مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه میزان مستمری برای ثبت حداقل حقوق و دستمزد همانطور که قبلا اعلام شده بود 14.5 درصد در سال جاری افزایش مییابد، گفت: پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی برای افزایش حقوق سایر سطوح مستمریبگیران تا هفته آینده به هیات دولت ارائه میشود.
به گزارش مرور نیوز، سیدتقی نوربخش در حاشیه همایش سراسری مدیران سازمان تامین اجتماعی، با اشاره به تصویب بودجه این سازمان در سال 96 در هیات امنای تامین اجتماعی، گفت: بودجه سازمان در سال جاری 85 هزار میلیارد تومان است که محور اصلی آن تولید و اشتغال خواهد بود. در این بودجه راهکارهایی برای رونق فضای کسب و کار و ایفای تعهدات دیده شده است.
وی افزود: برنامه امسال سازمان تامین اجتماعی بر پایه برنامه راهبردی پنج ساله ما تدوین شده است و برای سال جاری، 150 پروژه عملیاتی در آن دیده شده که 40 مورد آن در اولویت قرار دارد و در شش ماهه اول سال به سرانجام میرسد.
ارائه پیشنهاد افزایش حقوق سایر سطوح مستمریبگیران تا هفته آینده به هیات دولت
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره کاهش مراجعات حضوری به شعب تامین اجتماعی، گفت: ما در سال 95 با اینترنتی کردن لیست پرداخت حق بیمه، ماهانه سه میلیون بار کاهش مراجعه به شعب داشتیم و مدتی است که نیازی به حضور افراد برای پرداخت لیست حق بیمه نیست اما برای تعهدات کوتاه مدت چون هزینه ازدواج و کفن و دفن نیاز است که بیمه شده به صورت حضوری مراجعه کند. تا پایان امسال هفت پروژه در رابطه با ارائه خدمات غیرحضوری اجرایی میشود.
نوربخش درباره اعمال افزایش حقوق مستمریبگیران این سازمان، گفت: تامین اجتماعی در چهار سال اخیر مستمریهایش را بیش از نرخ تورم افزایش داد. برای سال 96 هم حداقل حقوق و دستمزد 14.5 رشد پیدا کرد. برای سایر سطوح طبق ماده 96 تامین اجتماعی باید پیشنهاد خود را به هیات دولت بدهیم که این پیشنهاد هفته آینده مطرح و تصویب خواهد شد. برای سایر سطوح هم پیشنهاد ما بیش از نرخ تورم خواهد بود. امسال برای شاغلین افزایش حقوق 12 درصد بود که پیشنهاد ما برای سایر سطوح بالای 12 درصد است.
افزایش مدت مرخصی زایمان از 6 به 9 ماه در انتظار رای دیوان
وی درباره اجرای طرح مرخصی زایمان، گفت: افزایش مدت مرخصی زایمان از شش ماه به 9 ماه در قانون آمده و منتظر رای دیوان است که منابع تامین و اجرا شود. البته برنامهای داریم که در سال 96 مساعدتهایی در این زمینه در صورت امکان داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره روند حذف دفترچههای بیمه نیز اظهار کرد: دفترچههای بیمه اسفند سال گذشته در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی به صورت کامل حذف شد و مزیتهای خوبی دارد به عنوان مثال کنترل استحقاق درمان به صورت قطعی انجام میشود. قبلا شاهد بودیم دفترچههایی تا سه سال اعتبار زده میشد اما فرد بیمهاش قطع شده بود. اکنون دیگر بیمه شده باید به صورت حضوری مراجعه کند و کد ملیاش را ارائه دهد و نمیتواند حتی با دفترچه فرد دیگری مراجعه نماید. همچنین نسخهنویسی الکترونیک تداخلات دارویی را شناسایی میکند. در واقع حذف دفترچههای بیمه گام مهمی در جهت ارتقای کیفیت خدمات و کنترل مصارف است.
