رئیس اداره محیط زیست شهری گفت: در لرستان پسماندهای پزشکی و شهری با هم دفع می‌شوند.

ب‌ه گزارش مرور نیوز مهندس مجتبی آهور، اظهار کرد: متأسفانه بخش خصوصی و مطب‌ها پسماندهای پزشکی را بی‌خطرسازی نکرده و این پسماندها سلامت افراد جامعه را مورد هدف قرار می‌دهند چراکه با زباله‌های شهری مخلوط خواهند ‌شد.

‌وی با بیان اینکه در سایت‌های جمع‌آوری زباله پسماندهای ویژه پزشکی نیز ریخته شده و این موضوع باعث شیوع بیماری‌های خاص و عفونی می‌شود، افزود: همچنین پسماندهای دندان‌پزشکی، زباله‌های آزمایشگاه‌ها، تیکه‌برداری‌ها، آندوسکوپی، پاراکلینیک، کلینیک، بیمارستان و مراکز درمانی بخش خصوصی در این سایت‌ها وجود دارند که با زباله‌های دیگر دفع می‌شوند.


‌آهور ادامه داد: همچنین افرادی که اقدام به جمع‌آوری زباله می‌کنند به طور مستقیم با آنها در ارتباط هستند در نتیجه ریسک انتقال بیماری به آنان بالاست و ممکن است به طور گسترده به انواع بیماری‌ها مبتلا شوند.

‌رئیس اداره محیط زیست شهری لرستان به تشکیل جلسه کارگروه پسماند اشاره کرد و گفت: براساس قانون مدیریت پسماند هزینه بی‌خطرسازی پسماندها به عهده دستگاهی است که آن را تولید می‌کند اما عملاً در بخش خصوصی این کار انجام نمی‌شود؛ در چند وقت اخیر صنف دندانپزشکان اعلام آمادگی کرده‌اند که در رابطه با جمع‌آوری، انتقال و بی‌خطرسازی زباله‌ها کمک کنند و آنها را جهت اقدامات مربوطه به بیمارستان تأمین اجتماعی خرم‌آباد انتقال دهند.

‌وی خاطرنشان کرد: مقرر شده که در الشتر و ازنا نیز بیمارستان‌های امام خمینی و امام علی کار بی‌خطرسازی زباله‌های پزشکی بخش خصوصی را انجام خواهند داد.

‌آهور تصریح کرد: هم اکنون در بین پزشکان بخش خصوصی اهتمامی به وجود آمده و خود پای کار آمده‌اند اما در گذشته این طور نبود. اداره محیط زیست نیز تسهیل کننده روند اداری این کار بوده است.

‌رئیس اداره محیط زیست شهری لرستان گفت: به طور کلی بخش خصوصی می‌بایست پای کار بیایند و جایی را برای بی‌خطرسازی پسماندهای ویژه درنظر بگیرند، چراکه اقدامات فعلی مقطعی است و نیازمند برنامه‌های طولانی‌مدت در این زمینه هستیم.