کوههای مینیاتوری یا مریخی، کوههای بسیار زیبا و جذاب نیز جزو استثناییترین کوههای ایران است بطوریکه انگار به سیاره مریخ رفته باشید. همچنین بندر چابهار که به «هندوستان ایران» نیز معروف است در نظر بسیاری از گردشگران جذابترین ساحل اقیانوسی ایران است.
به گزارش مرور نیوز، مهارتها و هنرهای دستی متنوعی هم در منطقه آزاد چابهار رایج است که از آن میان میتوان «سوزندوزی و گلابتوندوزی» معروف به «بلوچیدوزی»، «معرق صدف»، «حصیربافی»، «سکهدوزی»، «گلیمبافی»، «چاربافی» و «طلاسازی» را برشمرد.
پایه خوراکیهای چابهار را خرما و محصولات دریایی بهویژه ماهی تشکیل میدهد؛ برای نمونه، «خوراک خرما» ترکیبی است از خرما و نان و برنج و حبوبات و «کنک» حلوایی است که از ترکیب خرما و کنجد و بادام و پونه بهدست میآید. از دیگر غذاهای سنتی این منطقه هم میتوان «بتوماش»، «شودوده»، «بتوهواری»، «ماشینگ»، «پاکگین ماهیک»، «کورک»، «گلوهک»، «ناروش»، «کیش» و «دلگ» را نام برد.
بندر چابهار به «هندوستان ایران» معروف است و در نظر بسیاری از گردشگران جذابترین ساحل اقیانوسی کشور است. این منطقه بهدلیل آنکه در نزدیکی منطقه استوایی واقع شده، از اعتدال آبوهوایی و تغییرات دمایی اندک در فصول مختلف سال برخوردار است.
بازدید از کوههای مینیاتوری یا مریخی
خبرنگاران شرکتکننده در این تور رسانهای، 40 تا 50 کیلومتر آنسوتر از بندر چابهار، بهتماشای کوههای مینیاتوری یا مریخی رفتند که یکی از جاذبههای طبیعی فوقالعاده در این منطقه است و دهها کیلومتر طول دارد.
این کوههای بسیار زیبا و جذاب جزو استثناییترین کوههای ایران است و طوری است که انگار به سیاره مریخ رسیده باشید. شیارها و تراشهای زیبایی در آنها دیده میشود که که آنها را شبیه تابلوی نقاشی بسیار بکری کرده است. این کوههای چاکچاک و عجیب که از پوشش گیاهی بیبهره است و جزو «بدبومها» (Badlands) بهشمار میرود، در زمانهای گذشته در زیر خروارها خاک مدفون بوده است و با گذشت زمان، بهدنبال تغییرات جوی و بارانهای موسمی خاکها از روی آنها به دامنهها ریخته و چهره اصلی کوههای مخروطی مریخی پدیدار شده است.
رنگ خاکستری مایل به سفید این کوهها و حرارت و شرجی نسبتاً زیاد هوا و آغوشی که اقیانوس رو به این کوهها گشوده همگی از چشماندازها و جذابیتهایی بودند که در این سفر توجه خبرنگاران را به خود جلب کردند.
بازدید از بندر رمین و بندر بریس در منطقه آزاد چابهار از دیگر برنامههای آخرین روز سفر رسانهای به استان سیستانوبلوچستان بود. همچنین ساحل دریای کوچک چابهار، اسکله تیس، روستای تاریخی تیس و دریای صورتی از دیگر اماکنی بود که خبرنگاران حوزههای مختلف رسانهای در این سفر از آنها بازدید کردند.
برکه تمساحهای ایرانی، گاندو
فعالان رسانهای همچنین به تماشای برکه تمساحهای بومی شهرستان سرباز (گاندو)، و سپس به «بام چابهار» رفتند. «گاندو» یا همان «تمساح پوزهکوتاه» نوعی کروکدیل بومی است که در ایران به «تمساح ایرانی» نیز آوازه است.
زیستگاه اصلی این تمساح 380 هزار هکتار مساحت دارد که بخشی از آن در چابهار و بخش دیگر آن در شهرستان سرباز واقع شده. بیشتر این تمساحها در برکههای میان راسک و باهوکلات و باتلاقهای دلگان و کلانی متمرکزند و تعدادشان در ایران حدود 300 تا 400 رأس برآورد میشود.
در گذشتههای دور قلمرو زیستی این گونه تا سواحل جنوب عراق نیز امتداد داشته. این حیوان در میان مردم بومی این منطقه مقدس شمرده میشود و مردم در دورههای خشکسالی برای انتقال گاندوها از برکههای خشکشده به برکههای پُرآبتر و تأمین غذای آنها اقدام میکنند.
گروه رسانهای متشکل از خبرنگاران رسانههای مختلف که بههمت و با هماهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور به سیستانوبلوچستان سفر کرده بودند، در چهارمین و آخرین روز از سفر خود به این استان پهناور، از تعدادی دیگر از جاذبههای گردشگری و آثار تاریخی بازدید کردند.
این گروه 25 نفره در آخرین روز از سفر خود به سیستانوبلوچستان، با حضور در چابهار، از نزدیک با میراث فرهنگی و صنایعدستی و جاذبههای گردشگری این شهر فوقالعاده زیبای ایران آشنا شدند.
سفر خبرنگاران 25 رسانه در راستای تأکید زهرا احمدیپور، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، بر معرفی مسیرهای متنوع سفر و توزیع عادلانه سفر در کشور، برای مدت 4 روز برنامهریزی شده بود.