مدت‌هاست که همراه با کارلوس‌کی‌روش سعی داریم تا به مرحله بعدی جام جهانی صعود کنیم. بازیکنان نیز از نظر روحی، آماده جنگیدن برای صعود هستند.

به گزارش مرور نیوز، هرچه به رقابت‌های جام‌جهانی نزدیک‌تر می‌شویم، شور و هیجان در بین تمام فوتبال دوستان سراسر دنیا نیز بیشتر می‌شود. تکلیف تیم‌های صعودکننده، یکی پس از دیگری درحال روشن شدن است و رقابت‌ها در آمریکای جنوبی و اروپا برای کسب بلیت سفر به روسیه به اوج خودش رسیده است.


شاهکاری تاریخی


تیم‌ملی ایران، توانست با شاهکاری تاریخی پس از روسیه میزبان و برزیل، سومین تیمی باشد که به جام‌جهانی صعود می‌کند. صعود غرورآمیز یوزهای ایرانی، انتظارات را از تیم کی‌روش بیش از پیش بالا برده است.

اکنون تمام فوتبال‌دوستان به دنبال تحقق رویای صعود از مرحله گروهی جام‌جهانی هستند رویایی که با تیمی که کی‌روش ساخته دور از دسترس نیست. البته تنها چیزی که می‌تواند در مسیر هموار تیم ملی تا رسیدن به قله ‌های موفقیت در روسیه دست‌انداز ایجاد کند، عدم برنامه‌ریزی و غفلت از زمان باقی مانده تا شروع این رقابت‌هاست.


توگو و روسیه


تیم‌ملی ایران، پنج‌شنبه شب به مصاف تیم‌ملی توگو رفت. توگو جزو کشورهای آفریقایی است و در رتبه 98رنکینگ فیفا قرار دارد. جالب است بدانید این تیم تاکنون یک‌بار و در سال 2006 در رقابت‌های جام‌جهانی حاضر و در گروه G (فرانسه، سوییس و کره جنوبی) بوده است که با پذیرفتن سه شکست و زدن تنها یک گل (به کره جنوبی)، به کارش در این رقابت‌ها پایان داده است. تیم‌ملی ایران با ترکیب دومش پا به مسابقه برابر توگو گذاشت و در نهایت با دو گل «کریم انصاری فرد» این تیم را شکست داد.

ایران در مسیر آماده‌سازی برای مسابقات جام‌جهانی در ادامه به‌مصاف روسیه خواهد رفت اما هنوز معلوم نیست پس از بازی برابر روسیه، فدراسیون چه برنامه‌ای برای آماده‌سازی تیم‌ملی خواهد داشت.

 

برنامه رقبای آسیایی
 

طبق هماهنگی فدراسیون فوتبال کره جنوبی که دیگر تیم صعود کننده از آسیا به جام‌جهانی است، تیم‌ملی این کشوردر مهر در فیفا دی با مراکش و روسیه بازی می‌کند. بازی کره‌جنوبی برابر روسیه را «گاس‌هیدینگ»، سرمربی سابق کره‌ای‌ها که اکنون در چلسی به عنوان دستیار «آنتونیو‌کونته»فعالیت دارد، برای این تیم هماهنگ کرده است. همچنین مسئولان فوتبال کره‌جنوبی در تلاش هستند برای آذر با ژاپن، کره‌شمالی و چین بازی دوستانه برگزار کنند و در نوامبر، بازی با یک تیم آمریکای‌جنوبی و یک تیم‌آمریکای شمالی در اولیت فدراسیون فوتبال کره‌جنوبی قرار گرفته است. به نظر می‌رسد کاستاریکا و اروگوئه حریفان کره در بازی‌های دوستانه در نوامبر خواهند بود. تیم‌ملی ژاپن نیز دیگر تیم‌آسیایی حاضر در مسابقات جام‌جهانی پیش رو است که در حال حاضر برای بازی‌های دوستانه خودش، بازی با سه تیم نیوزلند، هاییتی و برزیل را در نظر دارد.

 

از ایده تا اجرا


کارلوس‌کی‌روش، سه برنامه بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت را برای آماده‌سازی شاگردانش در نظر گرفته که شامل هفت اردو است. در این برنامه، بین 9 تا 11 بازی دوستانه برای تیم‌ملی در نظر گرفته شده است. با احتساب بازی برابر توگو و روسیه، هفت تا 9 بازی دوستانه برای تیم‌ملی باقی می‌ماند که باید دید در نهایت مسئولان فدراسیون چه رقبایی را برای ایران در نظر می‌گیرند. در سال منتهی به جام‌جهانی، علاوه‌بر کادر فنی و بازیکنان تیم‌ملی انتظارات از مسئولان فدراسیون نیز بسیار بالاست؛ چرا که همان‌طور که گفته شد، مسئولان فدراسیون کره و ژاپن به شدت پیگیر بازی با تیم‌های با کیفیت و محک زدن تیم‌های ملی خودشان هستند. از فدراسیون فوتبال ایران نیز انتظار می‌رود که تمام تلاش خود را برای موفقیت هرچه بیشتر تیم ملی به‌کار بگیرد.

