به گزارش مرور نیوز، یازدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران شب گذشته (پنج شنبه 26 مردادماه) در حالی برگزار شد که صحبت های جمشید مشایخی در ساعات آغازین این جشن حواشی بسیاری را به ارمغان آورد.
جمشید مشایخی که سالهاست دغدغه این را دارد که سینمای ایران نباید از مسیر حرفهایش خارج شود و دست نا اهلها بیفتد شب گذشته گفت: من از علی معلم یاد گرفتم که حرفهایم را رک و بدون ترس بگویم، من اگر میدانستم تنها یک هنرپیشه برای منتقدان مطرح است سالها پیش کار هنرپیشگی را رها کرده بودم و رفته بودم. تنها یک هنرپیشه را نشان دادهاید بقیه نیستند؛ انگار که بقیه اصلاً زحمتی برای تئاتر و سینما نکشیدهاند. فقط یک نفر است که آن موقعها تنبک میزد جلوی شهربانو و حالا میآیند خانهاش را فلان میکند؛ چرا شما اینها را نمیدانید.
صحبتهای جمشید مشایخی که از سر دلسوزیش برای سینمای ایران نشأت میگرفت به مذاق برخی خوش نیامد. افرادی که نتوانستند به جمشید مشایخی اعتراض کنند به صحبتهای غلامعباس فاضلی منتقد سینمای ایران اعتراض کردند که در حمایت از صحبتهای جمشید مشایخی، داستانی از اعتراض عزت الله انتظامی روایت کرد، داستانی که در آن عزت الله انتظامی بخاطر نقدی منصفانه تلاش کرده بود کار فاضلی را زیر سؤال ببرد و او را بیسواد بنامد.
از جمله اعتراض میتوان به صحبتهای نوید محمدزاده اشاره کرد که چون نمیتوانست به جمشید مشایخی اعتراض کند، در صحبتهایش یقه غلامعباس فاضلی را گرفت و به صحبتهای او اعتراض کرد.
او اظهار کرد: فکر میکند هر شخصی یک نامی دارد، ما نمیتوانیم پنج دقیقه درباره یک آدم صحبت کنیم و آن را با نام بچه سنگلج بشناسیم. وقتی از او سخن میگوییم میگوییم آقای بازیگر استاد عزت الله انتظامی. ما نمیتوانیم بیاییم پشت تریبون قرار بگیرم و بگوییم به من زنگ زد و گفت من بچه سنگلج ام. نه او سی سال است که بازیهایش درس بازیگری به ما میدهد. آقای فاضلی چطور میتوانید انقدر گستاخانه افتخار کنید به نقدی که درباره استاد عزت الله انتظامی نوشتهاید.
در خاتمه صحبتهای انتقادی درباره عزت الله انتظامی منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما روی صحنه حاضر شد و گفت که ما باید از جوانان سینمای کشورمان بیاموزیم که به نسل ما عاشقی، احترام و دلبستگی یاد میدهند و وای بر نسل ما که همیشه تنفر میپراکنیم.
در ادامه این مراسم حامد بهداد بحث دیگری را مطرح کرد و آن نام عباس کیارستمی است. او گفت که چطور است که ما بوعلی سینما را فرزند کشورمان ایران مینامیم ولی در این بین نامی از عباس کیارستمی نمیآوریم.
حامد بهداد در ادامه صحبتهایش بیان کرد: من شخصاً از جنگ بیزارم چه در داخل کشورم و چه در خارج از آن. اما اگر برادر پرستی و وطن پرستی معصیت است، من آن را دارم. من نمیتوانم بیتفاوتی از تصویر برادر رعنایم محسن حججی بگذرم، از چشمان زیبایش، از آن محاسن بلندش و از آن گردن کشیدهاش. جایزه و لحظه بسیار ارزشمندی است برایم. این لحظه را تقدیم میکنم به روح پرفتوح محسن حججی.
در آخر میتوان یازدهمین شب جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران را شب حواشی نامید؛ چرا که حواشی این جشن بر تمام اتمسفر این جشن سایه افکنده بود.