عضو شورای عالی مالیاتی کشور اعلام کرد مطابق قانون مالیاتهای مستقیم، تولید، توزیع و نشر خبر و اطلاعات مشمول مالیات بر نرخ صفر شده و از پرداخت مالیات معاف هستند.
به گزارش مرور نیوز، کارگاه آموزشی مالیاتهای مستقیم برای اصحاب رسانه صبح امروز یکشنبه 15 مهرماه 97 با حضور بیش از 60 نفر از مدیران و نمایندگان رسانهها در محل باشگاه خبرنگاران معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. سعید آسترکی، عضو شورای عالی مالیاتی کشور در این کارگاه آموزشی گفت: مطابق دستورالعمل ماده 12 آیین نامه اجرایی بند (ل) ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم، تولید، توزیع و نشر خبر و اطلاعات مشمول مالیات بر نرخ صفر است که میبایست مودیان علاوه بر ارائه اظهارنامه، اسناد و مدارک قابل قبول مالیاتی را نیز تهیه و نگهداری کنند. تمام فعالیت های مطبوعاتی در زمینه تولید و گزارش خبر، عکاسی، نقد و بررسی خبر، خبرگزاری، تفسیر، تولید و پردازش اطلاعات، اطلاع رسانی مکتوب و الکترونیکی، نویسندگی، گزارشگری، نقد خبر، تفسیر خبر، روزنامهنگاری، عکاسی مطبوعاتی، تصویرگری مطبوعاتی، ویراستاری مطبوعات، ترجمه و طراحی مطبوعات، حروف چینی، گرافیست و کاریکاتور مطبوعات، طراحی و انتشار آگهی، مدیریت تحریریه مطبوعاتی، سردبیری، دبیری سرویس و نشر و فروش نشریات و مطبوعات از پرداخت مالیات معاف است.
آسترکی با بیان اینکه مالیاتها عموما با اهداف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی اخذ میشوند و دولتها مکلفند به منظور کاهش طبقات اجتماعی و اهداف زیستمحیطی از فعالان اقتصادی مالیات دریافت کنند، افزود: مطابق تعریف سازمان همکاریهای توسعه اقتصادی، مالیات، پرداختی اجباری و بلاعوض است که بر درآمد، دارایی یا موارد دیگر تعلق میگیرد. قانون مالیاتهای مستقیم نیز به دو گروه مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد تقسیم و در ایران مالیات بر دارایی به 3 دسته مالیات حق تمبر، مالیات بر ارث و مالیات بر مستغلات خالی، دستهبندی می شود.
عضو شورای مالیاتی کشور افزود: مالیات بر درآمد بر 6 فصل مالیات بر مستغلات، کشاورزی، حقوق، مشاغل، اشخاص حقوقی و مالیات اتفاقی تقسیم میشود.
آسترکی، پرداخت مالیات حق تمبر، اعلام فعالیت، نگهداری اسناد و مدارک، مالیات حقوق، مالیات مضاربه، تسلیم اظهارنامه، ارسال و نحوه ارسال آمار و صدور صورت حساب را از جمله تکالیف فعالان اقتصادی در ارتباط با مالیات دانست و گفت: عدم صدور صورتحساب، استفاده از کد اقتصادی خود برای دیگران یا استفاده از کد اقتصادی دیگران برای خود علاوه بر اینکه جرم است مشمول دو درصد جریمه مالیاتی خواهد شد.
این استاد دانشگاه در تشریح بند (ل) ماده 139 گفت: تمام فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری مشمول معافیت مالیاتی هستند و در اصلاحیه سال 94 این ماده، فعالیتهای قرآنی نیز از پرداخت مالیات معاف شدند.
آسترکی در توضیح موارد نقض و حدود و ثغور معافیتهای مالیاتی ضمن تاکید بر تسلیم اظهارنامههای مالیاتی از سوی مدیران رسانهها گفت: عدم رعایت شرایط و ترتیبات مقرر در قانون اخذ مجوز، عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی و عدم نگهداری اسناد و مدارک از جمله موارد نقض معافیتهای مالیاتی است.
وی در ادامه به ماده 16 دستورالعمل تبصره 3 آیین نامه اجرایی بند (ل) ماده 139 درخصوص موارد تصریح شده لغو معافیت اشاره کرد و افزود: مدیران رسانهها باید به این تکلیف توجه ویژه داشته باشند.
