران است.
از ادبیات غریبه تا سخن غریبه، زبان و معنا در متون غریبه، علوم غریبه به مثابه هنر، علوم غریبه: از هند تا پاکستان و علوم غریبه در غرب از دیگر فصلهای کتاب است. فصلی از کتاب هم به این مسئله میپردازد که علوم غریبه پای در واقعیت دارد یا خرافات؟
در معرفی این کتاب همچنین میخوانیم: «کمتر فرهنگ یا آیینی فاقد پسزمینه علوم غریبه است. دلمشغولی به امر غریب، جزو وابستگیهای ذهنی انسان در مذاهب و قبایل ابتدایی بوده و طلسم و جادو، واژههاییاند که قدمتشان همپای قدمت حضور آدمی بر کره خاکی است. اما حدوث امر غریب فقط مختصّ جهانهای کهن نیست، گرایش به علوم و امور غریبه، مرز نمیشناسد و همانقدر که جانهای قدیم در این جهانها غوطهور بودهاند، ساکنان جهان نو هم امر غریب را هم بسته عینی زیست خود کردهاند. تنها تفاوت غریبهورزی امروز با دیروز، در دگرگونیهای هستیشناختی است. کتاب حاضر، کوششی است برای تصویرکردن این متون از نمای نزدیک؛ گام مهمتر، شناسایی علتهایی است که از رهگذر آنها، امر غریب بر ملتها حادث میشود...»
«بادهای افسون»، مقدمهای بر شناخت علوم غریبه در ایران در غرفه نشر چشمه در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت در شهر آفتاب) عرضه خواهد شد.