وی درباره اینکه حذف دفترچههای تامین اجتماعی در سایر مراکز درمانی چه زمانی انجام خواهد شد، گفت: حذف دفترچه در سایر مراکز نیازمند تعامل و همکاریهای بینبخشی با بخش خصوصی و مراکز دولتی است البته به یقین میتوان گفت مشکل فنی در این خصوص وجود ندارد و اگر تعاملات بینبخشی به خوبی صورت پذیرد به لحاظ فنی میتوان سه ماهه دفترچههای بیمه را حذف کرد.
نوربخش با اشاره به اینکه در بودجه سال 96 حدود 20 هزار میلیارد تومان برای بخش درمان تخصیص دادهایم، گفت: قطعا پشتیبان طرح تحول هستیم و قطعا با اصلاحاتی که وزارت بهداشت و وزارت کار در نظر دارند بر مدیریت بهتر مصارف تاکید داریم.
اجرای طرح بازرسی الکترونیک از خرداد
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از اجرای طرح بازرسی الکترونیک از خرداد ماه خبر داد و گفت: بازرسی الکترونیک در کل کشور مبتنی بر GPS و با مکانیزم دیجیتالیزه انجام خواهد شد و جلوی بسیاری از مراجعات مکرر را میگیرد.
وی درباره برنامههای این سازمان برای روز کارگر، اظهار کرد: 11 اردیبهشت ماه روز کارگر است. در این ایام دو بیمارستان در ایلام و اهواز با کیفیت برند میلاد افتتاح خواهد شد و این بیمارستانها تحت پوشش هلدینگ بیمارستانی تامین اجتماعی هستند. پروژههای دیگری نیز در این ایام کلید میخورند.
نرخ افزایش مستمریها در دولت قبل زیر نرخ تورم بود
تامین اجتماعی از دوران سخت خود گذر کرد
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه نرخ افزایش مستمری ها در دولت نهم و دهم زیر نرخ تورم بوده است عنوان کرد: تنها در سال 88 و در سال انتخابات، مستمری های سازمان بیش از نرخ تورم افزایش یافت که نشان دهنده نوع نگاه آن دولت به معیشت مردم است. اما در دولت یازدهم مستمری ها هرساله بیش از نرخ تورم افزایش یافته است هرچند تا شرایط ایده آل فاصله زیادی داریم.
به گزارش ایسنا، نوربخش با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان "اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال "، گفت: این مقوله یکی از نیازهای قطعی و از جمله چالش های اصلی کشور است.
وی افزود: تاثیرپذیری و تاثیرگذاری سازمان در این مقوله مشخص و قابل بحث است. سال 95 سال دشواری بود و تحریم های ظالمانه و عدم تعهد به برجام مشکلاتی بر سر راه مشارکت و سرمایه گذاری های خارجی و پارامترهای اقتصادی گذاشته بود. این سازمان نیز وابسته به فضای کسب و کار است اما در هرحال تعهدات کامل ایفا شد.
وی با بیان اینکه در سال 95 در سازمان تامین اجتماعی بیش از 65 هزار میلیارد تومان تجهیز منابع برای عمل به تعهدات صورت گرفت که بخش عمده آن از محل حق بیمه های دریافتی بود، گفت: از این میزان 52هزار و 500 میلیارد تومان منابع از طریق وصول حق بیمه تامین شد. این میزان چهار درصد بیش از بودجه ابلاغی سال 95 و 23 درصد بیش از بودجه سال 94 سازمان بود. این در حالی است که کارگاههای تولیدی در شرایط رکود بودند.
نوربخش با اشاره به اینکه در ماه اسفند 8400 میلیارد تومان بابت تعهدات پرداخت کردیم، گفت: از این میزان 1440 میلیارد تومان عیدی دادیم که برابر بودجه یکسال سازمان بهزیستی است.
وی ادامه داد: 3500 میلیارد تومان بابت مستمری، 220 میلیارد تومان بابت بیمه بیکاری و 2000 میلیارد تومان بابت بدهی موسسات درمانی طرف قرارداد و مابقی برای سایر هزینه ها صرف شد.