عضو شورای عالی مالیاتی کشور افزود: مدیران رسانهای که جزء اشخاص حقوقی و در گروه اول قرار دارند میبایست تا یک ماه و نیم بعد از پایان هر فصل، صورتحساب فصلی خود موضوع ماده 169 مکرر را به سازمان مالیاتی ارائه کنند.
وی در همین رابطه افزود: عدم ارائه صورتحساب فصلی، مشمول یک درصد جریمه معاملات و دو درصد مشمول عدم صدور صورت حساب خواهد شد.
آسترکی تصریح کرد: مودیان مالیاتی که گروه خود را در زمان ارائه اظهارنامه اعلام کنند تا 3 سال حق تغییر گروه خود را به گروه پایینتر ندارند.
وی خطاب به مدیران موسسات حقوقی که دفتر خود را در مکان های اجاره ای دایر کرده اند یادآور شد: هر ماه مالیات اجاره خود را به واحد مالیاتی محل وقوع ملک موضوع تبصره 9 ماده 53 پرداخت کنند.
تغییر شرایط اظهارنامه اصلی و اصلاحی
عضو شورای عالی مالیاتی کشور درخصوص اظهارنامه اصلی و اصلاحی گفت: تا 31 خرداد سال بعد، هر مودی، به تعداد دفعات اگر اظهارنامه خود را به سازمان مالیاتی ارسال کند اظهارنامه وی اصلی و تا یک ماه بعد از موعد مقرر میتواند اظهارنامه اصلاحی را به سازمان تسلیم کند و این زمان برای اشخاص حقوقی تا 31 تیرماه تعیین شده است.
آسترکی درخصوص تکلیف گروه اول که حجم درآمد سالیانهشان 3 میلیارد تومان به بالا است گفت: این گروه باید تمام موارد و سیستم حسابداری کامل اعم از دفتر روزنامه و دفتر کل را نگهداری و به سازمان ارائه دهند.
وی درخصوص گروه دوم گفت: مودیانی که فروش آنها در طول سال بین 1 تا 3 میلیارد تومان باشد بایستی علاوه بر ارائه اظهارنامه، خلاصهنویسی اسناد خرید و فروش خود را به صورت ماهیانه مطابق ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم نگهداری کنند.
آسترکی افزود: گروه سوم که فروش زیر یک میلیارد تومان درآمد در سال را شامل میشوند بایستی علاوه بر اظهارنامه مالیاتی، خلاصه خرید و فروش ماهانه خود را مطابق ماده 95 تهیه و در اختیار سازمان قرار دهد.
عضو شورای عالی مالیاتی کشور درخصوص دادرسی مالیاتی گفت: مطابق ماده 238، اولین مرجع رسیدگی ظرف 30 روز پس از ابلاغ برگ تشخیص، رئیس سازمان امور مالیاتی (ممیز کل) است و در صورتیکه ظرف این مدت با مرجع فوق توافق حاصل شود پرونده مختومه شده و در هیج مرجع دیگری قابل اعتراض نیست.
وی افزود: در صورتی که با رئیس امور مالیاتی توافق حاصل نشد مرجع بعدی هیأت حل اختلاف است که با حضور سه عضو مالیاتی، قضایی و نماینده صنف برگزار می شود.
آسترکی خاطر نشان کرد: مودیان می توانند قبل از دعوت از هیأت، نماینده صنف خود را به هیأت حل اختلاف معرفی کنند و در صورتیکه رأی این هیأت مورد نظر مودی نباشد میتواند ظرف 20 روز به هیأت تجدید نظر اعتراض کند که این هیأت نیز با حضور سه عضو مالیاتی، قضایی و نماینده صنف تشکیل میشود.
وی در ادامه گفت: در صورتی که رأی این هیأت نیز مورد اعتراض باشد مودی میتواند ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ، شکایت خود را به شورای عالی مالیاتی ارائه کند و این شورا تنها نسبت به آرا صادر شده اظهار نظر میکند.
عضو شورای عالی مالیاتی کشور درخصوص مرجع نهایی گفت: هیأت ماده 251 مکرر، زیر نظر وزیر اقتصاد و امور دارایی کشور نسبت به اعتراض مودیان رسیدگی میکند.
شایان ذکر است در پایان این نشست 2 ساعته که به منظور آشنایی بیشتر مدیران رسانهها با قوانین مالیاتی برگزار شد، مدیران رسانهها به بیان مسائل و مشکلاتی که در عمل و در مراجعه آنها به ادارات مالیاتی پیش آمده بود به طرح مسائل خود پرداختند.