آیت الله جوادی آملی گفت: ثروت مملکت را به دست سفیهان نسپارید؛ زیرا ثروت مملکت عامل قیام و استقامت و پایداری یک ملّت است. اگر سفیه ستون فقرات یک ملّت را به دست بگیرد، این ستون را میشکند و این ملّت را زمینگیر میکند.
به گزارش مرور نیوز به نقل از روابط عمومی همایش، آیت الله جوادی آملی در پیامی به همایش الگوی بازار اسلامی گفت: عناصر محوری اقتصاد را قرآن کریم در چند آیه بیان کرده است؛ اولاً مال را بهمنزله ستون فقرات یک ملّت و جامعه معرفی کرد. دیگر اینکه ثروت مملکت را به دست سفیهان نسپارید؛ زیرا ثروت مملکت عامل قیام و استقامت و پایداری یک ملّت است. اگر سفیه ستون فقرات یک ملّت را به دست بگیرد، این ستون را میشکند و این ملّت را زمینگیر میکند.
او افزود: عنصر دوم آن است که اگر این ستون محفوظ نماند و در اثر ربا و مانند آن آسیب ببیند، این ملّت فقیر میشود. فقیر به معنای گدا نیست. این «فعیل» به معنای مفعول؛ نظیر «قتیل» به معنای مقتول، فقیر به آن ملّتی میگویند که ستون فقراتش شکسته است، زیرا عامل قیام که ثروت است آن را از دست داد و از آن بهره صحیح نبرد.
آیتالله جوادی آملی ادامه داد: عنصر سوم آن است که ملتی که ستون فقراتش شکسته است، قدرت قیام ندارد؛ چه رسد به مقاومت و اقتصاد مقاومتی. آیه سوره «نساء» این است که مال عامل قیام است؛ ملّتی که عامل قیام ندارد، یک ملّت ویلچری است.
وی همچنین گفت: عنصر چهارم آن است که در سوره «حشر» مشخص کرد؛ فرمود این ثروت نه باید در دست دولت باشد، نه باید در بخش خصوصی باشد و نه باید در بخش خصولتی باشد؛ بلکه باید در بخش عمومی باشد؛ یعنی برای توده مردم میسور باشد که از مال مملکت برای تأمین معاش خودشان زندگی آبرومندانه داشته باشند. البته هرکسی بهاندازه استعداد اقتصادی خود، قدرت و ادراک و فهم اقتصادی خود، تلاش و کوشش اقتصادی خود سهم بیشتری میبرد.