 

استراتژی صعود
 

جلال چراغپور، در باره شرایط تیم ملی در بازی با توگو و اینکه آیا تیم درجه دوم آفریقایی، محک خوبی برای ایران بود یا خیرگفت: «به دلیل اینکه هنوز قرعه کشی مرحله مقدماتی جام‌جهانی انجام نشده و می‌دانیم که سید بندی گروه‌ها به نحوی است که ایران با تیم آقریقایی، تیمی از آمریکای لاتین، ‌تیمی از اروپای شرقی یا تیمی از اروپای مرکزی همگروه خواهد شد و با توجه به تجربه ایران از جام‌جهانی گذشته که با آرژانتین و نیجریه و بوسنی در یک گروه قرار گرفت، سر‌مربی ایران از بین 6 نوع سبک بازی، یک یا دوتا از آن‌ها را می‌تواند انتخاب کند تا تیمش را محک بزند».
چراغپور در ادامه گفت:«هرکس که سرمربی تیم‌ملی باشد، از بین رقبای قدرتمند اروپایی، آمریکای جنوبی و رقبای کمی متوسط‌تر آفریقایی و اروپای شرقی، به طور حتم تیم های دسته دوم را برای برگزای بازی‌های دوستانه انتخاب می‌کند و به نظر من، کی‌روش روی استراتژی صعود کار می‌‌کند و انتخاب او برای بازی با تیم آفریقایی توگو و تیم اروپای شرقی روسیه عاقلانه بوده است». سامان قدوس، پنج شنبه شب موفق شد نخستین بازی ملی خودش را به نمایش بگذارد؛چراغپور درباره شرایط قدوس در این بازی گفت:«پستی که قدوس در آن بازی می‌کند، پست سایه است یعنی همان پستی که پیش از او «علی‌کریمی» و پس از کریمی، مسعود شجاعی بازی می‌‌کردند. وظیفه بازیکن سایه، بازی در پشت سر مهاجم هدف است. پس از کنار گذاشته شدن شجاعی، مدتی «دژاگه» در این پست بازی می‌کرد که به نظر من چون میل به حمله دژاگه بسیار بالاست بهتر است که از او در بال‌های تیم ملی استفاده شود.به نظر من کی‌روش دنبال بازیکنی بود که بتواند در پست سایه فعالیت کند؛ پس بازی برابر توگو به نوعی بازی رونمایی از قدوس نیز بود. به نظر من قدوس یک یا دو حرکت باکلاس بالای فوتبالی در بازی برابر توگو انجام داد و در کل برای اولین‌بازی‌ملی، عملکرد قابل قبولی داشت. درحال حاضر با وجود قدوس، تیم بازیکن سایه خودش را نیز پیدا کرد». جلال چراغپور درباره شانس تیم ملی برای صعود به دور بعد گفت:« درحال حاضر با توجه به اینکه هنوز رقبای تیم ملی در مرحله مقدماتی جام جهانی مشخص نیستند، نمی‌توان درباره احتمالات نظر داد و باید دید چه تیم‌هایی در گروه ایران قرار می‌گیرند. اگر بخت و اقبال با ایران یار باشد و در گروه آسانی قرار بگیرد، صعود ایران از گروهش بسیار محتمل است. اگر ایران در گروه مرگ قرار بگیرد، شرایط فرق می‌کند و به نظر من باید ببینیم ایران در گروه مرگ قرار خواهد گرفت یا گروه آسان تا بتوانیم درباره شانس صعود اظهار نظر کنیم».


رویای صعود
 

رویای صعود به مرحله حذفی رقابت‌های جام‌جهانی، سال‌هاست که در ذهن ایرانی‌ها شکل گرفته است. مدت‌هاست که همراه با کارلوس‌کی‌روش سعی داریم تا به مرحله بعدی صعود کنیم. بازیکنان نیز از نظر روحی، آماده جنگیدن برای صعود هستند. همان‌طور که میلاد‌محمدی در برنامه 90 گفت که ایران می‌تواند به مراحل بالاتر از مرحله یک هشتم نهایی صعود کند، هواداران نیز به تحقق این رویا امیدوار هستند. اما فدراسیون فوتبال مثل همیشه در برنامه‌ریزی از تیم‌ملی، کارلوس کی روش و هواداران عقب‌تر است. کسی چه می‌داند؟ شاید اولویت‌های بالاتری برای آن‌ها وجود دارد.