وی با اشاره به نقش سازمان در پوشش ریسک های درمان و سالمندی گفت: پوشش این ریسک ها بدون اتکا به منابع نفت و مالیات انجام می شود و تامین اجتماعی خط مقدم اقتصاد کشور می تواند باشد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه حذف دفترچه های بیمه یک کار ملی بود که سال گذشته انجام شد عنوان کرد: در زمینه ارتقاء خدمات درمانی در مراکز ملکی سازمان نیز گام های بزرگی برداشته شد.
نوربخش به تبیین جزییات برنامه بودجه سال جاری تامین اجتماعی گفت: یکی از اقدامات اساسی ما، تدوین برنامه پنج ساله بود که 150 پروژه عملیاتی در آن پیش بینی شده و امسال نیز وارد سال دوم اجرای برنامه راهبردی می شویم.
وی افزود: سازمان تامین اجتماعی در دولت تدبیر و امید از دوران سخت خود گذر کرده و اکنون در ریل صحیح و اصلی خود قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه نرخ افزایش مستمری ها در دولت نهم و دهم زیر نرخ تورم بود، عنوان کرد: تنها در سال 88 و در سال انتخابات، مستمری های سازمان بیش از نرخ تورم افزایش یافت که نشان دهنده نوع نگاه آن دولت به معیشت مردم است. اما در دولت یازدهم مستمری ها هرساله بیش از نرخ تورم افزایش یافته است هرچند تا شرایط ایده آل فاصله زیادی داریم.
وی افزود: در سال گذشته 45 هزار میلیارد تومان مستمری پرداخت کرده ایم که این میزان بالا هم خود جای تامل دارد و ناشی از خساراتی است که در دولت قبل به سازمان وارد شد و بیشتر به لحاظ صدمات فنی بود و نه فسادهایی که رخ داد و پرونده آن هنوز مفتوح است.
یک میلیون مستمری بگیر به جمعیت مستمری بگیران به علت عدم رعایت ملاحظات بیمهای و فنی اضافه شدند
نوربخش ادامه داد: یکی از این صدمات و تعهدات تحمیلی این بود که 25 درصد جمعیت مستمری بگیران ما بازنشستگی سخت و زیان آور و به عبارتی پیش از موعد هستند و عدم تناسب سن و سابقه توازن ما را به هم زده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود : در واقع یک میلیون مستمری بگیر به جمعیت مستمری بگیران به علت عدم رعایت ملاحظات بیمه ای و فنی اضافه شدند و دیگر نمی شود اینها را قطع کرد و طبیعتا بار مالی آن در سال های آتی به سازمان مضاعف تر خواهد بود. بار مالی این تحمیل 800 میلیارد تومان در هرماه در سال 95 بود.
نوربخش با بیان اینکه در سال 95 به لحاظ تقنینی توفیقات خوبی داشتیم که باید از مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام قدردانی کنیم، گفت: طرح هایی چون بازنشستگی 20 ساله زنان و رانندگان، قرار بود تصویب شود که بار مالی زیادی به ما تحمیل می کرد اما با تدبیر مجلس و مجمع، از آن جلوگیری شد.
وی ادامه داد : یکی دیگر از مصوبات خوب این بود که پرداخت بدهیهای دولت به تامین اجتماعی در ماده 13 برنامه ششم گنجانده و دولت مکلف شد هرسال 10 درصد بدهیهای خود را بپردازد. مکانیسم های پرداخت هم دیده شد و در ماده 13 تاکید شده است که مجلس تعهدات بدون منبع برای سازمان ایجاد نکند که امر مبارکی خواهد بود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به تبیین اهمیت ایده کلی سیاست های رهبری نیز پرداخت و گفت: تصویب این سیاست ها نیز گام مهمی در تضمین فعالیت های سازمان تامین اجتماعی در سال های آینده است.