مراسم پایانی سومین دوره جایزه فرشته همراه با اهدای جوایز برگزیدگان و بزرگداشت علیرضا رمضانی، مدیر نشر مرکز، در شهرکتاب فرشته برگزار شد.
به گزارش مرور نیوز بر اساس خبر رسیده از روابط عمومی شهرکتاب فرشته، مراسم اختتامیه سومین دوره جایزه فرشته با اجرای مسعود فروتن و با حضور احمد مسجدجامعی، احمد پوری، لیلی گلستان، فریبا وفی، سیامک گلشیری، محمد چرمشیر، پوریا عالمی، عباس یاری، ابراهیم حقیقی، علیرضا رمضانی، بهرام دهقانی، مرضیه برومند، محمدرضا غفاری، حسن زاهدی، علیرضا تابش، منوچهر شاهسواری، فرشته طائرپور، غزل شاکری، همایون ارشادی، حبیب رضایی و... در مجموعه فرهنگی هنری شهرکتاب فرشته برگزار شد.
در ابتدای مراسم، سیدصالح بهشتی، مدیر مجموعه شهرکتاب فرشته درباره چگونگی شکلگیری این جایزه گفت: هنگامی که شهرکتاب راهاندازی شد آرزوی ما این بود که شهر کتابی باشیم که بیشترین اتفاقات فرهنگی هنری در آن برگزار شود و همین شد که در سه سال اخیر شاهد برگزاری بیش از 400 برنامه در حوزههای مخالف فرهنگی بودیم.
او در ادامه گفت: جنس جایزه فرشته با رویدادهایی که در شهرکتاب برگزار شد متفاوت بود و علت این تفاوت این است که این جایزه توسط شهرکتاب فرشته متولد شد و همه ما بدون هیچ چشمداشتی به تولد آن کمک کردیم. اتفاقی که مهم ترین هدفش ایجاد پل ارتباطی میان جوانان مستعد و علاقهمند با حوزه ادبیات بود. اتفاقی که در دوره سوم افتاد این بود که صدای ما در بیرون از مرزهای ایران نیز شنیده شد و تعدادی از شرکتکنندگان ما کسانی بودند که خارج از ایران زندگی میکنند. ما در دو دوره گذشته امکانی فراهم آوردیم تا آثار برگزیدگان هر دو دوره به شکل کتاب منتشر شود.
در ادامه مراسم، اوژن حقیقی دبیر سومین دوره جایزه فرشته گزارش دبیرخانه را خواند: مفتخریم که مراسم اهدای جوایز سومین دوره جایزه فرشته را با موضوع عصر جمعه در دو بخش داستان کوتاه و فیلم کوتاه درکنار شما جشن میگیریم.
او افزود: جایزه فرشته با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و حمایت از نویسندگان و هنرمندان جوان و بااستعداد از شهریور 1393 در شهرکتاب فرشته آغاز به کار کرد و هدف اصلی آن حمایت از جوانان مستعد در حوزه فرهنگ و هنر است.
حقیقی افزود: هیات انتخاب بخش داستان (بر اساس حروف الفبا )؛ فرهاد توحیدی، محمد چرمشیر ، پوریا عالمی ، سیامک گلشیری ، مهسا محبعلی و فاطمه معتمد آریا، هیات داوران بخش داستان (بر اساس حروف الفبا )؛ احمد پوری، لیلی گلستان و فریبا وفی و هیات داوران بخش فیلم کوتاه (بر اساس حروف الفبا )؛ کیومرث پوراحمد، کیانوش عیاری و هوشنگ گلمکانی بودند که ما را در این مهم یاری کردند که از تمامی آنها بسیار سپاسگزاریم.
وی درباره آمار شرکتکنندگان این دوره گفت: دوره سوم جایزه فرشته از دی ماه 1395 آغاز و تا 15 فروردین 1396 تعداد 378 داستان کوتاه برای دبیرخانه جایزه فرشته ارسال شد که از این تعداد 181 نفر مرد و 197 نفر از آنها زن بودند.
دبیر این جایزه درباره بخش فیلم گفت: در بخش فیلم کوتاه، هیات داوران هیچ کدام از آثار رسیده به دبیرخانه جایزه فرشته را شایسته کسب جایزه ندانستند.
درادامه مراسم فیلم کوتاهی از دومین دوره جایزه فرشته پخش شد و پس از آن سیامک گلشیری، پوریا عالمی و محمد چرمشیر برای اهدای نفرات دهم تا چهارم بخش داستان به روی سن آمدند که اسامی برندگان بدین شرح است: (به ترتیب نفرات دهم تا چهارم) لیلی عرفانیان، حمید رضازاده، روشنک مرادی، ، سارا اژدر تاجدینی، آرش محمودیسرداری، معصومه زکریای بین کلایه و میثم فرهمندیان.
