کتاب «زندگان جاوید» شرح اجمالی سرگذشت شهدای روستای یزدل است که از جمعیت هزار و هفتصد نفری آن زمان، 52شهید تقدیم میهن کردند.
به گزارش مرور نیوز به نقل از خبرگزاری خانه ملت؛ کتاب « زندگان جاوید » شرح اجمالی سرگذشت شهدای یزدل است. جمعآوری اطلاعات و نگارش کتاب حدود 4سال به طول انجامید تا هم آثار شهدا از حالت پراکندگی بیرون بیاید و هم کتابی در مورد زندگی آنان نوشته شود و نسلهای حاضر و آینده با آنها آشنا شوند. این کتاب به کوشش میثم رضوانییزدلی به رشته تحریر درآمده و در سال1393 در محضر آیت الله هاشمی رفسنجانی رونمایی شد؛ محتوی کتاب در مرحله اول بر اساس آثار بازمانده شهدا از قبیل وصایا ، نامهها ، دستنوشتهها ، تصاویر و در مرحله دوم با استفاده از خاطرات بستگان، دوستان و همرزمان شهدا تدوین و تنظیم شده است.
|
مؤلف کتاب میگوید: برای هر شهید 4صفحه در نظر گرفته شده است؛ در صفحه نخست اطلاعات شناسنامهای شهید ذکر شده است و برای تائید و درستی آن از اداره ثبت و احوال ، بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز استعلام گرفته شده است. صفحه دوم گزیده وصایا و سخنان شهدا است. آثار و نوشتههای شهدا چندین مرتبه با همکاری افراد متعددی مطالعه شد که حاصل آن جملات و سخنان برگزیدهای است که در این قسمت برای هر شهید آورده شده است. برخی از شهدا نیز به دلیل مفقود شدن آثارشان فاقد وصیتنامه، نوشته و دست نوشته بودهاند که برای جبران آن از طریق مصاحبه با بستگان، دوستان و همرزمان سفارشات شفاهی را که شهید در دوران حیات بیان کرده بود ثبت و ضبط شد و به رشته تحریر درآمد.
صفحه سوم در مورد خاطرات شهداست. بعضی از این خاطرات بیشتر شبیه به زندگینامه است تا ذکر خاطرات شهدا ؛ دلیل آن تاخیر در جمعآوری این خاطرات بوده است این خاطرات و اطلاعات با یک فاصله زمانی بین 20تا 30سال بعد از شهادت ثبت و ضبط شده است. صفحه چهارم نیز مربوط به عکس و تصاویر شهداست که در بخش پایانی کتاب به همراه تصاویری از مراسم یادواره شهدای یزدل آمده است. کتاب از سه فصل به نامهای شهدای یزدل، شهدای منصوب به یزدل و شهدای گمنام یزدل تشکیل شده است. فصلها و بخشهای این کتاب با اشعاری که مضمون آن در مورد ایثار و شهادت است از یکدیگر متمایز گردیده است.
شهید مهدی محمد یزدلی به مادر میگوید: «هر وقت دلت برایم تنگ شد به عکس من نگاه کن.» و شهید غلامحسین کشاورزی یزدلی تنها راه رهایی از قید و بندهای دنیوی و رسیدن به سعادت اخروی را در جهاد فی سبیل الله و مبارزه با نفس دانسته و برادر در وصف وی میگوید: «با اینکه شانزده هفده سال بیشتر نداشت و نوجوانی بیش نبود؛ روح بلند و مردانهای داشت» اینها نمونهای از درس زندگی در مکتب 52شهید یزدل است که در کتابی با عنوان «زندگان جاوید» با مقدمهای از آیت الله هاشمی رفسنجانی و به کوشش میثم رضوانی یزدلی درمحضر یار دیرین امام شهدا و با حضور جمعی از فرهیختگان رونمایی شد تا تشنگان معرفت را سیراب سازد.
رونمایی از کتاب «زندگان جاوید» توسط آیت الله هاشمی رفسنجانی 1000 1500 9/26/2017 7:39:44 PM http://media.icana.ir/Image/2017/09/201709102481887343_Orig.jpg http://media.icana.ir/Image/2017/09/201709102481887343_Thum.jpg رونمایی از کتاب «زندگان جاوید» توسط آیت الله هاشمی
|
مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام در آیین رونمایی این کتاب با تحسین از برگزاری یادواره شهدا و گردآوری زندگینامهها و وصیتهای آنها، تاکید کرده بود: نسل امروز در این یادوارهها و از طریق خواندن آثار دفاع مقدس با جوانان دیروز آشنا میشوند که چگونه از کشور، دین و انقلاب خود در مقابل مجموعه دشمنان غربی، شرقی و ارتجاعی دفاع کردند؛ اهدای 52شهید برای جمعیت هزار و هفتصد نفری آن زمان، افتخاری جاودان برای آن روستاست که خانوادههای شهدا و مردم روستا را در تاریخ ایران سربلند کرده است.
رونمایی از کتاب «زندگان جاوید» توسط آیت الله هاشمی رفسنجانی 1000 1500 9/26/2017 7:39:42 PM http://media.icana.ir/Image/2017/09/201709102465676038_Orig.jpg http://media.icana.ir/Image/2017/09/201709102465676038_Thum.jpg رونمایی از کتاب «زندگان جاوید» توسط آیت الله هاشمی
|
یار دیرین شهدای انقلاب و جبهه در بخشی از پیشگفتار «زندگان جاوید» اذعان میدارد: «اینجانب به واسطه نقشی که به عنوان عضویت در شورای انقلاب ، ریاست مجلس شورای اسلامی ، عضویت در شورایعالی دفاع ، فرماندهی جنگ و سرانجام جانشینی فرماندهی کل قوا داشتم و صلابت و لطافت جوانان را در روزهای جنگ و شبهای سنگر میدیدم، همیشه در این فکر بودم که چگونه از این سرمایه بیبدیل در راه بهرهوری بهتر فرهنگی استفاده نماییم و خدا را شکر که مسوولان برگزاری یادواره شهدای روستای یزدل کاشان با حسن سلیقه به این فکر رسیدند و مجموعهای را با عنوان «زندگان جاوید» برای « زندگی و اندیشه پنجاه و دو شهید » بر اساس زندگینامه، وصایا، خاطرات و تصاویر شهدا آماده انتشار کردهاند. انشاءالله آثار همه شهدای ایران عزیز با شیوههای علمی و ادبیات درست، تدوین شود که اگر چنین شود یک ایمنسازی مطمئن برای مقابله با بیماریهای فرهنگی و بالاتر از آن تقویت روحیه ایثار به جامعه و نهادینه کردن فرهنگ فداکاری در بین جوانان همه نسلها خواهد بود./
پایان پیام