رییس کمیته ملی المپیک گفت: دیپلماسی ورزشی یکی از ابعاد دیپلماسی فرهنگی محسوب می شود. عده ای تلاش دارند نشان دهند منشور المپیک با باورهای ما مطابقت ندارد در حالی که این نادرست است.
به گزارش مرور نیوز، رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک در نشست دیپلماسی ورزشی که با حضور مسئولان کمیته ملی المپیک، عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی وزارت ورزش در محل آکادمی ملی المپیک برگزار شد، اظهار کرد: در کمیته ۱۷ کمیسیون و ۱۷۰ نفر از نخبگان را به عنوان اتاق فکر در کنار خود داریم. نتیجه این تعامل و تولید فکر ایجاد سازکاری برای جهش فکری و برنامه ای در کمیته است. به دنبال تدوین یک استراتژی بلند مدت هستیم و برنامه ۵ ساله تصویب شد و در حال چاپ است. تدوین استراتژی ۲۰ ساله ورزش قهرمانی برنامه بعدی است تا تصویر روشنی از ورزش ایران در ۱۴۲۰ در آسیا و جهان داشته باشیم. ما در ورزش مرزی بندی نداریم. محور ورزش ایران وزارت ورزش است و کمیته ملی المپیک و پارالمپیک در کنار وزارت در جهت توسعه ورزش تلاش می کنند. خدا را شکر می کنیم از حاشیه ها عبور کردیم و در متن قرار داریم.
او در ادامه در مورد دیپلماسی فرهنگی که مقدمه ای بر دیپلماسی ورزشی است، گفت: دیپلماسی فرهنگی مهارت و هنر ظرفیت های فرهنگی برای اشاعه فرهنگ ها بین ملت ها است و هدف آن گسترش گفتگو و تعامل بین فرهنگ ها است. همچنین مخاطب نیز ملت ها محسوب می شوند. ایران به لحاظ ظرفیت فرهنگی و تمدنی پتانسیل بالایی دارد. ما باید بتوانیم تصویر ایران هسته ای و نفتی را تغییر دهیم و تصویر فرهنگی دیگری از ایران را به نمایش بگذاریم چون در عرصه فرهنگی و تمدنی بدون رقیب هستیم.
او ادامه داد: دیپلماسی ورزشی یکی از ابعاد دیپلماسی فرهنگی محسوب می شود. عده ای تلاش دارند نشان دهند منشور المپیک با باورهای ما مطابقت ندارد در حالی که این نادرست است. تلاش بر این است پیام های فرهنگی از طریق دیپلماسی ورزشی منتقل شود، البته اگر زبان دیپلماسی فرهنگی را بدانیم. همچنین اگر بتوانیم رویداهای ورزشی برگزار کنیم، می توانیم پیام های فرهنگی را انتقال دهیم. کشورهایی مثل چین کره جنویی و ژاپن که رویداهای زیادی را میزبانی می کنند، زبان دیپلماسی فرهنگی قوی تری دارند.