معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه برگزاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیامی را منتشر کرد.
به گزارش مرور نیوز به نقل از ستاد اطلاع رسانی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، سید مجتبی حسینی معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه برگزاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیامی را منتشر کرد.
در متن پیام معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین آمده است:
هوالجمیل
هنر، تجسمِ آرمان ها و ترسیمِ باورهایی است که خردمندانه جامعه را جست وجو می کند و می کوشد طرّاحِ الگوهای بهبود و اعتلای اجتماع باشد.
اصلاح و ابلاغِ مسئولیت های فردی و گروهی که توأمان آفرینش های خلّاقه و زیبایی محور است، اسبابِ تفرّدِ تأثیر، خوش فرجامی و مقبولیّتِ عام را رقم زده است؛ رویکردی که کیفیّت آن، ملاک و محکِ توسعۀ تمدن ها در شمار می آید.
هنر، در ایرانِ سربلندِ ما، باغِ مانایی است که به رنگ رنگِ گونه ها و تنوّعِ بی مثالش، نام و نشان دارد، آفرینه های رنگ و حجم و طرح، به ملازمت و مجاورت یکدیگر، زبانِ انسانِ روزگارِ خویش هستند و بی غرض ِ مرزها، جهان وطنی را تجربه کرده اند و در قرابت آفرینی نقشِ متمایزی رقم زده اند و باور به پاک نهادی هنر و انسان آفرینی اش، طلیعۀ معنابخشِ فردا و فرداهایی ارجمند است.
هنرهای تجسمی ، به موهبتِ تنوع و تطوّرش، روایت گرِ ذهنِ سلیم و جانِ پاکِ مردمانی است که افق ِ هنر، مؤذنِ همزبانی و مروّجِ امید نام گرفته اند.
یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، مقارن با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پیش از آن که آوردگاهِ رقابتِ خالقانِ هنر و مخلوقات هنری باشد، اَشکالِ فرخنده ای از گفت وگوی فرهیختگانِ هنر و مواجهه با مردمانی است که جاودانگی و ماناییِ رسانۀ هنر را برای تحقّق آرا و ارادۀ جمعیِ خویش برگزیده اند. تأکید بر برخورداری از آیین ها و الگوها و اثرپذیری از آداب و فرهنگ دینی و ملّی، در این دوره از جشنواره، برخاسته از ضرورتِ زمانی و ایمان به قابلیت های شناسایی و ناشناسی است که در گنجینۀ تمدنی این سرزمین محفوظ باقی مانده است. دیگر خصیصۀ ممتاز یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، اعتلای این رویداد با مؤثر دانستن نقشِ نگارخانه ها در پویاییِ هنر و افسونگریِ گفتمانِ هنری است که مشارکتِ مسئولانۀ آنها در تعمیم و توسعۀ ساختاری و تحققِ شعارِ در اولویت دانستن نهادهای غیر دولتی، شایسته قدرشناسی است.
هویت ویژۀ دیگر، بخش « پلاک چهل » است که مؤیّد زمان آگاهی و جامعه محوریِ هنرمندانی است که بیداردل در ثبت رویدادهای روزگار خود و آفرینش های اجتماعیِ هنر، نقش داشته اند. بدین امیدوارم که مقصد اگرچه دور، مقصودِ هنر اما در این دوره، به توفیق قرین باشد.
سید مجتبی حسینی /معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی