تیمهای ملی والیبال ایران و برزیل در شرایطی به مصاف هم میروند که زردپوشان به دنبال چهارمین طلای خود در این مسابقات هستند.
به گزارش مرور نیوز، مرحله مقدماتی مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان ۲۰۲۲ که از روز جمعه چهارم شهریور با حضور ۲۴ تیم در شش گروه و در دو کشور لهستان و اسلوونی آغاز شده بود، روز چهارشنبه نهم شهریور به پایان رسید.
یکی از ویژگیهای این دوره از مسابقات قهرمانی جهان مشخص نبودن حریف مرحله بعدی تا پایان مرحله مقدماتی بود. به همین دلیل تیمها برابر حریفان با تمام قدرت به میدان رفتند و شاهد دیدارهای بسیار جذاب در این رقابتها بودیم.
در پایان این مرحله تیمهای لهستان، اسلوونی، ایتالیا، صربستان، برزیل، فرانسه، هلند، آمریکا، ترکیه، اوکراین، ژاپن، ایران، آرژانتین، کوبا، آلمان و تونس در رتبههای اول تا شانزدهم قرار گرفتند و به مرحله یک هشتم نهایی صعود کردند.
مرحله نخست حذفی مسابقات والیبال قهرمانی مردان جهان از امروز ۱۲ شهریور آغاز میشود و به مدت چهار روز با هشت مسابقه در دو کشور لهستان و اسلوونی پیگیری خواهد شد. شاگردان بهروز عطایی در آخرین مسابقه این مرحله از ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه روز سهشنبه ۱۵ شهریور به مصاف برزیل میروند.
تیم ملی والیبال ایران که با دو برد و پنج امتیاز در رتبه دوم گروه F مرحله مقدماتی و دوازدهم جدول کلی (۲۴ تیمی) این مسابقات قرار گرفت، در چهارمین مسابقه خود در این رقابتها کار بسیار سختی پیش رو دارد، زیرا باید با برزیل پرافتخارترین تیم جهان روبرو شود.
در مجموع ۱۹ دوره برگزار شده رقابتهای والیبال قهرمانی مردان جهان، تیم ملی والیبال مردان برزیل با سه قهرمانی و دو نایب قهرمانی پرافتخارترین تیم حاضر در این رقابتها محسوب میشود. البته روسیه افتخارات بیشتری نسبت به برزیل دارد، اما روسها در این دوره از مسابقات حضور ندارند.
والیبال مردان برزیل همچنین از سال ۱۹۶۴ که برای نخستین بار در بازیهای المپیک شرکت کرد، تا کنون ۱۴ دوره در این رویداد مهم ورزشی جهان شرکت کرده است و سه مقام قهرمانی در سالهای ۱۹۹۲، ۲۰۰۴ و ۲۰۱۶ از جمله افتخارات این تیم به شمار می رود.
تیم ملی والیبال مردان برزیل سه مدال نقره المپیک هم در گنجینه افتخارات خود دارد که نشان میدهد شش بار در دیدار نهایی المپیک حضور داشته است، تجربهای گرانبها که والیبال بسیاری از کشورها در حسرت یک دوره آن هستند.
زردپوشان برزیل با ۱۰ قهرمانی، هفت عنوان نایب قهرمانی و چهار نشان برنز و مقام سومی، ۲۱ بار هم در لیگ جهانی و لیگ ملتها بر روی سکو رفته اند.
برزیل در در پایان مرحله گروهی مسابقات قهرمانی مردان جهان ۲۰۲۲ با سه برد و ۹ امتیاز در صدر جدول گروه و رتبه پنجم جدول ۲۴ تیمی این رقابتها قرار گرفت تا حریف تیم ملی والیبال ایران در مرحله نخست حذفی شود.
دو تیم ایران و برزیل در طول تاریخ ۱۹ بار به مصاف یکدیگر رفتند که ایران تنها سه بار فاتح میدان شده است و در ۱۶ مسابقه مغلوب این تیم قدرتمند شده است.
آخرین رویارویی دو تیم ملی ایران و برزیل به هفته دوم لیگ ملتها سال ۲۰۲۲ برمیگردد که شاگردان بهروز عطایی سوم تیرماه سال جاری سه بر صفر مغلوب این تیم شدند. دیدار روز ۱۵ شهریور فرصت مناسبی برای جبران این شکست بعد از ۷۴ روز است.
نتایج دیدارهای ایران و برزیل
۱۹۹۱ (جام جهانی): ایران (۰) – برزیل (۳)
۲۰۰۹ (جام قهرمانان): ایران (۱) – برزیل (۳)
۲۰۱۱ (جام جهانی): ایران (۰) – برزیل (۳)
۲۰۱۳ (جام قهرمانان): ایران (۱) – برزیل (۳)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۲) – برزیل (۳)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۳) – برزیل (۰)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۳) – برزیل (۲)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۲) – برزیل (۳)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۳) – برزیل (۱)
۲۰۱۶ (لیگ جهانی): ایران (۰) – برزیل (۳)
۲۰۱۶ (لیگ جهانی): ایران (۱) – برزیل (۳)
۲۰۱۷ (لیگ جهانی): ایران (۱) – برزیل (۳)
۲۰۱۷ (جام قهرمانان): ایران (۰) – برزیل (۳)
۲۰۱۸ (لیگ ملتها): ایران (۲) – برزیل (۳)
۲۰۱۹ (لیگ ملتها): ایران (۲) – برزیل (۳)
۲۰۱۹ (لیگ ملتها): ایران (۲) – برزیل (۳)
۲۰۱۹ (جام جهانی): ایران (۱) – برزیل (۳)
۲۰۲۱ (لیگ ملتها): ایران (۱) – برزیل (۳)
۲۰۲۲ (لیگ ملتها): ایران (صفر) – برزیل (۳)
۲۰۲۲ (قهرمانی جهان): ایران (؟) – برزیل (؟)