برخی از عناصر خبری حوزه فعالیتهای قرآنی که چشمان خود را به حقایق این حوزه بستهاند با فراموش کردن رسالت خبری خود در واقع دنبالههای رسانهای برخی نهادهای قرآنی هستند که در نمایشگاهها و یا ستادهای خبری و نشریات آنها همکار آن نهادها نیز بوده و هستند.
به گزارش مرور نیوز، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته و در آستانه روز خبرنگار با دعوت از تعدادی خبرنگار، که قلیلی از همکاران شناخته شده و فعال حوزه فعالیتهای قرآنی هم در آن حضور داشتند، مراسمی را با عنوان «تکریم و تجلیل از اصحاب رسانه حوزه قرآن و عترت» برگزار کرد که بالخصوص خبرنگارانی که در مواردی معدود، معاونت قرآن و نمایشگاه بینالمللی قرآن را مورد انتقاد قرار داده بودند؛ از آن حذف شدند.
این در حالی است که خبرنگاران مذکور به واسطه دارا بودن روحیه مطالبهگری و تمرکز بر روی سوژههایی که در بسیاری از موارد باعث اصلاح و پیشرفت در امور قرآنی کشور بوده است، در سطح کشور، مسئولان و فعالان قرآنی و از جمله مسئولان معاونت قرآن و عترت، شناخته شدهاند و به نظر نمیرسد که حذف آنها از چنین مراسمی از روی عدم شناخت و سهوا صورت گرفته باشد.
از قضا روز گذشته دبیر سرویس فعالیتهای قرآنی یکی از رسانههای مغضوب معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، این مسئله را بر روی آنتن برنامه زنده «نمای نزدیک» رادیو قرآن مورد انتقاد قرار داد و از آنجایی که شاید گوینده برنامه مذکور انتظار طرح این مسئله را نداشت؛ سعی کرد به نوعی در مقام مدافع معاونت قرآن و عترت ظاهر شود و به قول معروف با گرفتن مالهای بر دست، اقدام به توجیه عدم دعوت از خبرنگاران شناخته شده قرآنی کشور به مراسم تجلیل کند.
خبرنگاران منتقد معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی به مراسم تکریم خبرنگاران این حوزه دعوت نشدند که بر اساس گزارشی که یکی از خبرگزاریها با عنوان «ضیافت خبرنگاران در عالیترین نهاد قرآنی دولت» از این مراسم منتشر کرده است؛ حجتالاسلام محمدرضا حشمتی معاون محترم قرآن و عترت وزیر ارشاد خودش در این جلسه زبان به انتقاد از سایر دستگاههای قرآنی گشوده و گفته است: «فعالیتهای قرآنی در برخی نهادها درگیر موازیکاری شده به گونهای که در 50 نهاد شاهد برگزاری مسابقات هستیم که البته بسیاری از شرکتکنندگان این مسابقات تکراری هستند؛ در حال حاضر نزدیک به 200 تا 300 میلیارد تومان بودجه صرف برگزاری مسابقات میشود؛ آیا مشکل فعالیتهای قرآنی در کشور ما کمبود بودجه است، البته که خیر؛ به اعتقاد من مشکل اصلی ما صحیح هزینه نکردن بودجه قرآنی است. این حجم از بودجه صرف مسابقات قرآن میشود، اما در مقابل در زمینه فهم قرآن کار خاصی صورت نمیگیرد.»
حال سؤال اینجاست که مگر خبرنگاران منتقد، مطالباتی غیر از این دست سخنان داشتهاند؟ و یا حال که این انتقادات از زبان معاون محترم وزیر ارشاد جاری شده آیا دیگر نباید از ایشان به عنوان عضو ستاد عالی مسابقات قرآن کشور به جلسات این ستاد دعوت به عمل آید؟
معاون محترم قرآن و عترت وزیر ارشاد در بخشی دیگر از سخنان خود در مراسم تکریم خبرنگاران این حوزه گفته است: «بهترین کمک به خبرنگاران این است که دورههای کارگاهی برای آنها طراحی شود؛ ما حاضر هستیم تا چنین دورههایی را طراحی کرده و با کمک دیگران برگزار کنیم.»
در پاسخ باید گفت که البته خبرنگاران از کمک معاون محترم قرآن و عترت وزارت ارشاد استقبال میکنند؛ اما در جایی که منجر به شفافیت و فعالیت حرفهای روابط عمومی آن معاونت در تسهیل پیگیریهای خبرنگاران در رابطه با امور جاری در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد شود. الحمدلله بسیاری از خبرنگاران این حوزه دانشآموخته علوم ارتباطات اجتماعی و یا علوم قرآن و حدیث هستند و پس از گذراندن دورههای علمی و عملی متعدد که همچنان نیز در رسانههای حرفهای خودشان استمرار دارد قلم به دست گرفتهاند و اغلب آنها به غیر از افرادی که سعی در کتمان سوء مدیریتها دارند، خود را مستغنی از گذراندن دوره خبرنگاری در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میدانند.
جالب اینجاست که برخی از عناصر خبری حوزه فعالیتهای قرآنی که چشمان خود را به حقایق این حوزه بستهاند با فراموش کردن رسالت خبری خود در واقع دنبالههای رسانهای برخی نهادهای قرآنی محسوب میشوند که در نمایشگاهها و یا ستادهای خبری و نشریات آنها همکار آن نهادها بوده و هستند.
در چنین شرایطی است که حتی در برخی از برنامههای خبری، مسائل مهمی همچون معطل ماندن مطالبه رهبری در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن مطرح میشود اما به جای اینکه به علل، اسباب و عوامل انسانی این عدم تحقق پرداخته شود، میهمانان نامربوطی به برنامه دعوت میشوند که ضمن دادن آدرسهای غلط درباره عدم توفیقها، افکار عمومی را از مسئولیت مسئولان اصلی امر، منحرف میکنند.
سخن آخر اینکه خبرنگاران متعهد حوزه فعالیتهای قرآنی در طول خدمت خود بیمهریهای اینچنین و حتی تهدیدها بدتر از آن را هم تجربه کردهاند اما هیچگاه تا قرار گرفتن امور قرآنی کشور در مسیر صحیح و سازمانیافته و سامانیافته، از بازگو کردن حقایق و آنچه باید سامان یابد از پای نخواهند نشست.
امروز سازمان دارالقرآنالکریم در کانال تلگرامی خود به مناسبت روز خبرنگار پستی را منتشر کرد که میتواند تکیهگاه خوبی برای تمامی خبرنگاران بالخصوص خبرنگاران حوزه قرآن و عترت باشد. این پست را در ادامه ببینید.