بزرگداشت علیرضا رمضانی مدیر نشر مرکز
مسعود فروتن با ابراز خوشحالی از این که مدت هاست مراسم بزرگداشت پیش از درگذشت اشخاص و چهرههای ماندگار صورت میگیرد گفت: جامعه ما در برابر کسانی که حقی دارند، باید مسئول و متعهد باشد تا افراد متوجه خودشان، جامعه و هنرمندان اطرافشان باشند. امروز قرار است از مردی بزرگ تقدیر کنیم.
ابراهیم حقیقی نخستین سخنران این بزرگداشت بود که گفت: از کودکی اهالی کتاب و کتابخانهها برایم مقدس به شمار میآمدند. در خانوادهای بزرگ شدم که اهل کتاب نبودند؛ پدرم عکاسخانه داشت و مادرم همیشه پول توجیبیام را زیاد می کرد چون میدانست که کتاب میخرم، در این بین مدیر مدرسهام مرا در جهت کتابخوانی حمایت میکرد. گاهی فکر میکردم اگر مال و منالی نداشتم که برای فرزندم باقی بگذرام اما دستکم کتابخانهای دارم که برایش به یادگار بماند. علیرضا رمضانی سعادتی داشت که در خانوادهای اهل کتاب متولد شود. من به شخصه از سال 76 با ایشان به عنوان طراح جلد همکاریام را آغاز کردم؛ همکاریای که خیلی زود تبدیل به دوستی شد. چند سال پیش قراردادهایی را که بین من و ایشان نوشته شده بود مرور می کردم؛ چیزی قریب به هزار نسخه بود. افتخار دوستی با او چنان برایم مغتنم بود و هست که احساس دلتنگی زیادی میکنم.
لیلی گلستان از داوران بخش داستان این مسابقه دیگر سخنرانی بود که برای تقدیر از مدیر نشر مرکز در سخنانی گفت: 47 سال است که مترجم هستم و در 27 سالگی کتاب «زندگی و دیگر هیچ» را ترجمه کردم. در تمام مدت فعالیتم در این عرصه با پنج ناشر بیشتر کار نکردم و بیشترین کتاب های من را نشر مرکز منتشر کرد. آقای رمضانی انسان محترمی است؛ هم خودشان و هم سایر همکارانشان در این انتشارات. از خصوصیات بارز ایشان منضبط بودن و سختگیر بودنشان است. گاهی با خود فکر می کردم کمی انعطاف داشتن و کمتر سختگیر بودن بهتر است اما اواخر به این نتیجه رسیدم که در فضای کنونی این گونه چارچوبها هر قدر که محکمتر باشند بهتر است، شاید خوب باشد من نیز از ایشان الگو بگیرم و سفت و محکم بایستم. مجموعه آثاری که در این نشر منتشر شده نشان می دهد که 95 درصد آثار از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و به شخصه افتخار دارم که ایشان ناشر آثار من هستند.
احمد مسجدجامعی سخنران بعدی این بزرگداشت بود که گفت: به راستی از برگزاری چنین مراسمی بسیار خوشحال هستم. یکی دیگر از ویژگیهای مهم نشر مرکز این بود که به پاتوق نویسندگان و مترجمان تبدیل شد و رفتار و شخصیت آقای رمضانی نیز به نوبه خود سبب احترام هرچه بیشتر به این حوزه شد. نمیدانم کتاب اولی ها در اینجا چه جایگاهی دارند. زمانی که وزیر بودم فکر میکردم نسلی از جوانان که کار اولی هستند دسترسی به نشر ندارند و نگرانیام این بود که کارهایشان به جایی نرسد.
او در ادامه گفت: کاری که دوستان در شهرکتاب انجام میدهند و انتظار میرود که شبکه شهرکتاب به صورت کلی پی گیرد، کمک هر چه بیشتر به عرضه کتاب های نویسندگان کتاب اولی است و جا دارد که در همین جا از دست اندرکاران این اتفاق هنری و البته داوران محترم این جایزه قدردانی کنم.
در پایان مراسم نیز لیلی گلستان، فریبا وفی و احمد پوری برای اهدای جوایز نفرات اول تا سوم سه بخش جایزه فرشته روی سن حضور یافتند. فریبا وفی نام مرضیه نجفپور را خواند که جایگاه سوم را به خود اختصاص داده بود، نفر دوم، مرتضی فرجی بود که احمد پوری نامش را خواند و در نهایت برنده این جایزه و نفر اول توسط لیلی گلستان، پگاه ارشدیفر معرفی شد.